Închide meniul

Aryna Sabalenka, acuzată că îl susţine pe aliatul lui Vladimir Putin: „Ea a semnat, chiar dacă naţiunile lumii l-au condamnat!”

Reclamă

Antena Sport Publicat: 22 mai 2022, 19:32 / Actualizat: 29 ianuarie 2024, 22:26

Aryna Sabalenka, acuzată că îl susţine pe aliatul lui Vladimir Putin: „Ea a semnat, chiar dacă naţiunile lumii l-au condamnat!

Vladimir Putin este cel mai criticat om al planetei

Vladimir Putin, în timpul unei parade militare / Profimediaimages

Aryna Sabalenka, locul 7 WTA, una dintre rivalele Simonei Halep de la Roland Garros, a fost acuzată de Alexandr Dolgopolov, cel mai bun tenismen din istoria Ucrainei, că îl susţine pe Alexander Lukașenko, președintele Belarusului şi aliatul lui Vladimir Putin.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Aryna Sabalenka este acuzată că susţine regimul dictatorial din Belarus, unde preşedinte este Alexander Lukașenko. Acesta este aliatul lui Vladimir Putin în războiul din Ucraina.

Aryna Sabalenka, acuzată că îl susţine pe aliatul lui Vladimir Putin

Alexandr Dolgopolov a fost întrebat, pe Twitter, de un fan despre poziţia pe care Aryna Sabalenka o are faţă de războiul din Ucraina. Legendarul jucător a răbufnit.

„Sabalenka a semnat un document, cerând oprirea protestelor împotriva lui Lukașenko și sprijinirea președintelui, în ciuda faptului că cele mai multe națiuni ale lumii l-au condamnat!”, a acuzat-o Dolgopolov pe Sabalenka.

Reclamă

Dayana Yastremska a răbufnit la adresa rușilor

Dayana Yastremska a răbufnit la adresa rușilor care continuă atacurile în țara vecină, la ordinul lui Vladimir Putin. Celebra jucătoare de tenis din Ucraina a răspuns sincer la întrebarea „Ce vei spune dacă vei întâlni un rus?”.

Yastremska, superba ucraineancă în vârstă de 22 de ani, se pregătește pentru Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului.

La prestigiosul turneu de la Paris, Dayana Yastremska ar putea juca împotriva jucătoarelor din Rusia și Belarus, care au primit acceptul să participe sub steag neutru. Sporiva din Ucraina, care la începutul războiului a fugit în România, a vorbit despre situația teribilă din țara sa.

Reclamă 4 / 0/3

Yastremska a etichetat atacurile lui Vladimir Putin drept „genocid complet” și a dezvăluit ce va face dacă se va întâlni față în față cu un rus:

„Voi juca la Roland Garros, turneul începe pe 22 mai. Acum este deja mult mai ușor de jucat în comparație cu atunci când am plecat din Ucraina și am evoluat la Lyon. Cu timpul, începi să te obișnuiești și, fiind pe teren, te concentrezi deja mai mult pe joc decât pe ceea ce se întâmplă în țară.

În afara terenului, citești constant știrile, te îngrijorezi constant. Adormi cu gânduri de pace și te trezești cu o realitate teribilă. Și asta se întâmplă în fiecare zi.

Mi se pare că acum toți jucătorii ucraineni și oamenii obișnuiți așteaptă ca jucătorii ruși și bieloruși să vorbească, să declare că sunt împotriva războiului din Ucraina. Așa e corect. Ești pro sau contra! Dacă vrei să susții Ucraina, vorbește despre asta.

Altfel, unde este dreptatea? Cum ar trebui să merg pe teren și să joc împotriva rușilor sau bielorușilor? Cum ar trebui să ne simțim, ce ar trebui să gândim? Aceasta este o provocare totală. Ceea ce se întâmplă în Ucraina este un genocid complet.

Ce voi spune dacă văd un jucător rus? Am să trec doar pe lângă el. Pentru că în acest caz, jucătorii ruși ar trebui să vină la noi și să spună că le pare rău, că sunt împotriva acestui război și simpatizează ucrainenii. Oamenii din Ucraina suferă și o văd perfect. Ar trebui să ne susțină.”, a spus Dayana Yastremska, potrivit sport.ua.

Reclamă
Recomandări
  • Aryna Sabalenka, acuzată de Alexandr Dolgopolov că îl susţine pe aliatul lui Vladimir Putin
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:03 Fanii au luat cu asalt casele de bilete, înainte de FCSB – Rapid! Se va bate recordul de asistenţă din acest sezon 12:00 FIA World Endurance Championship 2024 – cursa de 6 ore de la Imola | Antrenamentele sunt ACUM în AntenaPLAY 11:57 VIDEORed Bull a atins o bornă fabuloasă în Formula 1™, după ce Max Verstappen a obținut pole-position-ul în China 11:20 VIDEOMax Verstappen va pleca din pole-position în Marele Premiu al Chinei! Cursa e duminică (10:00) pe Antena 3 CNN și în AntenaPLAY! 10:43 Dan Petrescu a fost dorit la FCSB! Motivul pentru care nu s-a înţeles cu Gigi Becali: „Am stat până dimineaţa să discutăm!” 10:04 FCSB – Rapid, LIVE TEXT, 20:30! Roş-albaştrii, la un pas de titlu! Lobonţ va debuta pe banca giuleştenilor! Echipele probabile 9:30 Cum a reacţionat David Popovici când i-a fost doborât recordul mondial: „Mi-ar fi plăcut să fie doar al meu!” 9:11 VIDEO„A făcut precum Gundogan” Spaniolii nu au milă de Charles Leclerc, după ce s-a plâns de Carlos Sainz în China! Scandal la Ferrari 9:05 Adrian Mititelu, în „război” cu Ionel Ganea: „Am intervenit la echipa ca să joace fiul lui!” 8:38 „CFR Cluj să se gândească bine la meciul acesta!” Gică Hagi, euforic după ce Farul i-a umilit pe clujeni! Jucătorul remarcat Vezi toate știrile
Citește și