Închide meniul

Wimbledon 2023 | Iga Swiatek, eliminată de Elina Svitolina în sferturi! Poloneza riscă să piardă primul loc WTA

Alex Masgras Publicat: 11 iulie 2023, 18:52

Reclamă
Wimbledon 2023 | Iga Swiatek, eliminată de Elina Svitolina în sferturi! Poloneza riscă să piardă primul loc WTA

Wimbledon 2023 | Iga Swiatek, eliminată de Elina Svitolina în sferturi

Elina Svitolina, după victoria cu Iga Swiatek din sferturile de finală de la Wimbledon 2023 / Profimedia

Wimbledon 2023 | Iga Swiatek, eliminată de Elina Svitolina în sferturi! Numărul 1 WTA a pierdut duelul de pe terenul central cu Elina Svitolina, jucătoarea care se află în prezent pe locul 76 WTA.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Elina Svitolina s-a impus la capătul unui meci echilibrat, scor 7-5, 6-7(5), 6-2, după 2 ore şi 42 de minute de joc. Este pentru a şaptea oară când Elina Svitolina învinge numărul 1 WTA.

Wimbledon 2023 | Iga Swiatek, eliminată de Elina Svitolina în sferturi!

Svitolina a început cu stângul duelul de pe terenul central, atunci când Swiatek a reuşit break-ul încă din ghemul de debut. După ce a restabilit echilibrul, Svitolina a cedat din nou şi i-a dat posibilitatea liderului WTA să se distanţeze la 5-3. Cu toate acestea, în ciuda faptului că a servit pentru set, poloneza nu a reuşit să se impună, iar Svitolina a revenit, câştigând prima manşă cu 7-5.

Al doilea set a fost la fel de echilibrat. Svitolina a fost din nou prima care a cedat pe propriul serviciu, dar a reuşit să restabilească egalitatea la 3-3. Setul a ajuns la tiebreak, acolo unde Swiatek s-a impus cu 7-5.

În setul decisiv, poloneza a cedat de două ori pe propriul serviciu şi nu a mai reuşit să revină în partidă. După ce s-a distanţat la 4-1, Svitolina a obţinut calificarea în semifinale după ce a închis meciul cu 6-2 în decisiv.

Reclamă

Elina Svitolina a devenit a treia jucătoare care elimină patru foste câştigătoare de Grand Slam în acelaşi turneu, după Serena Williams la US Open 1999 şi Justine Henin la Roland Garros 2005, potrivit OptaAce. Williams şi Henin au şi câştigat turneele respective. Performanţa Elinei Svitolina este cu atât mai impresionantă în condiţiile în care au trecut doar 9 luni de când a născut şi 4 luni de când a revenit în circuitul WTA.

Iga Swiatek riscă să piardă prima poziţie în clasamentul WTA

După această înfrângere, Iga Swiatek riscă să piardă primul loc în clasamentul WTA. Totul depinde de parcursul Arynei Sabalenka la Londra. În cazul în care se va impune campioana din acest an de la Australian Open, vom avea parte de un nou lider în clasamentul WTA. Jucătoarea din Belarus va juca în sferturi miercuri, urmând să o întâlnească pe Madison Keys, numărul 18 WTA.

În ceea ce o priveşte pe Elina Svitolina, jucătoarea din Ucraina revine în semifinalele de la Wimbledon, după ce a ajuns în această fază a competiţiei şi în 2019. Atunci, Svitolina a fost învinsă în penultimul act de Simona Halep, cea care a şi câştigat turneul în acel an.

Reclamă 4 / 0/3

Pentru un loc în finala de sâmbătă, Elina Svitolina o va întâlni pe Marketa Vondrousova. Cehoaica a trecut marţi de Jessica Pegula, cap de serie numărul 4 la Wimbledon. Numărul 42 WTA s-a impus cu 6-4, 2-6, 6-4, după o oră şi 55 de minute de joc.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:18 Românii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Trei români joacă vineri, LIVE în AntenaPLAY 22:15 „Nu l-am sunat pe Gigi Becali că nu am fost în halul ăla de beat!” Tamaş, dezvăluiri colosale: „Aoleu, iar s-a îmbătat Găbiță!” 21:58 LIVE TEXTAS Roma – Bayer Leverkusen şi Marseille – Atalanta se joacă ACUM. Au înceăut semifinalele Europa League şi Conference League 21:50 România s-a calificat în finală la Campionatul European de gimnastică de la Rimini. Alte trei finale pe aparate pentru tricolore 21:40 Claudiu Keşeru, categoric după ce FCSB a cucerit titlul: „E momentul să plece”. Ce şanse le dă roş-albaştrilor în Europa 20:53 Prima reacţie a lui Marius Şumudică, după întâlnirea de taină cu Dan Şucu: „Nu se gândește decât la binele Rapidului!” 20:52 Victor Piţurcă, şocat de „perla” Universităţii Craiova: „După 10 minute era sufocat. Patronul ar trebui să îşi pună întrebarea” 20:20 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 20:18 Marius Lăcătuş a dat verdictul, după titlul câştigat de FCSB! „Fiara” ştie unde s-a făcut diferenţa 20:16 VideoTeodora, fiica lui Mihai Stoica, dezvăluiri emoţionante despre tatăl său şi FCSB: „E ca o altă familie pentru mine!” EXCLUSIV Vezi toate știrile
Citește și