Închide meniul

Wimbledon 2023 | Elina Svitolina, după victoria cu Iga Swiatek: „Războiul m-a făcut mai puternică”

Dan Roșu Publicat: 12 iulie 2023, 9:30

Reclamă
Wimbledon 2023 | Elina Svitolina, după victoria cu Iga Swiatek: „Războiul m-a făcut mai puternică

Wimbledon 2023 | Elina Svitolina, după victoria cu Iga Swiatek: "Războiul m-a făcut mai puternică"

Elina Svitolina, la Wimbledon 2023 / Profimedia Images

Wimbledon 2023 | Elina Svitolina a vorbit după victoria cu Iga Swiatek din sferturile de finală de la All England Club. Sportiva susţine că războiul a făcut-o mai puternică şi i-a schimbat mentalitatea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

“Cred că războiul m-a făcut mai puternică. Din punct de vedere mental, nu mai văd situaţiile dificile ca pe un dezastru. Există lucruri mai rele în viaţă. Sunt pur şi simplu mai calmă. Pentru că abia m-am întors, cred, de asemenea, că am o presiune diferită.

Wimbledon 2023 | Elina Svitolina, după victoria cu Iga Swiatek

Vreau să câştig, am această motivaţie uriaşă de a mă întoarce în top. Faptul că am un copil şi războiul m-au făcut o persoană diferită”, a spus Svitolina, potrivit L’Equipe.

„Ştiu că mulţi oameni din Ucraina ne urmăresc. Am primit un număr foarte mare de mesaje după ce am ajuns în optimi. Astăzi nu mi-am verificat încă telefonul, dar cred că vor fi mult mai multe. Mă bucur că pot aduce puţină fericire în vieţile lor”, a menţionat sportiva.

Liderul WTA, Iga Swiatek a fost eliminată, marţi, în sferturile de finală ale turneului de grand slam de la Wimbledon, fiind învinsă de sportiva ucraineană Elina Svitolina (76 WTA).

Reclamă

Svitolina s-a impus cu scorul de 7-5, 6-7 (5), 6-2, în două ore şi 51 de minute.

Iga Swiatek riscă să piardă prima poziţie în clasamentul WTA

După această înfrângere, Iga Swiatek riscă să piardă primul loc în clasamentul WTA. Totul depinde de parcursul Arynei Sabalenka la Londra. În cazul în care se va impune campioana din acest an de la Australian Open, vom avea parte de un nou lider în clasamentul WTA. Jucătoarea din Belarus va juca în sferturi miercuri, urmând să o întâlnească pe Madison Keys, numărul 18 WTA.

În ceea ce o priveşte pe Elina Svitolina, jucătoarea din Ucraina revine în semifinalele de la Wimbledon, după ce a ajuns în această fază a competiţiei şi în 2019. Atunci, Svitolina a fost învinsă în penultimul act de Simona Halep, cea care a şi câştigat turneul în acel an.

Reclamă 4 / 0/3

Pentru un loc în finala de sâmbătă, Elina Svitolina o va întâlni pe Marketa Vondrousova. Cehoaica a trecut marţi de Jessica Pegula, cap de serie numărul 4 la Wimbledon. Numărul 42 WTA s-a impus cu 6-4, 2-6, 6-4, după o oră şi 55 de minute de joc.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:36 Anunţul radical făcut de Ronnie O`Sullivan, după ce a fost eliminat în sferturile Campionatului Mondial de snooker 8:20 Dennis Man, desemnat jucătorul sezonului la Parma, în Gazzetta dello Sport! Mihăilă, în top şi el! Sezon de vis pentru români 1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
1
mai
23:12
Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva”
1
mai
23:02
VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris
1
mai
22:36
Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi”
1
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
1
mai
22:04
Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile”
Vezi toate știrile
Citește și