Închide meniul

US Open 2023 | Sorana Cîrstea, prima reacţie după ce s-a calificat în optimile de la New York: „Este săptămâna mea”

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 2 septembrie 2023, 8:38

US Open 2023 | Sorana Cîrstea, prima reacţie după ce s-a calificat în optimile de la New York: „Este săptămâna mea

US Open 2023 | Sorana Cîrstea, prima reacţie după ce s-a calificat în optimile de la New York

Sorana Cîrstea s-a calificat în optimile de finală de la US Open 2023 / Profimedia

US Open 2023 | Sorana Cîrstea, prima reacţie după ce s-a calificat în optimile de la New York. Românca se află pentru prima oară în primele 16 jucătoare de la Flushing Meadows, după o victorie memorabilă cu Elena Rybakina, favorita numărul 4 a turneului şi fostă campioană la Wimbledon.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sorana Cîrstea s-a impus la capătul unui meci superb, scor 6-3, 6-7(6), 6-4, după 2 ore şi 49 de minute de joc.

US Open 2023 | Sorana Cîrstea, prima reacţie după ce s-a calificat în optimile de la New York: „Este săptămâna mea”

La finalul meciului de pe Louis Armstrong Arena, ultimul al zilei, Sorana Cîrstea le-a mulţumit spectatorilor că au rămas până aproape de miezul nopţii şi au susţinut-o. Românca a declarat că energia din tribune a ajutat-o să dea tot ce are mai bun pentru a ajunge în premieră în optimile de finală de la US Open.

„Joc de mulţi ani, dar niciodată în faţa unui public atât de frumos. Ştiu că e miezul nopţii, dar vă mulţumesc. am pierdut de două ori în faţa ei, dar am jucat excepţional. Este un moment incredibil pentru mine.

Toată lumea joacă bine la acest nivel şi eu cred în mine. Rybakina este o jucătoare minunată, dar este săptămâna mea. Este un loc magic pentru mine. Energia din arenă este tot ce am nevoie”, a declarat Sorana Cîrstea, potrivit eurosport.ro.

Reclamă

Sorana Cîrstea s-a calificat în premieră în optimile de finală de la US Open. Românca a mai ajuns de trei ori în turul al treilea (2009, 2019 şi 2020) şi nu a reuşit niciodată să ajungă în primele 16 jucătoare de la New York. Cîrstea îşi poate egala cel mai bun rezultat al carierei în turneele de Grand Slam. În 2009, ea ajungea până în sferturile de finală de la Roland Garros.

Sorana Cîrstea o va întâlni pe Belinda Bencic în optimile de la US Open

Aceasta a fost prima victorie a Soranei Cîrstea în meciurile cu Elena Rybakina. În precedentele două întâlniri, reprezentanta Kazahstanului s-a impus de fiecare dată, în 2020, la Doha şi la Roland Garros.

Pentru calificarea în optimile de finală de la US Open, Sorana Cîrstea va primi un cec de 284.000 de dolari şi 240 de puncte în clasamentul WTA.

Reclamă 4 / 0/3

Pentru un loc în sferturile de finală, Sorana Cîrstea va juca cu Belinda Bencic (13 WTA) din Elveţia. Campioana olimpică de la Tokyo 2020 a trecut în turul precedent de Lin Zhu (44 WTA) din China, scor 7-6(1), 2-6, 6-3, după 2 ore şi 42 de minute de joc.

Sorana Cîrstea şi Belinda Bencic s-au întâlnit de trei ori până acum, iar românca are 2-1 în duelurile directe. Ultima partidă, din turul 2 de la US Open de anul trecut, a fost câştigată de Bencic, scor 6-3, 5-7, 6-2.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” 10:47 Tragedie uriaşă pentru Francis Ngannou! Fostul campion din MMA a anunţat decesul fiului său 10:08 Andrea Compagno a fost şocat atunci când a văzut clasamentul din Liga 1: „Nu pot să îmi explic” 9:50 Primul jucător dat afară de Dan Petrescu de la CFR Cluj! Neluţu Varga a făcut anunţul: „Nu îl vrea” 9:33 Robert Lewandowski a marcat primul său hat-trick în Spania şi a făcut un anunţ uriaş: „Nu mi-am bătut capul nici măcar o secundă” 9:07 EXCLUSIVDenis Alibec, avertizat de Victor Piţurcă, înainte de revenirea la FCSB: „Va păți exact ca data trecută. De asta să fie convins 8:55 Aryna Sabalenka, revenire senzaţională la Madrid! Campioana en-titre a încheiat seria fabuloasă a lui Danielle Collins 8:30 Lupta dintre Mike Tyson şi Jake Paul va fi considerată meci profesionist 8:22 Dan Petrescu are un contract record la CFR Cluj! Anunţul făcut de Neluţu Varga: „Nu se compară nimeni cu el” Vezi toate știrile
Citește și