Închide meniul

„Trăim cu asta de câteva luni” Darren Cahill a dezvăluit motivul pentru care Jannik Sinner a fost depistat pozitiv de două ori!

Publicat: 21 august 2024, 14:31

Reclamă
„Trăim cu asta de câteva luni Darren Cahill a dezvăluit motivul pentru care Jannik Sinner a fost depistat pozitiv de două ori!

Darren Cahill a dezvăluit motivul pentru care Jannik Sinner a fost depistat pozitiv de două ori!

Darren Cahill şi Jannik Sinner / Profimedia Images

Darren Cahill a dezvăluit motivul pentru care Jannik Sinner a fost depistat pozitiv de două ori! Antrenorul australian, care a pregătit-o în trecut şi pe Simona Halep, a susţinut că totul a plecat de la un spray.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Deşi a fost depistat pozitiv de două ori în martie anul trecut la clostebol, un steroid anabolic derivat din testosteron, tenismenul Jannik Sinner, numărul unu mondial, a fost exonerat de un tribunal independent. În urma unei anchete independente, s-a stabilit că această contaminare a fost neintenţionată (şi la niveluri scăzute). Darren Cahill, antrenorul jucătorului italian, a confirmat la ESPN acest lucru.

„Trăim cu asta de câteva luni” Darren Cahill a dezvăluit motivul pentru care Jannik Sinner a fost depistat pozitiv de două ori!

Giacomo Naldi, care este fizioterapeutul lui Jannik Sinner, şi-a băgat mâna într-o trusă medicală şi s-a tăiat la deget (…) Jannik l-a întrebat ce a făcut, dacă a folosit vreo cremă sau vreun produs pentru a ajuta la vindecare. (Giacomo Naldi) a răspuns că nu, ceea ce era adevărat la momentul respectiv”, a povestit Darren Cahill.

Ce s-a întâmplat apoi a fost între Giacomo Naldi şi (preparatorul fizic) Umberto Ferrara”, a continuat el. „Umberto avea un spray, care este destul de comun în Italia. Nu auzisem de el până atunci. I l-a dat lui Giacomo Naldi ca să îl ajute. Îmi imaginez că îl avea din motive personale. Dar acest spray conţinea o substanţă şi au existat cazuri de sportivi italieni depistaţi pozitiv care au folosit acest produs”.

Potrivit acestei relatări, tocmai continuarea terapiei asupra corpului lui Jannik Sinner, în timp ce i se trata degetul, a cauzat contaminarea cu substanţa interzisă, relatează news.ro. „Toată lumea trebuie să ştie că Jannik nu a avut niciun rol în asta. El nu a inhalat nimic, nu a luat niciun comprimat, nu a avut nicio intenţie de a trişa”, a susţinut Darren Cahill.

Reclamă
Reclamă

Trăim cu asta de câteva luni, ceea ce a fost o provocare şi o dificultate, cel puţin pentru Jannik”, a adăugat antrenorul. „El este cel care a suferit cel mai mult din cauza acestei situaţii şi el este cel care a trebuit să meargă să joace tenis şi să participe la turnee de tenis. Aşa că a fost foarte, foarte dificil pentru el, iar eu îmi dau jos pălăria în faţa lui pentru că a reuşit să înregistreze unele dintre rezultatele pe care le-a obţinut. Dar sunt zile în care poţi vedea că a fost pus la încercare fizic şi emoţional”.

„Nedreptate” Simona Halep nu s-a putut abţine după ce Jannik Sinner a scăpat de suspendare chiar şi cu două teste pozitive

Simona Halep nu s-a putut abţine după ce Jannik Sinner a scăpat de suspendare chiar şi cu două teste pozitive. Fostul număr 1 WTA a reacţionat în scandalul momentului din tenis.

Italianul a fost depistat pozitiv de două ori primăvara aceasta cu o substanţă interzisă. Chiar liderul ATP a făcut aceste dezvăluiri după ce procesul s-a încheiat. El a reuşit să demonstreze că nu a fost vorba nici de intenţie, nici de neglijenţă. Cu toate acestea, el a rămas fără premiul de 300.000 de dolari de la Indian Wells şi fără cele 400 de puncte ATP obţinute pentru că a ajuns până în semifinale.

