Închide meniul

US Open 2023 | Stefanos Tsitsipas, eliminat în turul 2! Dominic Stricker a obţinut victoria carierei după un meci maraton

Alex Masgras Publicat: 30 august 2023, 23:03

Reclamă
US Open 2023 | Stefanos Tsitsipas, eliminat în turul 2! Dominic Stricker a obţinut victoria carierei după un meci maraton

US Open 2023 | Stefanos Tsitsipas, eliminat în turul 2

Stefanos Tsitsipas, eliminat în turul 2 la US Open 2023 / Profimedia

US Open 2023 | Stefanos Tsitsipas, eliminat în turul 2! Favoritul numărul 7 de la Flushing Meadows părăseşte încă din turul secund turneul, după înfrângerea în faţa lui Dominic Stricker.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Elveţianul de 21 de ani, ocupantul locului 128 în clasamentul ATP, s-a impus la capătul unui meci maraton cu Stefanos Tsitsipas, scor 7.5, 6-7(2), 6-7(5), 7-6(6), 6-3, după 4 ore şi 10 minute de joc.

US Open 2023 | Stefanos Tsitsipas, eliminat în turul 2! Dominic Stricker s-a impus după un meci maraton

Primul meci al zilei de pe arena Grandstand a propus un duel extrem de echilibrat între Stefanos Tsitsipas şi Dominic Stricker. Primul set a fost decis dup un singur break, realizat de elveţian la scorul de 5-5.

Au urmat apoi trei seturi decise la tiebreak. Primele două au fost câştigate de Stefanos Tsitsipas, care a preluat conducerea după mai bine de două ore şi jumătate de joc. Cu toate acestea, Stricker nu a cedat, chiar dacă a fost în mare dificultate în setul al patrulea. Grecul a avut 5-3 şi a servit, dar nu a reuşit să închidă partida. În cele din urmă, setul patru a ajuns şi el la tie-break, acolo unde Stricker s-a impus cu 8-6.

Setul decisiv a fost şi cel mai scurt set al meciului. În al doilea game, pe serviciul lui Tsitsipas, Stricker a făcut break-ul, după care nu s-a mai uitat în spate. Tânărul de 21 de ani şi-a făcut de fiecare dată serviciul şi a închis meciul, după 4 ore şi 10 minute.

Reclamă

Debutant în acest an în turneele de Grand Slam, el jucând doar la Roland Garros şi Wimbledon, Stricker evoluează de la turneu la turneu. Dacă pe zgura pariziană a fost eliminat în turul inaugural, elveţianul a ajuns până în turul al doilea la All England Club. Victoria de la Flushing Meadows îl aduce în premieră în turul al treilea al unui turneu de Grand Slam. De asemenea, aceasta este prima victorie cu un jucător din top 10 pentru Stricker.

De asemenea, Dominic Stricker are cinci titluri ATP Challenger în palmares şi este câştigător la Roland Garros în 2020, la juniori, atât la simplu, cât şi la dublu. Pentru un loc în optimile de finală, Dominic Stricker va juca împotriva câştigătorului din duelul Benjamin Bonzi (108 ATP) şi Christopher Eubanks (30 ATP).

Reclamă 4 / 0/3

Stefanos Tsitsipas nu se simte bine la US Open

Stefanos Tsitsipas, finalist anul acesta la Australian Open, acolo unde a fost învins de Novak Djokovic, nu traversează cel mai bun sezon al carierei. După o înfrângere categorică în faţa lui Carlos Alcaraz în sferturile de la Roland Garros, el a avut probleme la trecerea pe iarbă. După prestaţii dezamăgitoare la Halle şi Mallorca, el a reuşit la Wimbledon să ajungă în optimi, unde a fost eliminat de Christopher Eubanks.

Revenit pe hard, Tsitsipas a câştigat turneul de la Los Cabos din Mexic, din categoria ATP 250, la începutul lunii august. Cu toate acestea, în turneele Masters 1000 din această vară, el a fost eliminat în primul tur la Toronto de veteranul Gael Monfils şi în turul secund de la Cincinnati de polonezul Hubert Hurkacz.

Şi ediţia din 2023 confirmă că US Open nu este deloc pe placul grecului. Cele mai bune rezultate ale sale la Flushing Meadows sunt din 2020 şi 2021, atunci când a ajuns până în turul 3. Stefanos Tsitsipas are două finale de Grand Slam în cariera sa, la Roland Garros 2021 şi Australian Open 2023, ambele pierdute în faţa lui Novak Djokovic.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:05 EXCLUSIVVictor Piţurcă a răbufnit după declaraţiile lui Gigi Becali: „Nu mai vorbesc în viaţa mea cu Gigi Becali” 13:53 Se „rupe” Arena Naţională! Câte bilete s-au vândut deja la derby-ul FCSB – CFR Cluj 13:11 David Popovici a ajuns să umble cu laptele românesc după el, de frica alimentelor contaminate 13:09 Adevărul din spatele relaţiei tensionate dintre Simona Halep şi Sorana Cîrstea: „A existat o rivalitate!” 12:30 Chefi la cuțite, lider de audiență! Echipa lui Chef Alexandru Sautner a câștigat battle-ul de aseară 11:56 Primul jucător care va pleca de la Dinamo, la finalul sezonului! Kopic a renunţat la serviciile lui 11:34 Primele mutări făcute de Dan Şucu la Rapid! Cine va fi noul director sportiv al echipei! Daniel Niculae, OUT 11:15 Gigi Becali s-a enervat pe Mihai Stoica! Ce a produs furia patronului de la FCSB: „Băi, nu te enerva aiurea!” 10:37 VIDEORomânii atacă tabloul principal de la Saudi Smash 2024. Eduard Ionescu s-a calificat în turul 2, LIVE în AntenaPLAY 10:34 „Unde vei juca în sezonul viitor?” Răspunsul dat imediat de Risto Radunovic! Fundaşul, aproape să-şi încheie contractul cu FCSB Vezi toate știrile
Citește și