Închide meniul

Veste excelentă pentru Simona Halep: „A primit aviz favorabil”! Cine a făcut anunţul

Bogdan Stănescu Publicat: 20 iulie 2023, 21:38

Reclamă
Veste excelentă pentru Simona Halep: „A primit aviz favorabil! Cine a făcut anunţul

Veste excelentă pentru Simona Halep: "A primit aviz favorabil"!

Simona Halep, într-o conferinţă de presă / Profimedia Images

Veste excelentă pentru Simona Halep. Jurnalistul independent Daniel Radu susţine că românca a primit un aviz favorabil în cazul de dopaj în care este judecată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Daniel Radu, care e specializat în tenis, a explicat că ar fi posibile două verdicte în acest caz, iar ambele i-ar fi favorabile Simonei Halep.

Veste excelentă pentru Simona Halep: „A primit aviz favorabil”!

EXCLUSIV | E gata! Simona Halep a primit aviz favorabil. Sunt două verdicte posibile, detaliate mai jos.
La pagina 19 a regulamentului WTA regăsim următoarele: „În conformitate cu Regulile de Integritate, o jucătoare care execută o perioadă de ineligibilitate sau suspendare provizorie în temeiul TADP sau TACP, după caz, nu este eligibilă să participe la un turneu sau să fie înscrisă automat într-un turneu WTA 1000 Mandatory sau de Grand Slam, care va avea loc în perioada ei de ineligibilitate sau suspendare provizorie. Dacă o jucătoare contestă suspendarea ei provizorie în temeiul TADP sau TACP, după caz, ea poate rămâne pe listele de înscriere pentru orice turneu WTA la care a participat înainte de data intrării în vigoare a suspendării provizorii până la termenul limită de înscriere pentru calificările acestor turnee WTA, moment în care jucătoarea va fi retrasă automat din turneul sau turneele WTA respective, dacă este încă ineligibilă.”
Ultima partea se referă doar la cazul în care o jucătoare e deja înscrisă într-un turneu și apoi e suspendată, termenele limită pentru unele dintre acestea fiind și de 6 săptămâni, cum e cazul US Open.
Halep n-a apărut în niciun turneu din cele unde trebuia să fie automat înscrisă (Australian Open, Indian Wells, Miami, Madrid, Roland Garros, Wimbledon).
Așadar, concluzia e cât se poate de clară. Simona a primit aviz favorabil, pentru moment. Verdictele posibile:
1) Suspendarea provizorie i-a fost ridicată definitiv.
2) A primit o suspendare mai mică de un an, care i-a permis să se înscrie la US Open.
E de așteptat ca ITIA să meargă la TAS. La fel s-a întâmplat și în cazul altor sportivi care au avut câștig de cauză în fața tribunalelor independente (Sport Resolutions)”, a scris Daniel Radu pe contul său de Facebook.

Simona Halep, în continuare pe lista jucătoarelor suspendate provizoriu! Anunțul oficial ITIA

Simona Halep se află în continuare pe lista jucătoarelor suspendate. Șefa ITIA a dezvăluit că românca este singura sportivă rămasă suspendată provizoriu, ca urmare a faptului că a fost depistată cu Roxadustat, la testele de la US Open 2023.

Simona Halep a fost audiată la Londra, la sfârșitul lunii iunie, și se află în așteptarea verdictului în procesul de dopaj.

Reclamă

ITIA a publicat raportul oficial, unde se menționează faptul că Simona Halep este în continuare suspendată pentru dopaj, fiind singura sportivă ce are sancțiune provizorie de acest tip.

Karen Moorhouse, șefa ITIA, a dat-o exemplu pe româncă, în bilanțul trimestrial de la Agenție.

O acuzație suplimentară (care a atras automat suspendarea provizorie) a fost îndreptată în direcția Simonei Halep. Jucătoarea din România este suspendată din octombrie 2022, după ce a fost testată pozitiv cu substanța interzisă roxadustat la ediția trecută de la US Open.

Reclamă 4 / 0/3

Una dintre prioritățile mele de la instalarea în fruntea ITIA a fost să mă asigur că organizația este foarte bine integrată în familia tenisului, că devine o resurse de încredere și pe care te poți baza în orice moment.

Munca depusă în ultimul trimestru arată o mulțime de progrese. În ultimele luni au stabilit un nou record în ceea ce privește lecțiile și sesiunile de prevenire a neregulilor. Peste 1.000 de persoane, antrenori, oficiali sau jucători, au asistat la ele”, notează directorul ITIA, Karen Moorhouse.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:46 Mihai Stoica, explicaţie total neaşteptată! Motivul pentru care numărul 27 va fi trecut pe tricourile campioanei FCSB 14:33 Zeljko Kopic, reacţie fermă după ce fanii lui Dinamo i-au cerut demisia: „Sunt primul care se supără!” Mesaj despre viitorul lui 14:08 LIVE VIDEOCoreea de Sud – România se dispută ACUM. „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, în AntenaPLAY 14:06 „Şumudică va dormi la stadion!” Robert Niţă l-a dat de gol pe Dan Şucu! Când va fi anunţat noul antrenor de la Rapid 13:54 FotoAndrei Vlad, petrecere de pomină cu alcool şi săruturi pasionale la Mamaia! S-a „împărţit” între o blondă şi o brunetă 13:09 Adrian Şut, aproape de transferul carierei după ce a câştigat titlul cu FCSB! Gigi Becali poate da un „tun” financiar 13:00 VIDEORomânii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Eduard Ionescu şi Ioana Sîngeorzan joacă azi, live în AntenaPLAY 12:48 Max Verstappen a dat cărţile pe faţă despre oferta colosală de la Mercedes: „Dacă aş concura pentru locul 5, aş deveni morocănos” 12:45 Handbaliştii de la Dinamo şi-au aflat adversara din semifinalele European League! Cu cine se vor duela în Turneul Final Four 12:03 Lionel Messi a cerut transferul unui star la Inter Miami! Oficialii echipei sunt gata să-i facă pe plac Vezi toate știrile
Citește și