Închide meniul

„Care e cea mai bună jucătoare de tenis din România?” Sorana Cîrstea a dat răspunsul pe loc: „Înseamnă că mă desconsider pe mine!”

Alexandru Ivan Publicat: 24 octombrie 2022, 19:47

„Care e cea mai bună jucătoare de tenis din România? Sorana Cîrstea a dat răspunsul pe loc: „Înseamnă că mă desconsider pe mine!

Româncele şi-au aflat adversarele de la Australian Open

Sorana Cîrstea, într-un meci / Profimedia Images

  • Sorana Cîrstea a fost întrebată cine este cea mai bună jucătoare de tenis din România
  • Sorana Cîrstea a dat răspunsul pe loc

 

Sorana Cîrstea a fost întrebată cine este cea mai bună jucătoare de tenis din România. „Sori” a răspuns fără ezitare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Deși nu e cea mai bine clasată româncă din clasamentul WTA, Sorana Cîrstea se consideră „prima rachetă” a României. Jucătoarea de 32 de ani a explicat că motivul din spatele afirmației ține de mentalitatea ei.

Sorana Cîrstea, întrebată cine este cea mai bună jucătoare de tenis din România

Este o întrebare dificilă și o să îți spun că eu. O să îți zic de ce. Mie mi se pare că, în momentul în care ești sportiv de performanță, tu trebuie să fii criticul tău numărul 1, dar în același timp să fii fanul tău numărul 1. Adică și eu sunt modestă, însă în același timp am o aroganță pentru că îmi știu valoarea.

Reclamă

E foarte greu să îți spun că X este cea mai bună jucătoare de tenis din România. Înseamnă că mă desconsider pe mine. Adică eu consider și pentru asta încă joc, că eu sunt cea mai bună, că pot să bat pe oricine, că pot să fac asta și asta te ține pe linie.

Tu înțelegi (n.r. arată spre Speak), dar lumea nu o să înțeleagă. Cum să zici asta, când pe hârtie avem asta”, a spus Sorana Cîrstea, într-un podcast.

Reclamă

Cifrele carierei Soranei Cîrstea

Sorana Cîrstea e pe locul 38 în ierarhia WTA. Cea mai bună clasare a ei a fost în august 2013, locul 21.

Cîrstea are în palmares două titluri WTA: la Istanbul, în 2021, și la Tashkent, în 2008. Aproape 7,5 milioane de dolari a adunat din premiile pentru participarea la turnee de-a lungul timpului.

La Grand Slam-uri, Sorana Cîrstea a bifat cea mai bună performanță la Roland Garros, în 2009, când a ajuns până în sferturi.

Reclamă 4 / 0/3

Simona Halep, marea rivală a Soranei Cîrstea, are în palmares 24 de titluri WTA, dintre care două sunt de Grand Slam, la Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019. „Simo” a fost lider în clasamentul mondial timp de 64 de săptămâni. În prezent, Simona Halep e implicată într-un scandal de dopaj. 

Sorana Cîrstea nu va mai juca tenis în 2022

Sportiva din România vrea să se refacă complet după ce s-a accidentat la umăr la US Open. „Sori” plănuiește să revină în cea mai bună formă în anul următor.

„M-am confruntat cu o accidentare la umăr după US Open. Recuperarea necesită mai mult timp decât am crezut inițial și acesta este motivul pentru care nu am participat la niciun turneu în ultimele săptămâni. Am decis să pun stop sezonului 2022, ca să mă concentrez pe recuperare, să fiu 100% în 2023 și să construiesc o echipă bună în jurul meu! Ne vedem pe teren în 2023!„, a scris Sorana Cîrstea, pe Instagram.

În acest an, Sorana Cîrstea a disputat 43 de partide, dintre care a câștigat 22. La turneele de Grand Slam, jucătoarea de 32 de ani s-a oprit în optimi la Australian Open și în turul al doilea la Roland Garros, Wimbledon și US Open.

Aproape 821.000 de dolari a câștigat Sorana Cîrstea doar din premiile din participarea la turnee, în 2022.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
11:53 Programul românilor la Cupa Mondială de haltere. Competiţia e în AntenaPLAY, în perioada 31 martie – 11 aprilie 11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia 11:15 Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024” 11:05 Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!” 10:10 „Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul! Ce a spus despre lupta la titlu 10:00 Tudor Giurgiu, invitatul lui Dan Pavel la AS.ro LIVE. Povești de senzație din lumea filmului 9:54 Proprietarul Formulei 1, gata de o afacere uriașă! Vrea să cumpere MotoGP cu patru miliarde de euro 9:40 „O decizie proastă!” Ionuț Lupescu, reacție categorică după pedeapsa uriașă primită de Dinamo 9:18 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30) şi Bernadette Szocs – Adriana Diaz (vineri, 08:40), la WTT Champions Incheon 2024 9:10 Mihai Stoica l-a sfătuit pe Denis Alibec să revină în țară! Mesaj clar despre atacul naționalei: „Sunt trei pe două posturi!” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Anunţ uriaş despre participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice de la Paris: "Exită o portiţă. Am început demersurile"
Tenis • 27 mart., 17:42
Anunţ uriaş despre participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice de la Paris: „Există o portiţă. Am început demersurile”
Cum a putut reacţiona Nick Kyrgios după ce Simona Halep a fost acuzată că "s-a dopat masiv"
Tenis • 26 mart., 18:50
Cum a putut reacţiona Nick Kyrgios după ce Simona Halep a fost acuzată că „s-a dopat masiv”: „Am înţeles”
Camelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 martie
Antena Sport Update • 26 mart., 17:52
Camelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 martie 2024
Sorana Cîrstea, prima reacţie după ce a fost eliminată de la turneul de la Miami!
Tenis • 26 mart., 9:54
Sorana Cîrstea, prima reacţie după ce a fost eliminată de la turneul de la Miami! Ce a spus despre Simona Halep
Andy Roddick a intervenit în scandalul dintre Simona Halep şi Caroline Wozniacki
Tenis • 26 mart., 7:46
Andy Roddick a intervenit în scandalul dintre Simona Halep şi Caroline Wozniacki: „Totul este o afacere”