Închide meniul

„Voi respecta această regulă!” Prima reacţie a lui Daniil Medvedev, după ce a şters steagul Rusiei de pe reţelele de socializare: „E singura modalitate”

Valentin Pîrcălabu Publicat: 6 martie 2022, 21:21

„Voi respecta această regulă! Prima reacţie a lui Daniil Medvedev, după ce a şters steagul Rusiei de pe reţelele de socializare: „E singura modalitate

Daniil Medvedev, reac'ie după ce a provocat un scandal monstru în Rusia

Getty Images

  • Daniil Medvedev, prima reacţie după scandalul provocat
  • Rusia a intrat în război cu Ucraina

 

Daniil Medvedev a spus că a decis să şteargă steagul Rusiei de pe reţelele de socializare pentru a putea juca la turneele de tenis. Tot mai mulţi sportivi au fost excluşi din competiţii după ce Vladimir Putin a decis să atace Ucraina.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Daniil Medvedev, reacţie după ce şi-a şters steagul Rusiei

Scopul nostru este să dezvoltăm tenisul în țările din care provenim și în întreaga lume. Pentru asta, trebuie să joci tenis săptămână de săptămână, la fiecare turneu. În prezent, singura modalitate de a continua să joc este fără steag, iar eu voi respecta această regulă. Sper însă ca această măsură să fie temporară.

Aștept momentul în care vom putea purta din nou steagul lângă numele noastre, ale sportivilor ruși„, A spus Daniil Medvedev, potrivit celor de la agenția RIA Novosti.

Reclamă

Daniil Medvedev, scandal uriaș în Rusia

Fanii ruși au luat foc după gestul lui Daniil Medvedev. Tenismenul născut la Moscova a fost pus la zid.

„Banii nu au miros, nu? E ca un pianist, cântă pentru cine îl plătește. Nu mai e al nostru de mult timp. Nu e un jucător rus, ci doar un jucător născut în Rusia. Trăiește și se antrenează în Vest. Victoriile lui nu mai sunt ale noastre.

Reclamă

Dezamăgitor! Sunt sigur că marele Djokovic nu ar fi făcut niciodată așa ceva în Serbia”, au fost doar o parte dintre comentariile pe site-ul rusesc Sport-express, conform gsp.

Pe plan sportiv, Rusia est izolată din cauza invadării Ucrainei. Echipele naționale și de club au fost excluse din competiții la fotbal, baschet și handbal feminin.

Rusia, exclusă de la Cupa Davis şi Billie Jean King Cup

Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a decis excluderea Rusiei din cele două mari competiţii pe echipe pe care le organizează, Cupa Davis şi Billie Jean King Cup, fostă FedCup. Jucătorii şi jucătoarele vor putea continua să facă performanţă individuală în circuit, fără să mai reprezinte Rusia.

Reclamă 4 / 0/3

Această măsură îi afectează direct pe jucătorii ruşi, în special pe noul număr 1 mondial Daniil Medvedev, precum şi pe colegul său Andrey Rublev, lcoul 6 ATP. Pe de altă parte, cei doi vor putea continua să concureze pe circuitul ATP, la fel ca şi fetele în circuitul WTA, după cum au confirmat ITF şi cele două organizaţii.

„Deocamdată, jucătorii din Rusia şi Belarus vor putea continua să evolueze în turnee şi la turneele de Grand Slam. Cu toate acestea, nu vor mai evolua sub steagul sau numele ţării lor„, au precizat ATP şi WTA, care au adăugat că nu vor mai avea loc turnee în Rusia.

Majoritatea federaţiilor internaţionale a dat curs recomandării Comitetului Olimpic Internaţional (CIO), de interzicere a părticipării sportivilor ruşi şi belaruşi la competiţii, după invadarea Ucrainei.

Citește și:

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
28
mart.
23:01
FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
28
mart.
23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
28
mart.
22:16
VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte
28
mart.
22:15
Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024
28
mart.
21:50
Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024
28
mart.
21:37
VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor
28
mart.
21:29
Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el”
28
mart.
20:30
Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune!
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Carlos Alcaraz a câştigat turneul de la Indian Wells
Tenis • 18 mart., 9:23
Carlos Alcaraz a câştigat turneul de la Indian Wells. L-a învins din nou în finală pe Daniil Medvedev
Jannik Sinner, după ce a câştigat Australian Open 2024
Tenis • 28 ian., 14:59
Jannik Sinner, după ce a câştigat Australian Open 2024, primul său turneu de Grand Slam: „Nu e uşor cu mine, sunt încă tânăr”
Daniil Medvedev a dat dovadă de fair-play după finala de la Australian Open 2024
Australian Open • 28 ian., 14:54
Daniil Medvedev a dat dovadă de fair-play după finala de la Australian Open 2024: „Jannik, meritai victoria”
Jannik Sinner a câștigat Australian Open 2024! A revenit miraculos de la 0-2 și a făcut spectacol în finala cu Daniil Medvedev
Tenis • 28 ian., 14:29
Jannik Sinner a câștigat Australian Open 2024! A revenit miraculos de la 0-2 și a făcut spectacol în finala cu Daniil Medvedev
Daniil Medvedev s-a calificat în finala de la Australian Open 2024
Australian Open • 26 ian., 15:46
Daniil Medvedev s-a calificat în finala de la Australian Open 2024! L-a învins dramatic pe Alexander Zverev