Închide meniul
UPDATE

Ana Bogdan, victorie cu Panna Udvardy la Billie Jean King Cup! România conduce Ungaria cu 3-0

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 12 noiembrie 2022, 14:35

Ana Bogdan, victorie cu Panna Udvardy la Billie Jean King Cup! România conduce Ungaria cu 3-0

Ana Bogdan, victorie pentru România în confruntarea cu Ungaria la Billie Jean King Cup

Ana Bogdan, în timpul unui meci / Profimedia

Echipa feminină de tenis a României conduce Ungaria, scor 3-0, şi a acces în faza următoare a Billie Jean King Cup, după victoria Anei Bogdan în meciul cu Panna Udvardy, scor 6-0, 6-2.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Întâlnirea România-Ungaria are loc la Oradea şi contează pentru play-off-ul competiţiei. Vineri s-au înregistrat rezultatele:

  • Ana Bogdan – Dalma Galfi 6-1, 6-4
  • Jaqueline Cristian – Anna Bondar 6-2, 4-6, 7-6 (3)

Sâmbătă vor mai avea loc meciurile Jaqueline Cristian – Dalma Galfi şi Monica Niculescu/Anca Alexia Todoni – Reka-Luca Jani/Panna Udvardy.

Câştigătoarea play-off-ului va evolua în calificările din 2023 pentru turneul final, iar învinsa va evolua în Grupa I.

Știrea ințială

Reclamă

România conduce cu 3-0 Ungaria la Billie Jean King Cup

Cristian s-a impus cu scorul de 6-2, 4-6, 7-6 (3), în două ore şi 34 de minute. “A fost foarte greu, atât fizic cât şi psihic. M-am încărcat mult cu energia voastră, mă înclin în faţa voastră”, a spus după meci Jaqueline Cristian, mulţumindu-i publicului pentru încurajări.

Sâmbătă vor avea loc meciurile de simplu Ana Bogdan – Anna Bondar şi Jaqueline Cristian – Dalma Galfi şi confruntarea de dublu Monica Niculescu/Anca Alexia Todoni – Reka-Luca Jani/Panna Udvardy. Câştigătoarea play-off-ului va evolua în calificările din 2023 pentru turneul final, iar învinsa va evolua în Grupa I.

Ana Bogdan, locul 48 WTA, a învins-o, vineri, pe Dalma Galfi, 85 WTA, în primul meci al întâlnirii România – Ungaria, de la Oradea, din play-off-ul Billie Jean King Cup.

Reclamă 4 / 0/3

Ana Bogdan a obţinut victoria după o oră şi 20 de minute. Românca a dominat jocul în primul set, în care nu i-a cedat adversarei decât un game (6-1). În actul secund, jocul a fost mai echilibrat, dar Ana Bogdan a reuşit să facă primul break la 3-3, însă Galfi (85 WTA) a revenit imediat şi a egalat (4-4). Ana Bogdan a izbutit apoi un nou break, revenind de la 0-40, şi a închis conturile cu al nouălea său punct consecutiv.

Galfi a reuşit 5 aşi, dar Ana a avut procentaje mai bune la serviciu, având mai puţine mingi direct câştigătoare (6-11), dar şi erori neforţate (10-40).  Cele două jucătoare s-au mai întâlnit o singură dată, românca ieşind învingătoare cu 1-6, 6-4, 6-2 în 2019, în primul tur la Dubai.

„Am simţit că azi am dat totul pe teren. Pentru mine este o mare bucurie. Am avut extrem de multă energie datorită vouă (n.r. – datorită publicului). Mulţumesc tuturor celor care sunt aici alături de noi. Mi-a fost foarte dor de acest sentiment, de a intra pe teren şi a juca pentru România. Aici nu mai joc pentru mine, joc pentru voi toţi, pentru întreaga ţară. Iar pentru mine e o mândrie şi o onoare să îmi reprezint ţara.

Când am intrat pe teren şi s-a intonat imnul nostru, trebuie să recunosc că am avut lacrimi în ochi, îmi bătea inima foarte tare. Mă bucur pentru aceste momente, pentru faptul că sunt aici. O să luăm pas cu pas, meci cu meci, nu vreau să mă gândesc niciodată foarte departe (n.r. – la calificare). Vreau să mă concentrez pe ce e acum, e mult mai important să dăm totul la momentul prezent, pentru ca după aceea să avem de ce să ne bucurăm”, a spus Ana Bogdan, după meci, conform digisport.ro.

România, palmares pozitiv cu Ungaria

România şi Ungaria s-au întâlnit până acum de nouă ori în Fed Cup (fostul nume al competiţiei), iar echipa noastră a obţinut opt succese, ultima cu 2-1 la Budapesta, în 2014, în Grupa I a zonei Europa-Africa, prin victoriile reuşite de Sorana Cîrstea şi perechea Irina Begu/Monica Niculescu, Timea Babos (victorioasă în faţa Simonei Halep) aducând punctul gazdelor.

Singura victorie a Ungariei s-a consemnat în 1993, în Anglia, cu 2-1.

Meciul din Billie Jean King Cup este primul eveniment sportiv de mare calibru găzduit de Oradea Arena, sala polivalentă cu peste 5.000 de locuri a oraşului.

Reclamă

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 22:00 LIVE VIDEOLeicester – Southampton 0-0. Liderul din Championship vrea să se distanţeze în fruntea clasamentului 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League 21:51 Dinamo şi FCU Craiova, ultimele clasate în Liga 1! Cum arată clasamentul în play-out cu 3 etape înainte de final 21:16 „Sper să le stricăm sărbătoarea” Anunţul lui Laszlo Dioszegi înainte de Sepsi – FCSB! 21:08 Dan Petrescu nu va aştepta finalul sezonului! Când va reveni pe banca lui CFR Cluj 21:00 LIVE VIDEOAl Hilal – Al Ain se joacă ACUM, AntenaPLAY! Se stabileşte prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 20:45 Romario Benzar, scos cu ambulanţa de pe teren în Botoşani – Dinamo! Fault teribil comis de Hakim Abdallah 20:40 FC Botoşani – Dinamo 2-1. Dezastru pentru „câini”, care au primit un alt gol în prelungiri! „Roş-albii”, pe loc de retrogradare! Vezi toate știrile
Citește și