Închide meniul

Novak Djokovic, anunț clar în legătură cu participarea la US Open 2022: „Nu sunt vaccinat și nu intenționez s-o fac!”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 11 iulie 2022, 9:48

Novak Djokovic, anunț clar în legătură cu participarea la US Open 2022: „Nu sunt vaccinat și nu intenționez s-o fac!

Meciul lui Novak Djokovic, întrerupt de două ori

Novak Djokovic, la Wimbledon 2022 / Profimedia

Novak Djokovic este resemnat în legătură cu participarea la US Open 2022. Proaspătul campion de la Wimbledon 2022 a vorbit despre ultimul Grand Slam al anului. La fel ca la Australian Open, jucătorii participanți vor trebui să prezinte certificatul verde, primit în urma vaccinului anti-Covid.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Novak Djokovic a decis să nu se vaccineze împotriva coronavirusului, iar acest lucru a declanșat o polemică uriașă în lumea sportului mondial.

Novak Djokovic, resemnat în legătură cu participarea la US Open 2022

Din acest motiv, Nole a lipsit la primul Grand Slam al anului, Australian Open. După ce l-a învins pe Nick Kyrgios în finala de la Wimbledon, scor 4-6, 6-3, 6-4, 7-6, campionul sârb a fost întrebat despre participarea la US Open.

Novak Djokovic a reamintit că nu este vaccinat și nici nu intenționează să o facă. Astfel, singura posibilitate pentru ca Nole să fie prezent la prestigiosul turneu din SUA este ca organizatorii americani să-i ofere o scutire.

Totuși, fostul lider mondial este conștient că un astfel de scenariu este puțin probabil:

Reclamă

„Acum sunt în vacanţă. Dacă voi juca sau nu la un turneu în curând, voi vedea. Mă voi odihni două săptămâni, pentru că ultimele zile au fost obositoare. Apoi, vom vedea, eu aştept o veste bună din Statele Unite pentru că îmi doresc să merg, să joc un turneu sau două înainte de US Open.

Nu sunt vaccinat şi nu intenţionez să mă vaccinez, aşa că singura veste bună pe care o pot primi este ca ei să renunţe la obligativitatea cardului verde de vaccinare pentru intrarea în SUA. Sau o scutire. Nu ştiu. Nu cred că o scutire este posibilă, realistă. Dacă este o posibilitate, nu ştiu ce va fi. Nu am multe răspunsuri.

Dacă va fi imposibil să joc în Statele Unite, atunci trebuie să văd ce suplineşte restul sezonului. Ca să fiu sincer, nu cred că voi pleca într-o căutare puncte. Dacă am înţeles bine, câştigarea unui turneu de Grand Slam îmi asigură un loc la Mastersul de final de an, cu excepţia faptului de a fi în afara topului 20. Cu punctele acumulate până acum, eu cred că voi fi în Top 20″, a spus Novak Djokovic, după ce a câștigat Wimbledon 2022, citat de ESPN.

Reclamă 4 / 0/3

US Open 2022 se va desfășura în perioada 29 august – 11 septembrie.

Djokovic a câștigat Wimbledon 2022

Novak Djokovic – Nick Kyrgios 4-6, 6-3, 6-4, 7-6. În vârstă de 35 de ani, „Nole” şi-a învins adversarul din Australia şi a cucerit al 21-lea trofeu de Grand Slam din carieră. De asemenea, este al patrulea consecutiv de la All England şi al şaptelea în total.

După cum au promis, Novak Djokovic şi Nick Kyrgios au oferit un meci nebun. Duelul a durat nu mai puţin de trei ore!

Djokovic a mai câştigat turneul de la Wimbledon în 2011, 2014, 2015, 2018, 2019 şi 2021. El a jucat în finală şi în 2013, însă atunci a fost învins de Andy Murray.

Replici fabuloase între Novak Djokovic și Nick Kyrgios după finala Wimbledon 2022

Nick Kyrgios, aflat la prima finală de Grand Slam, a răspuns reticent când a fost întrebat dacă poate ajunge în ultimul act la Wimbledon și anul viitor.

„Djokovic e un zeu al tenisului, eu am jucat bine, dar vreau să-l felicit pe Novak, a fost aici de atâtea ori. Mulțumesc arbitrilor, publicului, au fost săptămâni grozave, minunate pentru mine. Nu știu dacă vreau să mai joc multe finale de Grand Slam, cu toții suntem epuizați, eu, echipa mea. A fost mult tenis în ultima vreme.
Sunt foarte mulțumit cu rezultatul pe care l-am înregistrat, acum am nevoie de o pauză. Poate că într-o zi voi reveni aici, nu știu dacă voi mai ajunge într-un astfel de moment vreodată, vom vedea, vom spera”,
 a spus Nick Kyrgios, conform eurosport.ro.

Novak Djokovic l-a consolat pe Kyrgios. Nole l-a invitat pe australian la cină, să bea „câteva băuturi” împreună.

Reclamă

„Nick, te vei întoarce aici. E greu să te consoleze cineva în astfel de momente, dar ești unul dintre cei mai buni jucători din lume pe iarbă. Îți urez mult succes. Ești un jucător extraordinar, un mare talent. Acum totul începe să se lege pentru tine. Nu am crezut niciodată că voi spune atât de multe lucruri frumoase despre tine. Nu știu dacă vom ieși la cină în această seară, dar sper că e startul unei frumoase prietenii între noi doi. Începem cu o cină și câteva băuturi și vom vedea unde ajungem”, a spus și Novak Djokovic.

Recomandări
  • Novak Djokovic, anunț clar în legătură cu participarea la US Open 2022
  • „Nu sunt vaccinat și nu intenționez s-o fac!”

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:28 Sporting – Guimaraes este meciul etapei din Liga Portugal și e LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Programul rundei cu numărul 30 18:02 „Nu e normal!” LPF a explicat de ce FCSB nu poate sărbători titlul după derby-ul cu Rapid, dacă va deveni campioană! 17:24 Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori! Performanţă uriaşă a românului în Arabia Saudită 17:22 „Plecăm cu prima șansă!” Ștefan Târnovanu, mesaj de luptă înaintea derby-ului cu Rapid! Verdict despre lupta pentru titlu 17:06 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 18 aprilie 2024 16:58 „Asta îi ajută!” Ioan Andone știe ce avantaj are Dinamo în lupta pentru salvarea de la retrogradare! 16:43 Dan Petrescu a început revoluția la CFR Cluj! Primul jucător care pleacă de la echipa lui Neluțu Varga 16:36 Gică Hagi, genial când a fost întrebat de Manchester City – Real Madrid: „M-ai prins în ofsaid! Am şi momente din astea!” 16:26 PAOK – Club Brugge LIVE SCORE (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Meciurile serii din Europa 16:01 „Se rupe” Arena Naţională la derby-ul FCSB – Rapid! Câte bilete s-au vândut deja la meciul ce poate decide matematic titlul! Vezi toate știrile
Citește și