Închide meniul
EXCLUSIV AS.ro LIVE

„Gândește-te cum a fost în 2006, la Steaua – Rapid!” Artemon Apostu-Efremov a prefaţat duelul de cinci stele Simona Halep – Sorana Cîrstea: „Oricând poate să câștige!”

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 14 martie 2022, 11:42 / Actualizat: 14 martie 2022, 13:25

„Gândește-te cum a fost în 2006, la Steaua – Rapid! Artemon Apostu-Efremov a prefaţat duelul de cinci stele Simona Halep – Sorana Cîrstea: „Oricând poate să câștige!

Simona Halep și Sorana Cîrstea, meci de cinci stele la Indian Wells

Colaj Profimediaimages

Artemon Apostu-Efremov a prefaţat duelul de cinci stele Simona Halep – Sorana Cîrstea

Simona Halep și Sorana Cîrstea se vor întâlni în optimile de finală de la Indian Wells. Cele două românce s-au duelat ultima oară în urmă cu 12 ani. Rezultatul din partida următoare va influența enorm poziția jucătoarelor din România în clasamentul WTA.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Artemon Apostu-Efremov, fostul antrenor al Simonei Halep, dar şi al Soranei Cîrstea, a prefaţat confruntarea de cinci stele dintre cele două românce.

„E un lucru bun. Una avansează sigur, deci avem o sfertfinalistă (râde). O să fie interesant, sunt sigur. Puteau să se întâlnească în finală. Vezi cum e românul? (râde). Gândește-te cum a fost în 2006, la Steaua – Rapid. Acum dacă ajungem în primăvara europeană e bine.

Sorana este pe un val bun, am fost împreună la St. Petersburg, a jucat bine. A plecat la timp, înainte de război. Acolo vaccinul nostru nu era recunoscut, doar Sputnik-ul. O dată la două zile ne testau.

Eu cred că da, calitate are și oricând poate să câștige. Pentru asta e nevoie de 3 lucruri. 1 – să fii în formă în săptămânile respective. Tu încerci, dar nu tot timpul îți iese. 2 – tabloul să ți se potrivească. Și 3- condițiile de la turneu să ți se potrivească. De exemplu, când s-a jucat Roland Garros în toamnă, Simona juca foarte bine.

Reclamă

Câștigase 17-18 meciuri la rând, la Roma, la Praga. Dar a jucat cu Swiatek (n.r. – la Roland Garros) pe 8 grade, pe un teren mocirlos, iar poloneza lovea foarte tare. Mingile s-au îngreunat, iar Swiatek nu greșea nimic”, a declarat Artemon Apostu-Efremov, în exclusivitate, la AS.ro LIVE.

Simona Halep – Sorana Cîrstea, în optimile Indian Wells

Simona Halep și Sorana Cîrstea se află în fața celei de-a 4-a întâlniri directe. Ultima confruntare dintre cele două jucătoare românce a avut loc în urmă cu 12 ani, atunci când Sorana reușea să se impună în două seturi, la Cincinnati, scor 6-2, 6-4.

Înaintea duelului din optimile Indian Wells, Simona Halep se află pe locul 22, cu 1952 de puncte, și este cea mai bine clasată româncă din ierarhia WTA. De cealaltă parte, Sorana Cîrstea se află 4 poziții mai jos, cu 1865 de puncte.

Reclamă 4 / 0/3

Așadar, rezultatul meciului direct va cântări enorm în contextul poziției de lider al României în clasamentul WTA. Dacă Simona va câștiga, se va menține pe primul loc pe plan local, cu 2047 de puncte.

Același lucru se aplică și în cazul Soranei. Dacă o va învinge pe Simona la Indian Wells, Cîrstea va deveni cea mai bună jucătoare româncă din clasamentul WTA, cu 1960 de puncte, cu un avans de 8 puncte față de compatrioata sa.

Recomandări
  • Artemon Apostu-Efremov a fost invitatul lui Cătălin Oprişan la AS.ro LIVE
  • Antrenorul a prefaţat duelul de cinci stele Simona Halep – Sorana Cîrstea

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
13:09 Julian Nagelsmann rămâne selecționerul Germaniei! Federația a anunțat prelungirea contractului 12:58 Max Verstappen, despre condiţiile extreme din calificările pentru sprintul din MP al Chinei: „Ca şi cum ai conduce pe gheaţă” 12:49 Constantin Budescu a plecat de la Farul Constanța! Ultimele detalii despre situația mijlocașului 12:24 „Nu avem patroane!” Gigi Becali nu a mai prins bilete la FCSB – Rapid! Întâmplare uluitoare înainte de marele derby 12:09 Farul Constanța – CFR Cluj, LIVE TEXT (20:30). Luptă incendiară între Gică Hagi și ardeleni! Echipele probabile 11:55 Răsturnare de situaţie! Istvan Kovacs nu va mai arbitra FCSB – Rapid! Cine va fi la centru la derby 11:54 VideoLando Norris, după ce va pleca primul în cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei: „A fost o nebunie”. Ce îl întristează 11:28 Dănuț Lupu a făcut praf Generația de Aur: „Ce au câștigat?!”. Verdict dur despre cea mai bună națională a României 11:08 „Munti time!” Dorinel Munteanu, comparație senzațională între Oțelul și Bayer Leverkusen! Se consideră un Xabi de România :) 11:03 „Te încântă!” Mihai Pintilii, laude la scenă deschisă pentru Octavian Popescu: „Când are chef!” Vezi toate știrile
Citește și