Închide meniul

US Open 2023 | Sorana Cîrstea o va întâlni pe Belinda Bencic în optimi, după ce a învins-o pe Elena Rybakina

Reclamă

Bogdan Stănescu Publicat: 2 septembrie 2023, 9:09

US Open 2023 | Sorana Cîrstea o va întâlni pe Belinda Bencic în optimi, după ce a învins-o pe Elena Rybakina

US Open 2023 | Sorana Cîrstea o va întâlni pe Belinda Bencic în optimi

Sorana Cîrstea, după victoria fabuloasă cu Elena Rybakina de la US Open / Profimedia Images

US Open 2023 | Sorana Cîrstea e în culmea fericirii după ce a învins-o pe Elena Rybakina şi s-a calificat în optimile US Open. Românca a trecut de numărul 4 mondial cu scorul de 6-3, 6-7 (6/8), 6-4.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În optimile de finală de la US Open, Sorana Cîrstea o va întâlni pe Belinda Bencic (locul 13 WTA), din Elveţia. A fost prima victorie a Soranei Cîrstea împotriva Elenei Rybakina. În precedentele două întâlniri jucătoarea din Kazahstan a obţinut victoria.

Sorana Cîrstea o va întâlni pe Belinda Bencic în optimile US Open, după ce a învins-o pe Elena Rybakina

Joc de mulți ani, dar niciodată în fața unui public atât de frumos. Știu că e miezul nopții, dar vă mulțumesc. Am pierdut de două ori în fața ei, dar am jucat excepțional. Este un moment incredibil pentru mine.

Toată lumea joacă bine la acest nivel și eu cred în mine. Rybakina este o jucătoare minunată, dar este săptămâna mea. Este un loc magic pentru mine. Energia din arenă este tot ce am nevoie”, a declarat Sorana Cîrstea, citată de eurosport.ro.

Sorana Cîrstea s-a calificat în premieră în optimile de finală de la US Open. Românca a mai ajuns de trei ori în turul al treilea (2009, 2019 şi 2020) şi nu a reuşit niciodată să ajungă în primele 16 jucătoare de la New York.

Reclamă

În setul decisiv cele două jucătoare şi-au pierdut serviciul de 7 ori!

În această dimineaţă, Sorana Cîrstea a învins a patra favorită a turneului de la Flushing Meadows, Elena Rybakina. Sorana a început foarte bine partida şi a realizat break-ul încă din al patrulea game al meciului. De altfel, acela a fost şi game-ul care a decis setul, scor 6-3.

După două break-uri în primele două game-uri ale setului secund, cele două jucătoare nu au mai cedat pe propriul serviciu până la final. Cele mai importante momente ale setului secund au avut loc la 3-2, atunci când Sorana Cîrstea a avut patru mingi de break, dar şi la 6-5 pentru Rybakina, atunci când românca a salvat două mingi de break. În tie-break, Elena Rybakina s-a impus cu 8-6.

Setul decisiv a fost un adevărat carusel de emoţii. De şapte ori şi-au pierdut cele două jucătoare serviciul. Cu toate acestea, avantajul a fost al Soranei, cea care a reuşit să câştige şi două game-uri pe propriul serviciu, pe lângă cele patru game-uri, reuşind să închidă decisivul la 6-4, după alte 58 de minute de joc, la prima minge de meci pe care a avut-o la dispoziţie.

Reclamă 4 / 0/3

Sorana Cîrstea o conduce pe Belinda Bencic în întâlnirile directe

Aceasta a fost prima victorie a Soranei Cîrstea în meciurile cu Elena Rybakina. În precedentele două întâlniri, reprezentanta Kazahstanului s-a impus de fiecare dată, în 2020, la Doha şi la Roland Garros.

Pentru calificarea în optimile de finală de la US Open, Sorana Cîrstea va primi un cec de 284.000 de dolari şi 240 de puncte în clasamentul WTA.

Pentru un loc în sferturile de finală, Sorana Cîrstea va juca cu Belinda Bencic (13 WTA) din Elveţia. Campioana olimpică de la Tokyo 2020 a trecut în turul precedent de Lin Zhu (44 WTA) din China, scor 7-6(1), 2-6, 6-3, după 2 ore şi 42 de minute de joc.

Sorana Cîrstea şi Belinda Bencic s-au întâlnit de trei ori până acum, iar românca are 2-1 în duelurile directe. Ultima partidă, din turul 2 de la US Open de anul trecut, a fost câştigată de Bencic, scor 6-3, 5-7, 6-2.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” 10:47 Tragedie uriaşă pentru Francis Ngannou! Fostul campion din MMA a anunţat decesul fiului său 10:08 Andrea Compagno a fost şocat atunci când a văzut clasamentul din Liga 1: „Nu pot să îmi explic” 9:50 Primul jucător dat afară de Dan Petrescu de la CFR Cluj! Neluţu Varga a făcut anunţul: „Nu îl vrea” 9:33 Robert Lewandowski a marcat primul său hat-trick în Spania şi a făcut un anunţ uriaş: „Nu mi-am bătut capul nici măcar o secundă” 9:07 EXCLUSIVDenis Alibec, avertizat de Victor Piţurcă, înainte de revenirea la FCSB: „Va păți exact ca data trecută. De asta să fie convins 8:55 Aryna Sabalenka, revenire senzaţională la Madrid! Campioana en-titre a încheiat seria fabuloasă a lui Danielle Collins 8:30 Lupta dintre Mike Tyson şi Jake Paul va fi considerată meci profesionist 8:22 Dan Petrescu are un contract record la CFR Cluj! Anunţul făcut de Neluţu Varga: „Nu se compară nimeni cu el” Vezi toate știrile
Citește și