Închide meniul
Video

Alexandra Dulgheru, şocată de suspendarea primită de Simona Halep: „Am rămas mască!” Cere o revoluţie în România pentru „Simo”

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 12 septembrie 2023, 19:40

Alexandra Dulgheru, şocată de suspendarea primită de Simona Halep

Profimedia

Alexandra Dulgheru a fost şocată de suspendarea primită de Simona Halep. „Simo” a primit o suspendare de 4 ani în scandalul de dopaj, însă poate contesta decizia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alexandra Dulgheru cere o revoluţie în România pentru a susţine cauza Simonei Halep în lupta ei de a-şi dovedi nevinovăţia.

Alexandra Dulgheru, şocată de suspendarea primită de Simona Halep

„E un şoc pentru toată lumea. Am rămas toţi mască.Pare că a supărat pe cineva, e foarte ciudată decizia. Dacă aş fi în locul ei, aş fi deprimată total pentru că asta ca şi timp înseamnă foarte mult. E final de carieră dacă e să ne gândim logic. Nu vreau să fiu în pielea ei. Pot să se adune un milion de oameni într-o piaţă să îi susţină cauza Simonei pentru că eui au regulile lui„, a spus Alexandra Dulgheru în exclusivitatea pentru AS.ro.

Reacţia lui Ilie Năstase, după ce Simona Halep a fost suspendată 4 ani în scandalul de dopaj

Reacţia lui Ilie Năstase, după ce Simona Halep a fost suspendată 4 ani în scandalul de dopaj. Ilie Năstase a spus că este o decizie urâtă pentru Halep. Simona Halep a fost suspendată 4 ani în scandalul de dopaj! Veste teribilă primită de fostul lider mondial, la un an după ce a fost testată pozitiv cu Roxadustat. ITIA a făcut anunţul momentului.

„E o decizie urâtă şi tardivă pentru mine. Ca să aştepţi un an şi câteva săptămâni să dai o decizie…au fost şi alte jucătoare în situaţia asta, poate şi mai grav, şi au dat decizie după o săptămână sau două. Nu ştiu cum s-a judecat şi pe ce bază. Dacă erau 2 ani dar aşa, cu 4 ani, e mai greu. Şi la băieţi, mai mult de un an nu s-a dat. Nu ştiu cum au decis cum au decis să dea 4 ani. Au făcut-o să aştepte un an de zile. Eu, dacă aş fi avocatul lor, i-aş da în judecată pentru că nu am putut munci un an de zile”, a spus Ilie Năstase în exclusivitate pentru AS.ro.

Reclamă

Simona Halep a fost suspendată 4 ani în scandalul de dopaj

Simona Halep a primit cea mai mare suspendată posibilă în scandalul de dopaj.

„Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) poate confirma că un tribunal independent a suspendat-o pe jucătoarea română de tenis Simona Halep pentru o perioadă de patru ani, ca urmare a unor încălcări ale Programului antidoping în tenis (TADP). 

Halep, 31 de ani, dublă campioană de Grand Slam, a fost acuzată de două încălcări separate ale TADP. Prima se referea la un rezultat analitic negativ (AAF) pentru substanța interzisă roxadustat la US Open în 2022, efectuat prin teste regulate de urină în timpul competiției. Cea de-a doua acuzație se referea la nereguli în pașaportul biologic al sportivului (ABP) al lui Halep.   

Reclamă 4 / 0/3

Tribunalul independent, înființat de Sport Resolutions, s-a reunit la 28 și 29 iunie 2023 la Londra și a audiat martori experți științifici în numele lui Halep și al ITIA, jucătoarea depunând, de asemenea, mărturii direct în fața comisiei în cadrul procedurilor. 

La 11 septembrie 2023, tribunalul a confirmat că a constatat că jucătoarea a comis încălcări intenționate ale regulilor antidoping în temeiul articolului 2 din TADP: Prezența și utilizarea roxadustatului, așa cum s-a evidențiat în proba de urină a lui Halep recoltată la 29 august 2022 la US Open. Utilizarea unei substanțe sau a unei metode interzise în cursul anului 2022, pe baza recoltării și analizei a 51 de probe de sânge furnizate de jucătoare în cadrul programului ABP.

Tribunalul a acceptat argumentul lui Halep potrivit căruia ar fi luat un supliment contaminat, dar a stabilit că volumul ingerat de jucătoare nu ar fi putut duce la concentrația de roxadustat găsită în proba pozitivă.  Acuzația ABP a fost, de asemenea, menținută, tribunalul declarând că nu are niciun motiv să se îndoiască de „opinia puternică” unanimă la care a ajuns fiecare dintre cei trei experți independenți ai Unității de gestionare a pașapoartelor sportivilor (APMU), potrivit căreia „dopajul probabil” a fost explicația pentru neregulile din profilul lui Halep. 

Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, suspendare pe care tribunalul a decontat-o din perioada de ineligibilitate. Ca atare, suspendarea fostului număr unu mondial va dura de la 7 octombrie 2022 până la 6 octombrie 2026. Cazul rămâne subiectul unui apel, se arată în comunicatul ITIA.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:30 LIVE TEXTRapid – Universitatea Craiova 0-0. Meci crucial pentru olteni în lupta pentru locul 2 20:11 Cluburile din Premier League se pregătesc pentru o schimbare radicală! Manchester United şi Manchester City au votat împotrivă 19:59 Reacţia lui Mihai Stoica după ce FC Botoşani a învins dramatic Petrolul şi a urcat pe loc de salvare directă de la retrogradare! 19:35 Petrolul – Botoşani 1-2. Moldovenii au urcat pe un loc de salvare directă de la retrogradare! Cum arată clasamentul în play-out 19:21 Decizia lui Edi Iordănescu după ce Andrei Burcă s-a accidentat şi e în pericol să rateze EURO 2024! 19:00 Arne Slot, înlocuitorul lui Jurgen Klopp la Liverpool, cale liberă spre Anfield! Anunţul făcut de Fabrizio Romano 18:43 Gigi Becali are concurenţă pentru semnătura jucătorului pe care îl doreşte la FCSB: „I-a făcut o ofertă concretă” 18:32 Statistica îi dă fiori lui Carlos Sainz! La ce scenariu se poate aştepta spaniolul, după plecarea de la Ferrari 18:10 (P) Festivalul reducerilor Xiaomi Fan Fest: smartphone-urile și gadget-urile momentului, cadouri inspirate la prețuri atractive 18:08 Ronnie O’Sullivan, en-fanfare în sferturile de finală ale Campionatului Mondial! „Racheta” continuă cursa pentru recordul absolut Vezi toate știrile
Citește și