Închide meniul

Stefanos Tsitsipas este primul finalist de la Australian Open 2023! Îl aşteaptă în finală pe Novak Djokovic pentru un duel cu locul 1 ATP pe masă: „E visul meu de mic”

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 27 ianuarie 2023, 9:44

Stefanos Tsitsipas este primul finalist de la Australian Open 2023! Îl aşteaptă în finală pe Novak Djokovic pentru un duel cu locul 1 ATP pe masă: „E visul meu de mic

Stefanos Tsitsipas este primul finalist de la Australian Open 2023

Stefanos Tsitsipas, într-un meci de la Australian Open 2023 / Profimedia Images

Stefanos Tsitsipas este primul finalist de la Australian Open 2023, după ce a trecut de Karen Khachanov, cu 7-6, 6-4, 6-7, 6-3. El va juca pentru primul său trofeu de Grand Slam cu învingătorul dintre Novak Djokovic şi Tommy Paul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Duelul dintre Tsitsipas şi Khachanov a durat 3 ore şi 24 de minute. Grecul putea decide partida în minimum de seturi, dar a ratat două mingi de meci în tie-break-ul celui de-al treilea set. Totuşi, elenul a revenit în actul 4, unde, ajutat de un break rapid, s-a impus cu 6-3.

Stefanos Tsitsipas este primul finalist de la Australian Open 2023

Aceasta este a doua finală de Grand Slam a carierei pentru Tsitsipas. Prima a fost pierdută în faţa lui Djokovic, la Openul francez, în 2021, după ce Stefanos a condus cu 2-0 la seturi. A fost atunci 6–7(6–8), 2–6, 6–3, 6–2, 6–4 pentru Nole.

Dacă Djokovic va ajunge în finala de la AO 2023, vom avea parte şi de un duel pentru locul 1 ATP. Carlos Alcaraz o va pierde în faţa unuia dintre Tsitsipas sau Djokovic.

Stefanos Tsitsipas visează la titlu şi la numărul 1 ATP

Tsitsipas visează de mic la un turneu de Grand Slam, dar şi de poziţia de lider mondial, una pe care i-o poate fura lui Alcaraz, duminică, după finala AO 2023.

Reclamă

„A fost visul meu de copil să ajung să joc finala aici. De când l-am văzut pe Baghdatis jucând ultimul act aici am sperat că voi ajunge şi eu în aceeaşi ipostază. A fost un meci greu, nu am putut să închid în 3 seturi, deşi am fost aproape.

M-am gândit la cât de mult am muncit să ajung în această poziţie şi m-am concentrat şi mai mult. Am avut şi sprininul publicului, asta m-a ajutat enorm să nu cedez în setul al 4-lea.

Novak a jucat 9 finale aici, aşa că ce aş putea să spun? Cu Tommy am crescut, e din generaţia mea. Va fi o finală interesantă, indiferent de adversar, mai ales că e în joc şi numărul 1 ATP. Îmi place acest număr.

Reclamă 4 / 0/3

Pentru astfel de momente am muncit din greu în carieră. Va fi o finală cu o însemnătate fantastică, era visul meu de copil să fiu numărul 1 în lume. Mă bucur că am această oportunitate în Australia”, a spus Tsitsipas, citat de eurosport.ro.

Recomandări
  • Stefanos Tsitsipas – Karen Khachanov 7-6, 6-4, 6-7, 6-3
  • Tsitsipas poate deveni numărul 1 ATP

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
16:33 VIDEOScandal în Italia! Antrenorul Fiorentinei a sărutat pe gură o jurnalistă! Fiecare dintre ei e căsătorit cu o altă persoană! 16:28 Adi Mutu a primit o ofertă spectaculoasă! „Briliantul” cere un salariu fabulos pentru a semna 16:00 Zinedine Zidane, la un pas de Bayern Munchen! Ce condiţii are francezul pentru a semna cu bavarezii 15:35 „E o mare porcărie!” Dumitru Dragomir a răbufnit după ce Corvinul și Oțelul au ajuns în finala Cupei României! 15:32 Gigi Becali şi Dan Şucu, luptă strânsă pentru Louis Munteanu! Ce sumă cere Fiorentina pentru atacantul român 15:17 Când vor afla Corvinul Hunedoara și Oțelul Galați dacă vor primi licența pentru Europa League! Răzvan Burleanu a făcut anunțul 15:01 Zeljko Kopic a dezvăluit prin ce trece Homawoo, după accidentarea gravă suferită de Luca Mihai: „Nu se simte bine” 14:47 Daniel Niculae are o nouă funcție importantă la Rapid! Victor Angelescu a făcut anunțul oficial 14:44 „Jucătorii sunt înfometaţi!” Ce a observat Elias Charalambous la antrenamentul FCSB-ului, înaintea derby-ului cu Rapid 14:23 Răzvan Burleanu i-a fixat termenul limită lui Edi Iordănescu: „Acesta este obiectivul nostru” Vezi toate știrile
Citește și