Închide meniul

US Open 2023 | Sorana Cîrstea – Karolina Muchova, pentru un loc în semifinale! Al patrulea meci direct din acest an

Viviana Moraru Publicat: 4 septembrie 2023, 0:19

Reclamă
US Open 2023 | Sorana Cîrstea – Karolina Muchova, pentru un loc în semifinale! Al patrulea meci direct din acest an

US Open 2023 | Sorana Cîrstea - Karolina Muchova, pentru un loc în semifinale

Sorana Cîrstea, în timpul unui meci la US Open 2023/ Profimedia

US Open 2023 | Sorana Cîrstea se va duela cu Karolina Muchova pentru un loc în semifinale. Cele două se vor duela în sferturile de la Flushing Meadows, fiind a patra întâlnire directă din circuitul WTA din acest an, şi a cincea per total.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sorana Cîrstea (30 WTA) traversează o formă de vis la US Open 2023. După ce în turul trei a eliminat-o pe Elena Rybakina, românca a mai făcut un meci mare în optimi şi a eliminat-o pe Belinda Bencic, ocupanta locului 13 WTA.

US Open 2023 | Sorana Cîrstea – Karolina Muchova, pentru un loc în semifinale

Karolina Muchova o conduce la duelurile directe pe Sorana Cîrstea cu scorul de 3-1. Jucătoarea din Cehia s-a impus în acest an la turneul de la Montreal, în minimum de seturi, scor 7-5, 6-4.

De asemenea, Muchova a mai învins-o pe Cîrstea şi la Dubai, tot în două seturi strânse, scor 6-4, 7-6. La prima întâlnire directă dintre cele două, din 2020, din turul trei de la US Open, tot Muchova a câştigat, însă după un meci extrem de echilibrat, decis în tie-break în setul decisiv.

Sorana Cîrstea a câştigat un singur meci în faţa Karolinei Muchova. Românca s-a impus în acest an la Miami, în turul doi, scor 7-5, 6-1.

Reclamă

Karolina Muchova ocupă locul 10 WTA, şi se află în cel mai bun moment al carierei. Sportiva de 27 de ani din Cehia le-a învins la US Open 2023 pe Hunter, Frech, Townsend şi Wang.

Sorana Cîrstea, la cel mai bun rezultat al carierei după 14 ani

Muchova a venit la US Open 2023 după ce a reuşit să ajungă până în finala de la Cincinnati, acolo unde a fost învinsă însă de Coco Gauff. De asemenea, cel mai bun rezultat al carierei pentru Muchova este finala de la Roland Garros din acest an. Aceasta mai are şi o semifinală la Australian Open, în 2021, cât şi un sfert de finală la Wimbledon, atins în două rânduri, în 2021 şi 2019.

Sorana Cîrstea şi-a atins cel mai bun rezultat al carierei, în turneele de Grand Slam. Românca de 33 de ani a mai ajuns în sferturile unui turneu major în 2009, la Roland Garros, atunci când era eliminată fără drept de apel de Sam Stosur. La ediţia din acest an de la US Open, Cîrstea le-a învins pe rând pe Day, Kalinskaya, Rybakina şi Bencic.

Reclamă 4 / 0/3

Partida dintre Sorana Cîrstea şi Karolina Muchova, din sferturile US Open 2023, va avea loc marţi, ora urmând să fie stabilită de organizatorii americani.

Sorana Cîrstea, pe locul 26 WTA, după calificarea în sferturile de la US Open 2023

Sorana Cîstea a urcat pe locul 26 WTA, în clasamentul LIVE, după calificarea spectaculoasă în sferturile de finală de la US Open 2023.

Sorana Cîrstea a trecut de jucătoarea de pe locul 15 WTA, Belinda Bencic, cu 6-3, 6-3, și a ajuns pe poziția 26, urcând patru locuri față de poziția pe care o avea la începutul ultimului Grand Slam al anului.

Dacă se va califica în semifinalele de la Flushing Meadows, Sorana va ajunge pe poziția a 22-a, la un singur loc de cea mai bună clasare a carieră, care venea în august 2013.

Mai mult, Sori poate visa și la o clasare în top 10. Dacă se va impune la US Open 2023, ea va acumula 3330 de puncte și ar putea ajunge pe locul 10, în funcție și de alte rezultate obținute de anumite jucătoare aflate în fața ei.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:37 „Îi schimbaţi pe Daniel Niculae şi Bogdan Lobonţ?” Victor Angelescu, anunţ despre ceea ce urmează la Rapid: „Nu mă aşteptam!” 19:36 Walter Zenga a fost demis după 4 luni! Bilanţ catastrofal al fostului antrenor al FCSB-ului la ultima echipă! 19:10 EXCLUSIVPetrolul a primit interdicţie la transferuri! A treia echipă din play-out sancţionată de FIFA în această lună 18:53 Motivul pentru care Mihai Rotaru nu l-a felicitat pe Gigi Becali pentru câştigarea titlului! Patronul oltenilor a spus totul! 18:36 Vestea momentului despre Dennis Man! Răsturnare de situaţie anunţată de antrenorul Parmei 18:15 Daniel Pancu, fotografie de colecţie cu Gică Hagi: „În vizită de lucru la Rege” 17:56 Dan Petrescu, prima reacţie după ce a revenit la CFR Cluj! Singurul obiectiv pe care i l-a trasat de Neluţu Varga: „E clar!” 17:34 Simona Halep a primit wild card la Trophee Clarins! Românca aşteaptă să fie pe tabloul principal şi la Roland Garros 2024 17:32 FCSB revine în Ghencea! Anunţul de ultimă oră legat de echipa lui Gigi Becali: „E semnat contractul” 17:19 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 30 aprilie 2024 Vezi toate știrile
Citește și