Închide meniul

Alize Cornet, cu gândul la retragere chiar înaintea meciului cu Simona Halep: „Anticipez sfârşitul carierei mele!”

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 8 mai 2022, 20:15

Alize Cornet, cu gândul la retragere chiar înaintea meciului cu Simona Halep: „Anticipez sfârşitul carierei mele!

Alize Cornet, cu gândul la retragere

Alize Cornet, în timpul unui meci cu Simona Halep / Profimedia

Alize Cornet, 32 de ani, locul 34 WTA, este cu gândul la retragere chiar înaintea meciului cu Simona Halep de la Roma. Însă perspectiva retragerii nu pare să o neliniştească pe Cornet, pentru că jucătoarea din Nisa ştie deja ce va face după ce va pune deoparte rachetele.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pasiunea ei pentru scris va ocupa un loc şi mai mare în viaţa ei. Actualul număr unu francez şi-a îndeplinit de curând un vis, publicându-şi primul roman, „La valse des Jours” (Valsul zilelor).

Alize Cornet, cu gândul la retragere chiar înaintea meciului cu Simona Halep

Invitată duminică la emisiunea matinală de weekend de la RMC, Cornet a recunoscut că „poate” îşi joacă „ultimul sezon”.

„Las uşa deschisă pentru anul viitor. Simt că mă apropii de finalul drumului, am dat foarte mult tenisului. Odată cu trecerea mea la statutul de romancieră, asta mă face să vreau să încep următorul capitol din viaţa mea. Anticipez sfârşitul carierei mele. Nu este cu adevărat premeditat. Evident, încă mai am ambiţii în tenis.

M-am detaşat un pic de obiectivele privind rezultatele, pentru că se creează multe aşteptări, presiune şi nu este un stres bun. La Roland Garros, există întotdeauna o dorinţă de a face foarte bine. Aşa că vreau să mă simt bine anul acesta, să nu mă concentrez prea mult pe rezultate şi vom vedea unde mă va duce asta”, a spus ea.

Reclamă

În manşa inaugurală a turneului de la Roma, Alize Cornet va juca împotriva Simonei Halei. Campioana nostră are amintiri neplăcute în faţa franţuzoaicei. Halep a câştigat o singură dată în cele 5 meciuri directe de până acum. Ultimul eşec l-a suferit chiar în acest an, în optimile de finală de la Australian Open, când a cedat cu 4-6, 6-3, 4-6.

Simona Halep – Alize Cornet, în primul tur al turneului de la Roma. Singura victorie a fostului lider WTA cu Cornet datează din 2013, când românca s-a impus în minimum de seturi la la Sofia.

Simona Halep, a doua favorită la Roma

Simona Halep este a doua favorită la Roma! Jucătoarea româncă va porni cu a doua șansă la turneul din Italia, din perioada 9-15 mai. Iga Swiatek este principala favorită la câștigarea trofeului.

Reclamă 4 / 0/3

Halep este a doua favorită la cucerirea trofeului, în viziunea bookmaker-urilor. Casele de pariuri îi oferă o cotă de 7,50 jucătoarei din Constanța, aflată pe locul 21 în clasamentul WTA.

TOP 10. Cotele pentru câștigarea turneului de la Roma:

Iga Swiatek 2.75
Simona Halep 7.50
Paula Badosa 15.00
Ons Jabeur 15.00
Garbine Muguruza 15.00
Naomi Osaka 15.00
Aryna Sabalenka 15.00
Maria Sakkari 15.00
Anett Kontaveit 20.00
Belinda Bencic 25.00

Siomona Halep rămâne în afara TOP 20 WTA

Sportiva noastră a fost eliminată de Ons Jabeur de la Madrid Open și a ratat șansa să urce printre primele 20 de jucătoare ale lumii.

Simona Halep a fost învinsă de Ons Jabeur în sferturile de finală de la Madrid Open, scor 3-6, 2-6, după o oră și 9 minute. În urma eliminării de la „Caja Magica”, Simo va rămâne în afara TOP 20 din WTA.

În prezent, Simona Halep se află pe locul 21 în clasamentul LIVE, cu 2067 de puncte. Jucătoarea din Constanța a câștigat 215 puncte WTA, dar riscă să coboare și mai mult în ierarhie.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:18 FotoAnunţul despre starea lui Adrian Mititelu Jr, la 5 zile după ce „Spaima litoralului” l-a găsit inconştient şi i-a salvat viaţa! 21:13 Rafael Nadal a dezvăluit de ce nu ia în calcul să se retragă. Ce îl mai motivează, la 37 de ani: „Să-i ofer o amintire!” 21:10 LIVE TEXTDinamo – FC Voluntari 1-1. „Câinii” au deschis cu noroc scorul, dar au fost egalaţi imediat! Penalty dat şi anulat pentru Dinamo! 20:14 Liverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Anunţul lui Fabrizio Romano 19:36 Jaqueline Cristian s-a calificat în turul 3 la Madrid! Revenire de senzaţie a româncei, care pierduse primul set! 19:32 VIDEO„Împreună putem deveni campioni!” Mobilizare generală la FCSB, înaintea meciului care le poate aduce roş-albaştrilor titlul 18:40 În ce stadiu se află dosarul penal al lui Daniel Niculae! Anunţul unui renumit avocat român: „Vă spun cu certitudine” 18:35 Deciziile finale luate de Xavi! Catalanii au anunţat cum va arăta Barcelona sezonul viitor. Jucătorii aşteptaţi pe Camp Nou 18:12 Ronnie O’Sullivan, performanţă de senzaţie! „Racheta” a mai doborât un record la Campionatul Mondial de snooker 17:51 NEWS ALERT„O problemă reală şi gravă!” Prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal Vezi toate știrile
Citește și