Închide meniul

Wimbledon 2023 | Iga Swiatek, după calificarea în sferturi: „Îmi va da multă încredere pentru tururile următoare”

Dan Roșu Publicat: 10 iulie 2023, 10:36

Reclamă
Wimbledon 2023 | Iga Swiatek, după calificarea în sferturi: „Îmi va da multă încredere pentru tururile următoare

Wimbledon 2023 | Iga Swiatek, după calificarea în sferturi

Iga Swiatek şi Belinda Bencic, la Wimbledon / Getty Images

Wimbledon 2023 | Iga Swiatek susţine, după calificarea în sferturi, la Wimbledon, că felul în care a învins-o pe Belinda Bencic o va ajuta să meargă până la capăt la această ediţie a turneului de Grand Slam de la All England Club.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cea mai bună jucătoare a lumii a avut un meci teribil cu fosta campioană olimpică, de care a trecut cu 6-7 (4), 7-6 (2), 6-3. E prima oară când sportiva de 22 de ani trece de optimile de la Wimbledon. Şi a reuşit această performanţă după ce a salvat două mingi de meci consecutive, în actul secund.

Wimbledon 2023 | Iga Swiatek, după calificarea în sferturi

„De obicei fructific șansele de care beneficiez. Am avut 6 mingi de break în primul set, am simțit că sunt jucătoarea mai solidă, dar l-am pierdut. A trebuit să îmi fac ordine în gânduri, să mă lupt cu mintea mea, pentru că am avut senzația că am fost jucătoarea mai bună în primul set.

Dar nu merge așa, am realizat repede că nu contează ce a fost și că trebuie să fiu concentrată la maximum pe ce urmează. Am reușit să merg mai departe fără regrete, știind că pot să întorc partida. Apoi, în setul doi m-am confruntat cu două mingi de meci, în care am reușit să fac două puncte excelente. Am avut nervii tari și am reușit să întorc partida, iar acest lucru mă mulțumește enorm.

Această partidă îmi va da multă încredere pentru tururile următoare, sunt atât de fericită că am reușit să câștig un meci atât de strâns. Belinda e o jucătoare foarte, foarte bună. Îi place să joace pe iarbă, iar stilul său se potrivește foarte bine cu această suprafață”, a spus Iga, la conferinţa de presă.

Reclamă

Iga Swiatek, în sferturi la Wimbledon

Iga Swiatek, liderul clasamentului WTA, s-a calificat duminică în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon după ce a învins-o pe jucătoarea elveţiană Belinda Bencic.

Iga Swiatek (22 de ani, nr 1 WTA) a cedat primul set în meciul disputat în optimile de la Wimbledon împotriva Belindei Bencic (26 de ani, nr 14 WTA). Poloneza a trebuit să se întrebuinţeze serios pentru a câştiga setul al doilea şi s-a impus apoi şi în setul decisiv, după trei ore şi două minute de joc.

Swiatek merge în sferturi după o victorie în trei seturi, 6-7 (4), 7-6(2), 6-3 şi o va întâlni pe Elina Svitolina. Sportiva din Ucraina a învins-o dramatic pe Victoria Azarenka, 2-6, 6-4, 7-6(9), după un meci încheiat cu un nou scandal.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:16 Brazilia îl omagiază pe Ayrton Senna, la 30 de ani de la moartea fostului mare campion 13:14 Răzvan Lucescu, cerut la Rapid în locul lui Bogdan Lobonţ: „L-aş alege şi în locul lui Mircea Lucescu!” 13:13 LIVE VIDEOUngaria – România se dispută ACUM, în AntenaPLAY. Al treilea meci al naţionalei la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1 12:27 LIVE VIDEOCremonese – Pisa, ACUM, şi Lecco – Sampdoria (19:00), în AntenaPLAY! Spectacol în Serie B 12:14 Detalii savuroase despre Ionuţ Luţu! S-a înscris la cursurile de directori sportivi de la FRF: „Avem traduceri?” 12:12 Carlos Alcaraz visează să joace la dublu cu Rafael Nadal, la Jocurile Olimpice: „Dacă totul decurge bine, vom juca!” 11:58 Adrian Şut îl aşteaptă pe Gigi Becali la petrecerea de titlu a FCSB-ului: „Ne-am bucura să fie alături de noi!” 10:50 Dan Şucu anunţă „revoluţia” la Rapid! Mesaj categoric despre situaţia lui Bogdan Lobonţ: „Noi nu ne spălăm rufele în public!” 10:30 Noutățile lunii mai în AntenaPLAY 10:07 Zeljko Kopic a răbufnit, înaintea duelurilor decisive pentru Dinamo: „Ei nu ar trebui să mai facă parte din club!” Vezi toate știrile
Citește și