Închide meniul

Când se joacă Sorana Cîrstea – Karolina Muchova, în sferturile de finală de la US Open 2023. Anunţul organizatorilor

Iulian Focșăneanu Publicat: 4 septembrie 2023, 22:48

Reclamă
Când se joacă Sorana Cîrstea – Karolina Muchova, în sferturile de finală de la US Open 2023. Anunţul organizatorilor

Când se joacă Sorana Cîrstea – Karolina Muchova

Sorana Cîrstea, după calificarea în sferturile de finală de la US Open 2023 / Profimediaimages

S-a aflat când se joacă meciul Sorana Cîrstea – Karolina Muchova, din sferturile de finală de la US Open 2023. Românca este în faţa uneia dintre cele mai importante partide ale carierei. Se poate califica, în premieră, în semifinalele unui turneu de Grand Slam.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sorana Cîrstea, aflată în prezent pe locul 30 WTA, se va duela cu Muchova în noaptea de marţi spre miercuri. Organizatorii au făcut anunţul oficial.

Când se joacă Sorana Cîrstea – Karolina Muchova, în sferturile de finală de la US Open 2023

Partida Soranei cu favorita a 10-a este programată la ora locală 19:00 (n.r ora 02:00 – ora României) pe arena Arthur Ashe de la Flushing Meadows. Disputa va putea fi urmărită în format LIVE TEXT pe AS.ro.

Karolina Muchova o conduce la duelurile directe pe Sorana Cîrstea cu scorul de 3-1. Singura confruntare câştigată de românca a fost în acest an la Miami, în turul doi, scor 7-5, 6-1.

„Sori” tocmai a învins-o pe Belinda Bencic, scor 6-3, 6-3, şi s-a calificat pentru prima dată în carieră în sferturile de finală de la US Open 2023. Şi-a asigurat astfel un cec în valoare de 455.000 de dolari.

Reclamă

Am un zâmbet mare pe faţă pentru că am muncit mult. Puţin ştiu ce este în spatele terenului. Am avut parte de o susţinere masivă din partea românilor de aici, şi nu numai a românilor. Este incredibil!

Mereu mi-am dorit să fac un rezultat bun aici. Am muncit mult şi am fost răsplătită. Dacă munceşti, se văd rezultatele. A fost o săptămâna extraordinară, mi-am dorit să merg mai departe. Vă mulţumesc pentru susţinere.

Iubesc condiţiile de aici. Îmi place atmosfera. Totul a funcţionat. De fiecare când vin aici, e mereu plăcut. Sunt recunoscătoare pentru tot.

Reclamă 4 / 0/3

Thomas (n.r. antrenorul ei) e aici, a suferit alături de mine. Am colaborat bine cu el, am muncit din greu. Gândeşte foarte pozitiv, iar această victorie este pentru el”, a declarat Sorana Cîrstea, după victoria cu Belinda Bencic, conform eurosport.ro.

Borna financiară uriaşă pe care o depăşeşte Sorana Cîrstea dacă se califică în semifinale

Dacă o va răpune şi pe Muchova, Cîrstea ar da o adevărată lovitură financiară. Ar fi sigură de un premiu uriaş, de 775.000 de dolari. Ar depăşi astfel borna de 9 milioane de dolari câştigaţi din tenis. Românca avea, înainte de starul de la US Open, 8.480.462 de dolari obţinuţi din sportul „alb”, potrivit wtatennis.com. Sorana este acum pe punctul de a obţine, de departe, cel mai mare premiu din carieră.

Cîrstea a impresionat în 2023 şi a câştigat peste 1 milion de dolari. Cu premiul asigura pentru prezenţa în sferturile de finală de la US Open se apropie de un milion şi jumătate de dolari.

Sorana Cîrstea a făcut un salt impresionant, în ceea ce priveşte câştigurile din tenis, faţă de anii precedenţi. În 2019, românca de 33 de ani câştigat suma de 507.000 de dolari, în 2020, suma de 360.000 de dolari, în timp ce în 2021 şi 2022 a câştigat suma de aproximativ 820.000 de dolari.

Sorana Cîrstea era pe locul 81 în topul jucătoarelor cu cele mai mari câştiguri din tenis. Simona Halep, românca suspendată pentru dopaj, este pe locul trei în acest top, cu peste 40 de milioane de dolari, fiind depăşită doar de surorile Williams.

Sorana Cîrstea, pe locul 26 WTA, după calificarea în sferturile de la US Open 2023

Dacă se va califica în semifinalele de la Flushing Meadows, Sorana va ajunge pe poziția a 22-a, la un singur loc de cea mai bună clasare a carieră, care venea în august 2013.

Mai mult, Sori poate visa și la o clasare în TOP 10. Dacă se va impune la US Open 2023, ea va acumula 3330 de puncte și ar putea ajunge pe locul 10, în funcție și de alte rezultate obținute de anumite jucătoare aflate în fața ei.

Reclamă

Pentru Sorana Cîrstea, aceasta este a doua apariție în sferturile de finală ale unui Grand Slam și prima de la US Open. Precendentul sfert era din 2009, la Roland Garros, unde era învinsă de Sam Stosur.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:37 „Îi schimbaţi pe Daniel Niculae şi Bogdan Lobonţ?” Victor Angelescu, anunţ despre ceea ce urmează la Rapid: „Nu mă aşteptam!” 19:36 Walter Zenga a fost demis după 4 luni! Bilanţ catastrofal al fostului antrenor al FCSB-ului la ultima echipă! 19:10 EXCLUSIVPetrolul a primit interdicţie la transferuri! A treia echipă din play-out sancţionată de FIFA în această lună 18:53 Motivul pentru care Mihai Rotaru nu l-a felicitat pe Gigi Becali pentru câştigarea titlului! Patronul oltenilor a spus totul! 18:36 Vestea momentului despre Dennis Man! Răsturnare de situaţie anunţată de antrenorul Parmei 18:15 Daniel Pancu, fotografie de colecţie cu Gică Hagi: „În vizită de lucru la Rege” 17:56 Dan Petrescu, prima reacţie după ce a revenit la CFR Cluj! Singurul obiectiv pe care i l-a trasat de Neluţu Varga: „E clar!” 17:34 Simona Halep a primit wild card la Trophee Clarins! Românca aşteaptă să fie pe tabloul principal şi la Roland Garros 2024 17:32 FCSB revine în Ghencea! Anunţul de ultimă oră legat de echipa lui Gigi Becali: „E semnat contractul” 17:19 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 30 aprilie 2024 Vezi toate știrile
Citește și