Închide meniul

Novak Djokovic şi Serena Williams, pe lista jucătorilor înscrişi la US Open. Sârbul, în continuare, nu poate participa

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 21 iulie 2022, 10:46

Novak Djokovic şi Serena Williams, pe lista jucătorilor înscrişi la US Open. Sârbul, în continuare, nu poate participa

Novak Djokovic

Novak Djokovic, la US Open 2021/ Profimedia

Novak Djokovic şi Serena Williams se află pe lista jucătorilor înscrişi la ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open. Sârbul încă nu s-a vaccinat contra coronovaris, şi poate rata competiţia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Novak Djokovic nu este sigur că va participa la US Open, după refuzul continuu de a se vaccina. În ianuarie, la turneul de Gran Slam din Australia, sârbul nu a putu participa din cauza acestui fapt.

Novak Djokovic şi Serena Williams, pe lista jucătorilor înscrişi la US Open

Serena Williams şi-a anuţat participarea la US Open, după revenirea pe teren din această vară. Americanca participat şi la Wimbledon în acest an, fiind eliminată încă din primul tur.

Novak Djokovic a triumfat recent pe iarba londoneză, după o finală terminată în 4 seturi cu Nick Kyrgios. Sârbul şi-a adjudecat astfel al patrulea titlu la Wimbledon consecutiv.

Cu toate acestea, participarea la US Open a fostului lider ATP este pusă sub semnul incertitudinii, dat fiind faptul că Nole încă nu este vaccinat. Regulile statului SUA privind imunizarea sunt stricte, şi nu permit abateri, astfel că sârbului îi va fi foarte dificil să participe la turneul de la Flushing Meadows.

Reclamă

„În conformitate cu regulile de Grand Slam, toţi jucătorii eligibili sunt plasaţi automat pe lista de înscrieri pentru bărbaţi şi femei, pe baza clasamentului cu 42 de zile înainte de prima zi de luni a turneului”, a transmis Asociaţia Americană de Tenis într-un comunicat.

„US Open nu are o regulă în ceea ce priveşte vaccinul pentru jucători, dar va respecta poziţia guvernului SUA cu privire la intrarea în Statele Unite a celor care nu sunt vaccinaţi”, spune aceeaşi sursă.

La US Open, urmează să revină şi numărul 1 mondial, rusul Daniil Medvedev. Ca şi alţi jucători ruşi, el nu a putut juca la Wimbledon anul acesta din cauza invaziei Ucrainei de către Moscova. Sportivilor ruşi li se va permite să joace în New York, dar sub drapel neutru.

Reclamă 4 / 0/3

Novak Djokovic, dorit cu orice preț la US Open

Novak Djokovic este dorit cu orice preț la US Open. O petiţie online a fost lansată în 21 iunie pentru a cere guvernului SUA să-l lase pe ”Nole” să participe la turneul de Grand Slam programat în perioada 29 august-11 septembrie.

Fanii săi au lansat o petiţie online pe site-ul change.org pe 21 iunie. Acesta din urmă a primit până acum 12.000 de semnături.

„În această etapă a pandemiei, nu există niciun motiv pentru a nu permite lui Djokovici să joace US Open. Guvernul SUA şi USTA (Federaţia Americană de Tenis) trebuie să facă totul pentru a-i permite să joace. FĂ-O POSIBIL, USTA!”, se poate citi în preambulul acestei petiţii, conform lequipe.fr.

Novak Djokovic, anunț clar în legătură cu participarea la US Open 2022

Novak Djokovic este resemnat în legătură cu participarea la US Open 2022. Proaspătul campion de la Wimbledon 2022 a vorbit despre ultimul Grand Slam al anului. La fel ca la Australian Open, jucătorii participanți vor trebui să prezinte certificatul verde, primit în urma vaccinului anti-Covid.

„Acum sunt în vacanţă. Dacă voi juca sau nu la un turneu în curând, voi vedea. Mă voi odihni două săptămâni, pentru că ultimele zile au fost obositoare. Apoi, vom vedea, eu aştept o veste bună din Statele Unite pentru că îmi doresc să merg, să joc un turneu sau două înainte de US Open.

Nu sunt vaccinat şi nu intenţionez să mă vaccinez, aşa că singura veste bună pe care o pot primi este ca ei să renunţe la obligativitatea cardului verde de vaccinare pentru intrarea în SUA. Sau o scutire. Nu ştiu. Nu cred că o scutire este posibilă, realistă. Dacă este o posibilitate, nu ştiu ce va fi. Nu am multe răspunsuri. Dacă va fi imposibil să joc în Statele Unite, atunci trebuie să văd ce suplineşte restul sezonului.

Ca să fiu sincer, nu cred că voi pleca într-o căutare puncte. Dacă am înţeles bine, câştigarea unui turneu de Grand Slam îmi asigură un loc la Mastersul de final de an, cu excepţia faptului de a fi în afara topului 20. Cu punctele acumulate până acum, eu cred că voi fi în Top 20″, a spus Novak Djokovic, după ce a câștigat Wimbledon 2022, citat de ESPN.

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:05 Foto„Am o tăietură de cinci centimetri, plus gaură în cap!” Primele declaraţii ale lui Romario Benzar, după ce a ajuns la spital! 12:01 Schimbare majoră în Formula 1, din 2025! 11:49 Mesajul lui Edi Iordănescu după accidentarea teribilă a lui Olimpiu Moruţan, înainte de EURO 2024: „Toţi alături de tine, Oli” 11:40 Mesajul pe care i l-a transmis Dennis Man lui Olimpiu Moruţan, după ce acesta s-a accidentat grav şi ratează EURO 2024! 11:18 Cu ce a ajuns să se ocupe Hakan Şukur în exil, în SUA, şi cum arată acum: „Erdogan mi-a luat tot” 11:15 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi a fost invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 10:49 Sepsi – FCSB LIVE TEXT (21:45). Echipa lui Charalambous poate câştiga titlul în această etapă! Echipele probabile 10:24 VIDEOOlimpiu Moruţan ratează EURO 2024! Anunţul oficial făcut de turcii de la Ankaragucu. S-a „rupt” fără să fie atins de nimeni 9:51 Lucian Sănmărtean a dezvăluit de ce a refuzat de 4 ori să lucreze cu Gică Hagi: „Nu o să mai păstrăm chestia aceasta de respect” 9:47 Record negativ pentru Chelsea, înregistrat la umilinţa cu Arsenal! E prima oară când „Albaştrii” păţesc asta într-un sezon! Vezi toate știrile
Citește și