Închide meniul

Simona Halep, în continuare pe lista jucătoarelor suspendate provizoriu! Anunțul oficial ITIA

Viviana Moraru Publicat: 20 iulie 2023, 9:03

Reclamă
Simona Halep, în continuare pe lista jucătoarelor suspendate provizoriu! Anunțul oficial ITIA

Simona Halep, în continuare pe lista jucătoarelor suspendate

Simona Halep, la Wimbledon 2022 / Hepta

Simona Halep se află în continuare pe lista jucătoarelor suspendate. Șefa ITIA a dezvăluit că românca este singura sportivă rămasă suspendată provizoriu, ca urmare a faptului că a fost depistată cu Roxadustat, la testele de la US Open 2023.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep a fost audiată la Londra, la sfârșitul lunii iunie, și se află în așteptarea verdictului în procesul de dopaj.

Simona Halep, în continuare pe lista jucătoarelor suspendate  provizoriu

ITIA a publicat raportul oficial, unde se menționează faptul că Simona Halep este în continuare suspendată pentru dopaj, fiind singura sportivă ce are sancțiune provizorie de acest tip.

Karen Moorhouse, șefa ITIA, a dat-o exemplu pe româncă, în bilanțul trimestrial de la Agenție.

O acuzație suplimentară (care a atras automat suspendarea provizorie) a fost îndreptată în direacția Simonei Halep. Jucătoarea din România este suspendată din octombrie 2022, după ce a fost testată pozitiv cu substanța interzisă roxadustat la ediția trecută de la US Open.

Reclamă

Una dintre prioritățile mele de la instalarea în fruntea ITIA a fost să mă asigur că organizația este foarte bine integrată în familia tenisului, că devine o resurse de încredere și pe care te poți baza în orice moment.

Munca depusă în ultimul trimestru arată o mulțime de progrese. În ultimele luni au stabilit un nou record în ceea ce privește lecțiile și sesiunile de prevenire a neregulilor. Peste 1.000 de persoane, antrenori, oficiali sau jucători, au asistat la ele”, notează directorul ITIA, Karen Moorhouse.

Simona Halep, pe listele de la US Open 2023

Simona Halep se află pe listele de la US Open 2023! Românca este în aşteptarea deciziei finale în procesul de dopaj în care este implicată din luna octombrie. Cu toate acestea, numele său a fost introdus pe listele preliminare de la Grand Slam-ul american.

Reclamă 4 / 0/3

Este pentru prima dată în 2023 când Simona Halep apare pe lista unui turneu, deşi statutul său a fost acelaşi din luna octombrie.

Faptul că numele româncei apare pe listele de la US Open 2023 nu garantează însă faptul că Halep va putea evolua la Grand Slam-ul american. Dacă acest fapt va deveni însă oficial, asta ar însemna că fostul lider WTA a primit un an de suspendare, după ce a fost depistată cu Roxadustat.

US Open este turneul la care de altfel, anul trecut, Simona Halep a fost depistată pozitivă la testele anti-doping. De atunci, românca a fost suspendată provizoriu, urmând ca procesul său să se amâne în nenumărate rânduri, ca în cele din urmă să aibă loc la finalul lunii iunie.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:56 LIVE VIDEOSlovenia – România se joacă ACUM, în AntenaPLAY, la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 14:39 Louis Munteanu, 20.000 de euro salariu pe lună la FCSB! Cât vrea Gigi Becali să plătească pentru transfer 14:13 Bayern Munchen – Real Madrid LIVE TEXT (22:00).  Duel stelar în semifinalele Ligii Campionilor 13:17 EXCLUSIVDecizia luată de conducerea Rapidului după umilinţele din play-off 12:39 Marian Iancu, la un pas de revenirea în fotbalul românesc! Echipa cu care vrea să facă performanţă: „Aş merge şi eu ca acţionar” 12:31 CSA Steaua, sancţionată de Comisia de Disciplină! Echipa din Ghencea va juca fără spectatori! Ce amendă trebuie să plătească 12:10 Statuia lui Dani Alves din oraşul natal a fost retrasă 11:55 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” Vezi toate știrile
Citește și