Închide meniul

Wimbledon 2023 | Reacţia Elinei Svitolina, după ce Victoria Azarenka a fost huiduită la Wimbledon

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 10 iulie 2023, 10:07

Wimbledon 2023 | Reacţia Elinei Svitolina, după ce Victoria Azarenka a fost huiduită la Wimbledon

Wimbledon 2023 | Reacţia Elinei Svitolina, după ce Victoria Azarenka a fost huiduită la Wimbledon

Victoria Azarenka, la finalul meciului cu Elina Svitolina / Profimedia Images

Wimbledon 2023 | Reacţia Elinei Svitolina, după ce Victoria Azarenka a fost huiduită la Wimbledon nu a întârziat să apară. Cele două s-au întâîlnit în optimile de finală de la All England Club, iar sportiva din Ucraina s-a impus dramatic, 2-6, 6-4, 7-6 (9).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La finalul partidei, Azarenka nu a mai aşteptat o strângere de mână care oricum nu ar fi venit şi a felicitat-o discret pe Svitolina, după ce a dat mâna cu arbitrul de scaun. Este cunoscut că Elina cu le strânge mâna jucătoarelor din Belarus şi Rusia, din cauza războiului din ţara ei natală, Ucraina.

Azarenka a fost huiduită de o mare parte a fanilor prezenţi la meci pe Terenul 1, în timp ce pleca spre vestiare. Ea a dat din cap dezaprobator şi a făcut un semn cu mâinile deasupra capului, sub formă de protest. Chiar şi Elina a susţinut că nu a fost atitudinea corectă faţă de dubla câştigătoare de Grand Slam.

Wimbledon 2023 | Reacţia Elinei Svitolina, după ce Victoria Azarenka a fost huiduită la Wimbledon

„Cred că organizaţiile de tenis ar trebui să facă o declaraţie pe această temă pentru a explica faptul că nu vor exista strângeri de mână între ruşi, belaruşi şi ucraineni. Nu ştiu dacă este clar pentru oameni. Unii oameni nu prea ştiu ce se întâmplă.

Acelaşi lucru mi s-a întâmplat şi mie la Paris (a fost fluierată după ce a pierdut în faţa Arynei Sabalenka). A fost la fel de nedrept pentru mine acolo. Am impresia că atunci când o jucătoare pierde şi nu există o strângere de mână, este huiduită. Ceea ce trebuie făcut este să comunicăm acest lucru”, a spus Svitolina.

Reclamă

Victoria Azarenka, huiduită la Wimbledon

Azarenka a părăsit terenul 1 în fluierături, după ce a salutat-o pe ucraineancă fără să-i strângă mâna. Întrebată ce părere are despre acest lucru, ea a răspuns: „Ce părere aveţi?” (Cred că a fost nedrept, i-a răspuns jurnalistul). Cred că suntem de acord cu asta. Nu a fost corect”.

Fostul număr 1 mondial a considerat că a avut o atitudine corectă faţă de Svitolina: „Nu vrea să dea mâna cu ruşii şi bieloruşii (din cauza războiului din Ucraina). Îi respect decizia. Ce ar fi trebuit să fac eu? Să rămân şi să aştept? Nu aş fi putut face nimic care să fie corect, aşa că am făcut ceea ce am considerat că este respectuos faţă de decizia sa”.

„Nu pot controla ceea ce face publicul”, a continuat ea. „Această conversaţie de strângere de mână nu este o conversaţie care să schimbe viaţa. Dacă oamenii se concentrează doar pe strângerile de mână sau pe huiduielile mulţimii, este păcat”.

Reclamă 4 / 0/3

Elina Svitolina a învins-o pentru prima oară pe Azarenka

Elina Svitolina a învins-o duminică, în premieră, pe jucătoarea din Belarus Victoria Azarenka şi s-a calificat în sferturile turneului de la Wimbledon, unde o va înfrunta pe Iga Swiatek.

Elina Svitolina (28 de ani, nr 76 WTA) a luptat două ore şi 46 de minute, a revenit de la 0-1 la seturi şi de la 0-2 la game-uri în setul secund şi s-a impus, pentru prima oară în carieră, în faţa jucătoarei din Belarus, Victoria Azarenka (33 de ani, nr. 20 WTA), câştigând în trei seturi: 2-6, 6-4, 7-6(9).

În sferturile de finală, Elina va juca împotriva polonezei Iga Swiatek.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” 10:47 Tragedie uriaşă pentru Francis Ngannou! Fostul campion din MMA a anunţat decesul fiului său 10:08 Andrea Compagno a fost şocat atunci când a văzut clasamentul din Liga 1: „Nu pot să îmi explic” 9:50 Primul jucător dat afară de Dan Petrescu de la CFR Cluj! Neluţu Varga a făcut anunţul: „Nu îl vrea” 9:33 Robert Lewandowski a marcat primul său hat-trick în Spania şi a făcut un anunţ uriaş: „Nu mi-am bătut capul nici măcar o secundă” 9:07 EXCLUSIVDenis Alibec, avertizat de Victor Piţurcă, înainte de revenirea la FCSB: „Va păți exact ca data trecută. De asta să fie convins 8:55 Aryna Sabalenka, revenire senzaţională la Madrid! Campioana en-titre a încheiat seria fabuloasă a lui Danielle Collins 8:30 Lupta dintre Mike Tyson şi Jake Paul va fi considerată meci profesionist 8:22 Dan Petrescu are un contract record la CFR Cluj! Anunţul făcut de Neluţu Varga: „Nu se compară nimeni cu el” Vezi toate știrile
Citește și