Închide meniul

Wimbledon 2023 | Iga Swiatek şi Elina Svitolina s-au calificat în sferturile de finală. Surpriză reuşită de ucraineancă

Iulian Focșăneanu Publicat: 9 iulie 2023, 23:52

Reclamă
Wimbledon 2023 | Iga Swiatek şi Elina Svitolina s-au calificat în sferturile de finală. Surpriză reuşită de ucraineancă

Wimbledon 2023 | Iga Swiatek şi Elina Svitolina s-au calificat în sferturi

Iga Swiatek şi Elina Svitolina, la Wimbledon / Colaj Profimediaimages

Wimbledon 2023 | Iga Swiatek şi Elina Svitolina s-au calificat în sferturile de finală ale celui de-al treilea turneul de Grand Slam al anului. Ambele s-au impus în set decisiv, după meciuri extrem de încinse, şi vor fi adversare în turul următor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Poloneza Iga Swiatek, liderul clasamentului WTA, a învins-o pe jucătoarea elveţiană Belinda Bencic şi continuă cursa spre câştigarea trofeului.

Wimbledon 2023 | Iga Swiatek şi Elina Svitolina s-au calificat în sferturile de finală

Iga Swiatek (22 de ani, nr 1 WTA) a cedat primul set în meciul disputat în optimile de la Wimbledon împotriva Belindei Bencic (26 de ani, nr 14 WTA). Poloneza a trebuit să se întrebuinţeze serios pentru a câştiga setul al doilea şi s-a impus apoi şi în setul decisiv, după trei ore şi două minute de joc.

Swiatek merge în sferturi după o victorie în trei seturi, 6-7 (4), 7-6(2), 6-3 şi o va întâlni pe Elina Svitolina.

Ucraineanca a reuşit să se impună, în premieră, în faţa jucătoarei din Belarus Victoria Azarenka, anunţă news.ro.

Reclamă

Elina Svitolina (28 de ani, nr 76 WTA) a luptat două ore şi 46 de minute, a revenit de la 0-1 la seturi şi de la 0-2 la ghemuri în setul secund şi s-a impus, pentru prima oară în carieră, în faţa jucătoarei din Belarus, Victoria Azarenka (33 de ani, nr. 20 WTA), câştigând în trei seturi: 2-6, 6-4, 7-6(8).

Elina şi-a respectat promisiunea făcută înaintea meciului, când a spus că acesta este meciul vieţii ei: „Cred că după momentul când am devenit mamă, acesta este al doilea cel mai frumos moment al vieţii mele. Când am văzut că sunt condusă cu set şi cu 2-0 la ghemuri, dar voi m-aţi încurajat şi îmi venea să plâng. Mi-aţi dat foarte multă putere, am jucat punct cu punct şi mă gândeam că acasă sunt foarte mulţi care se uită şi mă încurajează.

Ştiu cât de mult înseamnă pentru ei fiecare moment de bucurie pe care o pot primi. Sunt vremuri grele pentru Ucraina, eu sunt aici şi nu pot să mă plâng. E incredibil! În ianuarie când am reluat antrenamentele şi mă pregăteam să joc din nou nu mă gândeam că voi reuşi să fac sferturi şi la Roland-Garros şi la Wimbledon”, a declarat Elina Svitolina după victoria cu Azarenka.

Reclamă 4 / 0/3

Întrebată despre faptul că accederea în sferturi a privat-o de un concert al lui Harry Styles, Elina a spus: „Da, dar sper că el mă urmăreşte acum. Sunt mare fan„.

Într-un alt sfert de finală se vor duela Jessica Pegula (4 WTA) şi Marketa Vondrousova (42 WTA).

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
1
mai
23:12
Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva”
1
mai
23:02
VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris
1
mai
22:36
Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi”
1
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
1
mai
22:04
Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile”
1
mai
21:48
Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului
1
mai
21:29
Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A!
Vezi toate știrile
Citește și