Închide meniul

Suma colosală de bani pe care a câştigat-o Sorana Cîrstea în 2023! Cât poate încasa dacă ajunge în sferturi la US Open

Viviana Moraru Publicat: 2 septembrie 2023, 16:37

Reclamă
Suma colosală de bani pe care a câştigat-o Sorana Cîrstea în 2023! Cât poate încasa dacă ajunge în sferturi la US Open

George Cosac crede că Sorana Cîrstea poate da lovitura la US Open 2023

Sorana Cîrstea, în timpul unui meci la US Open 2023/ Profimedia

S-a aflat suma colosală de bani pe care a câştigat-o Sorana Cîrstea în 2023. Românca de pe locul 30 WTA s-a calificat, în premieră, în optimile turneului de Grand Slam de la US Open, şi a ajuns la câştiguri de aproape 1,2 milioane de dolari, doar în acest an.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sorana Cîrstea a produs surpriza şi a învins-o în trei seturi pe Elena Rybakina, în turul trei de la US Open 2023. Românca de 33 de ani s-a calificat pentru prima dată în optimile turneului de la New York.

Suma colosală de bani pe care a câştigat-o Sorana Cîrstea în 2023

După ce a obţinut biletele pentru optimile de la US Open 2023, Sorana Cîrstea a încasat şi un cec în valoare de 284.000 de dolari. Cu această sumă, românca a ajuns la 1.195.955 milioane de dolari, câştigaţi doar din tenis, în anul 2023.

Cîrstea ocupa locul 27 în topul câştigurilor din tenis din 2023, înaintea turneului de la US Open.

Primul loc din acest clasament este ocupat de Aryna Sabalenka. Bielorusa care a cucerit Australian Open a câştigat din tenis, doar în acest an, suma de 5,8 milioane de dolari. Pe locul doi se clasează liderul WTA, Iga Swiatek, care a câştigat suma de 5,1 milioane de dolari.

Reclamă

Pe locul trei este Elena Rybakina, cea pe care Cîrstea a învins-o în turul trei la US Open 2023. Campioana de la Wimbledon din 2022 a acumulat în acest an suma de 4,4 milioane de dolari, urmată în clasamentul câştigurilor de Jessica Pegula.

Sorana Cîrstea a făcut un salt impresionant, în ceea ce priveşte câştigurile din tenis, faţă de anii precedenţi. În 2019, românca de 33 de ani câştigat suma de 507.000 de dolari, în 2020, suma de 360.000 de dolari, în timp ce în 2021 şi 2022 a câştigat suma de aproximativ 820.000 de dolari.

În întreaga carieră, Sorana Cîrstea a câştigat aproape 8,5 milioane de dolari, fiind pe locul 81 în topul jucătoarelor cu cele mai mari câştiguri din tenis. Simona Halep, românca suspendată pentru dopaj, este pe locul trei în acest top, cu peste 40 de milioane de dolari, fiind depăşită doar de surorile Williams.

Reclamă 4 / 0/3

Dacă se va califica în sferturile de la US Open 2023, Sorana Cîrstea va mai câştiga un cec în valoare de 455.000 de dolari. În optimi, românca se va duela cu Belinda Bencic, pe care o conduce cu scorul de 2-1 la „directe”.

Sorana Cîrstea, prima reacţie după ce s-a calificat în optimile de la New York

Sorana Cîrstea a oferit prima reacţie, după ce s-a calificat în optimile de la New York. Românca se află pentru prima oară în primele 16 jucătoare de la Flushing Meadows, după o victorie memorabilă cu Elena Rybakina, favorita numărul 4 a turneului şi fostă campioană la Wimbledon.

La finalul meciului de pe Louis Armstrong Arena, ultimul al zilei, Sorana Cîrstea le-a mulţumit spectatorilor că au rămas până aproape de miezul nopţii şi au susţinut-o. Românca a declarat că energia din tribune a ajutat-o să dea tot ce are mai bun pentru a ajunge în premieră în optimile de finală de la US Open.

„Joc de mulţi ani, dar niciodată în faţa unui public atât de frumos. Ştiu că e miezul nopţii, dar vă mulţumesc. am pierdut de două ori în faţa ei, dar am jucat excepţional. Este un moment incredibil pentru mine.

Toată lumea joacă bine la acest nivel şi eu cred în mine. Rybakina este o jucătoare minunată, dar este săptămâna mea. Este un loc magic pentru mine. Energia din arenă este tot ce am nevoie”, a declarat Sorana Cîrstea, potrivit eurosport.ro.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:37 „Îi schimbaţi pe Daniel Niculae şi Bogdan Lobonţ?” Victor Angelescu, anunţ despre ceea ce urmează la Rapid: „Nu mă aşteptam!” 19:36 Walter Zenga a fost demis după 4 luni! Bilanţ catastrofal al fostului antrenor al FCSB-ului la ultima echipă! 19:10 EXCLUSIVPetrolul a primit interdicţie la transferuri! A treia echipă din play-out sancţionată de FIFA în această lună 18:53 Motivul pentru care Mihai Rotaru nu l-a felicitat pe Gigi Becali pentru câştigarea titlului! Patronul oltenilor a spus totul! 18:36 Vestea momentului despre Dennis Man! Răsturnare de situaţie anunţată de antrenorul Parmei 18:15 Daniel Pancu, fotografie de colecţie cu Gică Hagi: „În vizită de lucru la Rege” 17:56 Dan Petrescu, prima reacţie după ce a revenit la CFR Cluj! Singurul obiectiv pe care i l-a trasat de Neluţu Varga: „E clar!” 17:34 Simona Halep a primit wild card la Trophee Clarins! Românca aşteaptă să fie pe tabloul principal şi la Roland Garros 2024 17:32 FCSB revine în Ghencea! Anunţul de ultimă oră legat de echipa lui Gigi Becali: „E semnat contractul” 17:19 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 30 aprilie 2024 Vezi toate știrile
Citește și