Închide meniul

Ce au scris americanii despre Simona Halep, după ce românca a aflat că ar putea scăpa de suspendarea pentru dopaj: „A făcut un pas cheie”

Viviana Moraru Publicat: 6 decembrie 2022, 18:15

Ce au scris americanii despre Simona Halep, după ce românca a aflat că ar putea scăpa de suspendarea pentru dopaj: A făcut un pas cheie”

Ce scriu americanii despre Simona Halep, după ce românca ar putea scăpa de suspendarea pentru dopaj

Simona Halep, în timpul unui meci / Profimedia

Americanii au scris imediat despre Simona Halep, după ce s-a aflat că românca ar putea scăpa de suspendarea pentru dopaj. Presa de peste Ocean susține că fostul lider WTA se apropie de adevăr, însă mai are nevoie să anumite dovezi pentru ca totul să fie clar.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Agenția franceză de toxicologie și farmacologie, care a fost angajată de Simona Halep, a identificat faptul că Roxadustat, substanța interzisă cu care a fost depistată românca, a ajuns în mod eronat în alimentația ei. Mai exact, substanța a fost ingerată de către fostul lider WTA prin intermediul unui aliment contaminat.

Ce au scris americanii despre Simona Halep, după ce românca ar putea scăpa de suspendarea pentru dopaj

Presa din America susține că Simona Halep este tot mai aproape să scape de scandalul de dopaj în care a fost implicată, după ce a ieșit pozitivă la testul anti-doping efectuat la US Open, la finalul lunii august.

Reclamă

Totodată, jurnaliștii notează faptul că românca mai are de trecut câțiva pași, fiind nevoită să mai ofere probe pentru a-și dovedi nevinovăția.

Simona Halep a făcut un pas cheie în vederea ridicării suspendării pentru dopaj. S-a constatat că substanța se afla în supliment fără etichetare adecvată.

Reclamă

Simona Halep ar putea avea acum suspendarea provizorie ridicată după o audiere în fața Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului. Fostul număr unu mondial ar trebui să ofere dovezi convingătoare că a ingerat accidental substanță interzisă”, notează americanii de la tennis365.com.

Simona Halep, victorie importantă în scandalul de dopaj

Simona Halep a obţinut o victorie importantă în scandalul de dopaj. Cristian Jura, judecătorul român de la TAS, a venit cu detalii de ultimă oră despre situaţia în care este fostul lider WTA. Campioana noastră s-ar fi „contaminat” cu Roxadustat prin intermediul unui supliment alimentar contaminat.

„Se pare că s-a identificat modalitatea prin care Roxadustatul a pătruns în organismul sportivei, și anume prin ingerarea unui supliment alimentar contaminat. Produsul contaminat este un produs care conține o substanță interzisă, fără ca aceasta să fie precizată pe eticheta produsului sau în informațiile accesibile printr-un demers rezonabil de căutare pe internet”, a declarat Cristian Jura pentru prosport.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Cristian Jura a dezvăluit ce trebuie să demonstreze Simona Halep pentru a scăpa de toate acuzaţiile de dopaj. Românca în vârstă de 31 de ani a obţinut deja un prim succes.

„Sportiva se află, în continuare, în acest moment între ridicarea suspendării, respectiv eliminarea oricăror sancțiuni, și suspendarea de 4 ani din activitatea sportivă. Suspendarea poate fi redusă sau chiar anulată dacă sunt întrunite cumulativ cele două condiții prevăzute de Codul Mondial Anti-Doping: să se stabilească foarte clar modul în care a pătruns substanța în organism și lipsa intenției sportivului de a lua substanța interzisă pentru îmbunătățirea performanței sportive.