Reclamă

Mai mulţi jucători din lumea tenisului au reacţionat deja după verdictul primit de Jannik Sinner. Poate una dintre cele mai aşteptate reacţii a fost cea a Simonei Halep. Ea a fost implicată într-un scandal uriaş de dopaj. Dubla câştigătoare de Grand Slam a postat un mesaj sugestiv pe contul său de Instagram. Darren Cahill este antrenorul lui Jannik Sinner. În trecut el a pregătit-o pe Simona Halep.

Simona Halep: „Cine ţi-a făcut o nedreptate, nu rămâne cu o datorie faţă de tine, ci cu o pierdere faţă de el însuşi”

Halep a ales să publice un citat al poetului Nicolae Iorga, cu trimitere către cei de la ITIA. „Cine ţi-a făcut o nedreptate, nu rămâne cu o datorie faţă de tine, ci cu o pierdere faţă de el însuşi”, a transmis Halep.

Italianul nu a fost nici suspendat provizoriu, aşa cum s-a întâmplat cu Simona Halep. El a avut câştig de cauză în urma contestaţiei depuse. A putut să joace în toată această perioadă, până la verdictul final. Mai mult, cazul de dopaj al lui Jannik Sinner a fost ţinut secret. Simona Halep, prin comparaţie, a fost implicată într-un scandal enorm.

Pe 21 octombrie 2022, ITIA a publicat pe site-ul oficial un comunicat prin care informa că Simona Halep a primit o suspendare provizorie. Ea fusese depistată pozitiv după două teste. Românca a fost suspendată provizoriu până pe 12 septembrie 2023. Atunci a venit verdictul ITIA, care a dictat 4 ani de suspendare pentru dubla câştigătoare de Grand Slam.

Halep şi-a căutat însă dreptatea la TAS, acolo unde, pe 5 martie 2024, pedeapsa a fost redusă la 9 luni şi a putut reveni în circuitul WTA.

Reclamă

Va câştiga Rapid titlul în acest sezon, sub conducerea lui Marius Şumudică?

Loading ... Loading ...
Citește și:
14:46

Corvinul Huneodara a reacţionat după decizia Comitetului Executiv al FRF: „Este o mare nedreptate”. Obiectivele anunţate

14:22

CFR Cluj – Pafos LIVE TEXT (20:30). Echipa lui Dan Petrescu luptă pentru calificarea în Conference League. Echipele probabile

13:45

Horaţiu Moldovan pleacă de la Atletico Madrid! Presa din Italia a făcut anunţul: „E un singur obstacol”

13:37

Explicaţiile FRF după ce Corvinul Hunedoara a pierdut dreptul de promovare în Liga 1! Ce s-a întâmplat în Comitetul Executiv

13:18

Corvinul Hunedoara nu are drept de promovare! Decizia luată de Comitetul Executiv al FRF

12:35

Motivul uluitor pentru care un jucător de la Barcelona poate fi suspendat, chiar dacă nu a jucat în prima etapă

1 FotoFiica lui Marius Şumudică, mesaj emoţionant după ce tatăl său şi-a îndeplinit cel mare mare vis 2 FotoMarius Şumudică, uluit de locuinţa milionarului Dan Şucu: „Nu pot cumpăra eu o asemenea casă, era ca un muzeu” 3 FotoDeian Sorescu şi-a cerut iubita în căsătorie. Tânăra a izbucnit imediat în plâns 4 Foto„Dacă rămânea în Moldova, cred că nu mai era printre noi” Povestea cutremurătoare a Anastasiei, medaliata cu argint de la Paris! 5 „Mișcare senzațională” Scoţienii au reacţionat după ce au aflat că Rapid îl vrea pe Ianis Hagi! Ce au scris de duelul Ianis-Gică! 6 Mihai Rotaru i-a stabilit preţul lui Andrei Ivan, după ce a auzit că atacantul e dorit de Dan Şucu la Rapid
Citește și