Închide meniul

Suma uriaşă cheltuită de ITIA în procesul Simonei Halep! Milioanele de euro puse la bătaie pentru a o distruge pe româncă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 12 martie 2024, 12:22

Reclamă
Suma uriaşă cheltuită de ITIA în procesul Simonei Halep! Milioanele de euro puse la bătaie pentru a o distruge pe româncă

Mesajul Simonei Halep, după ce s-a retras de la turneul de la Madrid

Simona Halep, într-o conferinţă de presă - Profimedia Images

Avocatul Howard Jacobs a dezvăluit suma uriaşă cheltuită de ITIA în procesul Simonei Halep! Unul dintre avocaţii Simonei Halep a spus că ITIA a cheltuit milioane de euro pentru a obţine o suspendare uriaşă pentru româncă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Conform lui Howard Jacobs, ITIA ar fi cheltuit cel puţin 2 milioane de euro în cazul de dopaj în care a fost implicată Simona Halep. ITIA a obţinut o suspendare iniţială de 4 ani pentru Halep. Românca a câştigat la TAS şi a obţinut reducerea suspendării de la 4 ani la 9 luni.

Suma uriaşă cheltuită de ITIA în procesul Simonei Halep

„E greu de spus ce s-a întâmplat. Am considerat de la început că acuzaţiile legate de neregularităţile din paşaportul ei biologic au fost nefondate. Nu am înţeles niciun moment acest caz.

Iar în cazul Roxadustatului, în mod normal, le furnizezi autorităţilor proba contaminată şi apoi te pui de acord cu sancţiunea sau o conteşti, însă nu se ajunge niciodată la un caz ca acesta.

Nu cred că am avut vreodată un caz atât de ciudat ca acesta…în care ei să se lupte până la capăt și apoi să vină cu acuzația de dopaj sanguin. Cazul a devenit super, super complicat. Nici nu vreau să-mi imaginez ce sumă au cheltuit cu acest caz! Nici nu-mi pot imagina!

Reclamă

Cred că au fost cel puțin două milioane de dolari, pentru că au avut atât de mulți experți și avocați implicați în această luptă., a spus Howard Jacobs, pentru Sports Illustrated.

Ce legătură are România cu testul de sânge care a ieşit pozitiv în cazul Simonei Halep!

Simona Halep a vorbit despre proba de sânge care a ieşit pozitivă. Fostul lider mondial susţine că proba respectivă nu a fost ţinută la temperatura potrivită. Totodată, Halep a susţinut că proba respectivă provenea din România.

Simona Halep a recunoscut că a suferit cel mai mare şoc atunci când a aflat că proba în urma căreia a fost depistată pozitiv venea din România, din Bucureşti. În urma deciziei TAS, Halep se poate întoarce pe teren şi a şi anunţat că va evolua la turneul de la Miami.

Reclamă 4 / 0/3

Acum să povestesc cum am descoperit de unde vine treaba cu sângele. La Lausanne erau foarte multe ecrane în mijloc, direct în fața mea. Fratele meu era la două scaune de mine, avocații lângă mine. Apare documentul, iar fratele îmi spune că scrie în românește. Atunci am văzut steagul României și București. Nu înțelegeam cum e posibil ca eu să fiu suspendată 4 ani de zile din cauza unui document venit din România. Și acum am emoții. A fost cel mai mare șoc din viața mea, că proba din București a fost făcută nerespectând regulamentul. Sângele meu a stat două ore și ceva la o temperatură greșită.

Proba de sânge a venit oricum în valori normale. Tribunalul a fost surprins, mai ales că eram în același oraș, la câteva minute de laborator. Nu se poate întâmpla așa ceva la un nivel atât de înalt. Am fost dezamăgită și sunt foarte dezamăgită. Revenind la capitolul trădare, putem spune asta! De asta mă simțeam trădată. Nu cer să fiu favorizată niciodată, dar țin foarte mult să se respecte niște reguli. Să fiu testată așa cum trebuie. A fost dezamăgitor că nu s-a respectat acest lucru. Acolo, la sânge, cred că a fost ceva ciudat. Da, o spun!”, a declarat Simona Halep la Antena 3 CNN.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
4
mai
22:45
VIDEOMax Verstappen va pleca din pole position în Marele Premiu de Formula 1 de la Miami (Antena 3 CNN şi AntenaPLAY, 23:00)
4
mai
22:35
Promisiunea lui Kopic după ce Dinamo a ajuns într-o situaţie dramatică: „Vom lupta până la final, vom lupta pentru club!”
4
mai
22:20
Ahmed Bani, la pământ după ce Dinamo a fost egalată de U Cluj: „Trebuia să câștigăm cu orice preț!”
4
mai
22:02
Cum arată clasamentul în playout după U Cluj – Dinamo 3-3. Situaţie disperată pentru echipa lui Kopic
4
mai
21:31
NEWS ALERTReal Madrid e noua campioană a Spaniei! Echipa lui Ancelotti a câştigat titlul cu 4 etape înainte de final
4
mai
21:29
Erling Haaland, cifre fabuloase la Manchester City! Starul norvegian a făcut show și a marcat patru goluri
4
mai
21:00
VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Abby Pulling a câștigat prima cursă, live în AntenaPLAY
4
mai
20:42
„S-au înțeles!” Mihai Stoica a anunțat transferul lui Florinel Coman! Ultimele detalii despre negocieri
4
mai
20:35
U Cluj – Dinamo 3-3! „Câinii”, egalați în minutul 90+1! Au nevoie de un miracol pentru a nu retrograda
4
mai
20:29
Motivul pentru care Ianis Hagi nu a revenit la Farul, înainte de EURO 2024: „Era huiduit de 200-300 de spectatori”
Vezi toate știrile
Citește și