Închide meniul

Ion Ţiriac, de acord cu decizia americanilor ca Novak Djokovic să nu participe la US Open: „El este un sindrom”

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 19 august 2022, 21:12

Ion Ţiriac, de acord cu decizia americanilor ca Novak Djokovic să nu participe la US Open: „El este un sindrom

Novak Djokovic

Novak Djokovic, la US Open 2021/ Profimedia

Ion Ţiriac este de acord cu decizia organizatorilor americani ca Novak Djokovic să nu participe la US Open. Fostul tenismen este de părere că, prin neparticiparea la ultimul Grand Slam al anului, sârbul va rata un an întreg, în ciuda triumfului de la Wimbledon.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Novak Djokovic are şanse foarte mici să evolueze la US Open, turneu ce va debuta pe 29 august. Fostul lider ATP refuză în continuare vaccinul anti-coronavirus, motiv pentru care a ratat şi primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open.

Ion Ţiriac, de acord cu decizia americanilor ca Novak Djokovic să nu participe la US Open

Ion Ţiriac a reacţionat, după ce Novak Djokovic va rata un nou turneu de Grand Slam. Fostul tenismen, ajuns la 83 de ani, consideră că decizia organizatorilor de la US Open este una corectă, iar sârbul nu va putea primi o scutire din partea Guvernului.

Totodată, Ţiriac este de părere că decizia fostului lider mondial de a nu se vaccina este total eronată.

„Djokovic este un sindrom în momentul de față! Săracul, nu știe să iasă de unde a intrat. El nu poate să-și permită în momentul ăsta să-și calce cuvântul. El, Djokovic, numărul unu în lume, care luptă pentru un titlu de cel mai bun al tuturor timpurilor…

Reclamă

Djokovic, cu această eroare, nu cât pentru un vaccin, cât pentru o idee pe care o ai, idee care, după părerea mea, e greșită de la A la Z! Nu-i vorba de tine, Djokovic, e vorba ce faci tu împrejur. Dacă n-o faci pentru tine, fă-o pentru ceilalți care sunt împrejur.

A avut și experiența cu turneul pe care l-ai făcut (n.r. – Adria Tour, în 2020), care a devenit un dezastru. După părerea mea, americanii nu vor face nicio excepție, că n-au cum să facă o excepție. Iar el pierde un an întreg. A câștigat el un Wimbledon cum l-a câștigat, să fie sănătos, fără un Nadal, care n-a putut, fără un Zverev, care după părerea mea va sta tot anul, fără un rus, Medvedev”, a declarat Ion Ţiriac, pentru gsp.ro.

Congresul SUA îl cere pe Novak Djokovic la US Open: „Preşedintele ar trebui să-i acorde o excepţie”

Cu mai puţin de două săptămâni până la debutul US Open 2022, membrii Congresului SUA au înaintat un demers prin care fac apel chiar la preşedintele Joe Biden pentru a-l lăsa pe Novak Djokovic să participe la turneul de Mare Şlem.

Reclamă 4 / 0/3

Republicanii Claudia Tenney şi Louie Gohmert sunt de părere că excluderea unor sportivi precum Novak Djokovic de pe tabloul principal de la US Open pot afecta negativ turneul, şi implicaţiile pe care acesta le are. Cei doi au scris un mesaj pentru autorităţile competente, care pot schimba soarta participării sârbului la Flushing Meadows.

„Dacă sportivi de nivel înalt, precum Novak Djokovic, campion de Grand Slam de 21 de ori, nu pot participa la evenimente de profil înalt, se reduce importanța economică și diplomatică, fără să existe un beneficiu tangibil pentru sănătatea publică.

Regulile pentru călătoriile internaționale, impuse de administrația Biden, sunt despre control și politică, nu despre sănătatea publică. Pentru a participa la acest turneu, jucătorii care dețin un pașaport american nu trebuie să se vaccineze. În schimb, regulile pentru cei care vin din străinătate sunt diferite.

Credem că președintele Joe Biden ar trebui să-i acorde lui Nole o excepție care vizează interesul național”, a fost mesajul scris de cei doi congresmeni americani, citaţi de balkaninsight.com.

La US Open, Novak Djokovic a triumfat de trei ori, în 2011, 2015 şi 2018. Totodată, sârbul mai are alte 6 finale pe hardul american.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
14:15 „Hai, mă, Gicane, chiar așa?” Dialog spumos între Gică Hagi și Ciprian Marica! „Pariul” făcut de „Rege” 14:08 0-57, una dintre cele mai severe înfrângeri din istoria hocheiului. România, pe lista meciurilor cu diferenţe uriaşe de scor 14:03 UTA – Oţelul LIVE SCORE (16:45). Duel de foc pentru primul loc între Mircea Rednic şi Dorinel Munteanu 13:37 Jucătorul propus la Rapid, de la FCSB! Mesajul clar al lui Dumitru Dragomir: „Să-l ia!” 13:22 Iuliana Demetrescu, o nouă delegare de lux! Arbitra jignită de Gigi Becali va arbitra o semifinală de Liga Campionilor 12:44 Ce cotă a ajuns să aibă Simona Halep la câştigarea Roland Garros 2024. Simo a jucat un singur meci de la revenire 12:41 Echipa care îl regretă pe Ianis Hagi! Fiul „Regelui”, lăudat deși nu joacă la Alaves: „Este protagonist! Viitorul încă se scrie!” 12:31 Emoţii pentru Florinel Coman şi FCSB, înaintea meciului cu Farul! Ce şanse are să joace în meciul care poate decide titlul 12:01 Motivul pentru care Cristi Săpunaru a fost lăsat pe bancă de Bogdan Lobonț, la Farul – Rapid! Anunțul căpitanului giuleștenilor 11:37 „M-a bulversat” Bogdan Lobonţ, făcut praf după înfrângerea lui Rapid cu Farul: „Echipă deplorabilă” Vezi toate știrile
Citește și