Închide meniul

Simona Halep – Sorana Cîrstea, în optimile Indian Wells. Cea care va câștiga va fi cea mai bună româncă din clasamentul WTA. Toate calculele

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 14 martie 2022, 10:06

Simona Halep – Sorana Cîrstea, în optimile Indian Wells. Cea care va câștiga va fi cea mai bună româncă din clasamentul WTA. Toate calculele

Profimedia

Indian Wells | Simona Halep și Sorana Cîrstea se află în fața celei de-a 4-a întâlniri directe. Ultima confruntare dintre cele două jucătoare românce a avut loc în urmă cu 12 ani, atunci când Sorana reușea să se impună în două seturi, la Cincinnati, scor 6-2, 6-4.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep – Sorana Cîrstea se luptă în optimile Indian Wells! Meci decisiv pentru poziția din clasamentul WTA

Înaintea duelului din optimile Indian Wells, Simona Halep se află pe locul 22, cu 1952 de puncte, și este cea mai bine clasată româncă din ierarhia WTA. De cealaltă parte, Sorana Cîrstea se află 4 poziții mai jos, cu 1865 de puncte.

Așadar, rezultatul meciului direct va cântări enorm în contextul poziției de lider al României în clasamentul WTA. Dacă Simona va câștiga, se va menține pe primul loc pe plan local, cu 2047 de puncte.

Același lucru se aplică și în cazul Soranei. Dacă o va învinge pe Simona la Indian Wells, Cîrstea va deveni cea mai bună jucătoare româncă din clasamentul WTA, cu 1960 de puncte, cu un avans de 8 puncte față de compatrioata sa.

Înaintea startului turneului din California, diferența de puncte dintre cele două jucătoare românce era de numai 57 de puncte.

Reclamă

Simona Halep – Sorana Cîrstea, duel 100% românesc în optimile Indian Wells

Simona Halep a vorbit despre duelul cu conaționala Sorana Cîrstea, despre care a spus că este „o jucătoare grozavă”.

”Va fi o mare provocare pentru mine, dar este doar un alt meci. Sunt obișnuită să joc cu româncele. Desigur, va fi un meci greu pentru că este o jucătoare grozavă. Aștept cu nerăbdare ziua liberă și după mă voi gândi la partida următoare”, a spus Simona Halep.

În turul precedent, Simo a învins-o pe Cori Gauff, scor 6-3, 6-4 în timp ce Sorana a eliminat-o pe Anna Kalinskaya, scor 5-7, 6-1, 6-0.

Reclamă 4 / 0/3

Indian Wells | Simona Halep – Sorana Cîrstea. Cele două românce nu s-au mai întâlnit de 12 ani

Simona Halep și Sorana Cîrstea s-au mai întâlnit de trei ori de-a lungul timpului. Ultima confruntare directă dintre cele două românce a avut loc în urmă cu 12 ani, în finala turneului de la Cincinnati.

Sorana Cîrstea conduce cu 2-1 în duelurile directe cu Simona Halep. Primul duel dintre cele două datează tocmai din 2008, într-un turneu ITF desfășurat la București.

Câștigătoarea meciului din optimile Indian Wells va conduce clasamentul româncelor din WTA. Înaintea turneului din California, Simona Halep se afla pe prima poziție, cu un avans de numai 57 de puncte față de Sorana Cîrstea.

Indian Wells | Simona Halep – Sorana Cîrstea. Meciurile directe dintre cele două românce:

Simona Halep – Sorana Cîrstea 6-3, 3-6, 1-6 (50k Bucharest, 2008)

Simona Halep – Sorana Cîrstea 6-4, 7-6(4) (Marbella, 2010)

Simona Halep – Sorana Cîrstea 2-6, 4-6 (Cincinnati, 2010)

Reclamă

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:00 LIVE VIDEOLeicester – Southampton 0-0. Liderul din Championship vrea să se distanţeze în fruntea clasamentului 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League 21:51 Dinamo şi FCU Craiova, ultimele clasate în Liga 1! Cum arată clasamentul în play-out cu 3 etape înainte de final 21:16 „Sper să le stricăm sărbătoarea” Anunţul lui Laszlo Dioszegi înainte de Sepsi – FCSB! 21:08 Dan Petrescu nu va aştepta finalul sezonului! Când va reveni pe banca lui CFR Cluj 21:00 LIVE VIDEOAl Hilal – Al Ain se joacă ACUM, AntenaPLAY! Se stabileşte prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 20:45 Romario Benzar, scos cu ambulanţa de pe teren în Botoşani – Dinamo! Fault teribil comis de Hakim Abdallah 20:40 FC Botoşani – Dinamo 2-1. Dezastru pentru „câini”, care au primit un alt gol în prelungiri! „Roş-albii”, pe loc de retrogradare! 20:30 Mark Williams – Si Jiahui 9-10. Galezul, out de la Campionatul Mondial de snooker. Chinezul, evoluţie perfectă în decisiv 20:28 Scene uluitoare la meciul Botoşani – Dinamo! Motivul incredibil pentru care Bogdan Andone a fost eliminat! Scandal şi în tribune Vezi toate știrile
Citește și