Una dintre condiții a fost îndeplinită, s-a stabilit clar modul în care a ajuns substanța în organismul sportivei. Urmează ca sportiva să demonstreze și lipsa vinovăției și a neglijenței. Adică, sportivul sau altă persoană să dovedească faptul că Simona nu a știut sau suspectat și că nu putea în mod rezonabil să știe sau să suspecteze, chiar prin manifestarea celei mai atente precauții, faptul că a folosit sau că i s-au administrat substanțe interzise sau că a folosit metode interzise„, a declarat judecătorul TAS.

O va învinge Simona Halep pe Paula Badosa, în primul tur de la Miami?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
13:10 VIDEOCălcâie, loburi şi goluri spectaculoase! Ianis Hagi, Denis Alibec şi Mihăilă au făcut show total la antrenamentul naţionalei 12:51 FotoAdrian Mutu şi-a făcut implant de păr în Turcia: „Nu e dureros, am dormit! Timpul nu iartă pe nimeni!” 12:47 Care a fost cauza morţii iubitului Arynei Sabalenka! Tenismena aflată pe tablou cu Halep la Miami e în doliu după decesul subit 12:45 Nume mari la Ţiriac Open. Lista completă a starurilor de pe tabloul principal de simplu 12:26 Darius Olaru şi-a dezvăluit cele două obiective uriaşe din 2024: „Vreau titlul cu FCSB şi să ajung în semifinală la EURO!” 12:08 Dan Şucu a dezvăluit prima uriaşă pe care o vor încasa rapidiştii dacă vor cuceri titlul! Bonus consistent şi pentru Europa 11:50 Cine va arbitra meciul România – Irlanda de Nord! A mai fost la centru la două partide disputate de ţara noastră 11:29 Surpriza pe care o pregăteşte Edi Iordănescu pentru dubla cu Irlanda de Nord şi Columbia! Jucătorul care l-a impresionat 11:03 „Nu merita asta” Mesaje de susţinere pentru Aryna Sabalenka, după ce iubitul ei a murit subit, înainte de a împlini 43 de ani! 10:36 Stere Halep, înainte de meciul fiicei sale cu Paula Badosa: „Am foarte multe emoţii”! Ce a spus despre adversara Simonei Vezi toate știrile
Horoscopul zilei de 20 martie 2024. Berbecii sunt sfătuiți să aibă grijă de sufletul lor. Află ce se întâplă cu zodia ta

Horoscopul zilei de 20 martie 2024. Berbecii sunt sfătuiți să aibă grijă de sufletul lor. Află ce se întâplă cu zodia ta

Horoscopul săptămânii 18 martie – 24 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele

Horoscopul săptămânii 18 martie – 24 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele

Formula 1
Pe același subiect
Stere Halep, înainte de meciul fiicei sale cu Paula Badosa: "Am foarte multe emoţii"!
Tenis • 10:36
Stere Halep, înainte de meciul fiicei sale cu Paula Badosa: „Am foarte multe emoţii”! Ce a spus despre adversara Simonei
Darren Cahill, alături de Simona Halep, la Miami
Tenis • 7:41
Darren Cahill, alături de Simona Halep, la Miami! Ajutor la antrenamente pentru româncă înainte de revenirea în circuit
Ora de start a meciului Simona Halep - Paula Badosa, din turul 1 de la Miami
Tenis • 2:19
Ora de start a meciului Simona Halep – Paula Badosa, din turul 1 de la Miami. Simo revine marţi pe teren după suspendare
Cristian Tudor Popescu l-a desfiinţat pe Patrick Mourtagolou! Ce sfat i-a dat Simonei Halep
WTA • 18 mart., 21:54
„Martalogu, sau cum îl cheamă?” Cristian Tudor Popescu l-a desfiinţat pe Patrick Mourtagolou! Ce sfat i-a dat Simonei Halep
Mesaj enigmatic transmis de Paula Badosa, chiar înaintea meciului cu Simona Halep de la Miami
WTA • 18 mart., 20:49
„Dacă arăţi vulnerabilitate…” Mesaj enigmatic transmis de Paula Badosa, chiar înaintea meciului cu Simona Halep de la Miami