Închide meniul

Ce loc va ocupa Simona Halep în clasamentul WTA, după ce s-a retras de la Cincinnati. Românca se recuperează pentru US Open

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 20 august 2022, 17:23

Ce loc va ocupa Simona Halep în clasamentul WTA, după ce s-a retras de la Cincinnati. Românca se recuperează pentru US Open

Simona Halep poate scăpa de suspendarea pentru dopaj

Simona Halep/ Profimedia

Simona Halep a aflat ce loc va ocupa în ierarhia WTA, după ce s-a retras de la Cincinnati. Românca, în prezent situată pe poziţia a şasea, va coborî un loc începând de luni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep se pregăteşte de ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open. Simo s-a retras în ultimul turneu la care a luat startul, Cincinnati, înaintea partidei din turul secund.

Ce loc va ocupa Simona Halep, după ce s-a retras de la Cincinnati

Simona Halep a reuşit să revină în top 10 WTA, după succesul de la Toronto. Simo a reuşit să câştige primul turneu alături de antrenorul Patrick Mouratoglou, după o finală colosală disputată cu Beatriz Haddad Maia.

Cu toate acestea, românca va pierde un loc în clasament, urmând a fi depăşită de Aryna Sabalenka, cea care este calificată în semifinalele turneului de la Cincinnati. Simo ar mai fi putut pierde încă o poziţie, în cazul în care Jessica Pegula s-ar fi calificat şi ea în penultimul act. Americanca însă, a pierdut în sferturi în faţa lui Caroline Garcia.

Până la US Open, Simona Halep ar putea să-şi păstreze locul 7 WTA, poziţie care i-ar putea asigura o tragere la sorţi mai norocoasă. Săptămâna viitoare vor avea loc două turnee, la Cleveland şi Granby, însă principalele jucătoare ale lumii nu vor lua startul la ele.

Reclamă

Pe lângă faptul că a reuţit să revină în top 10 WTA, prin succesul de la Toronto, Simona Halep a acumulat puncte importante şi în vederea participării la Turneul Campionaelor. Românca se află pe locul 4 în clasamentul WTA Race, fiind depăşită doar de Iga Swiatek, Ons Jabeur şi Jessica Pegula.

Ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open, va debuta pe 29 august, şi se va încheia două săptămâni mai târziu, pe 11 septembrie.

Simona Halep, câştiguri record din tenis. Românca este surclasată doar de Serena şi Venus Williams

Simona Halep are câştiguri record din tenis. Fostul lider WTA este pe locul trei all-time, în clasamentul sumelor câştigate în sportul alb. Românca este surclasată doar de surorile Serena şi Venus Williams, care se apropie de retragere.

Reclamă 4 / 0/3

După succesul de la Toronto, Simona Halep a câştigat un cec în valoare de 439.700 dolari. În urma acestuia, a depăşit suma de 40 de milioane de euro câştigate de-a lungul carierei de jucătoare profesionistă de tenis.

Românca este depăşită de americancele Williams. Serena are peste 90 de milioane câştigate din tenis, având 23 de turnee de Grand Slam în palmares, iar lui Venus i-au intrat în conturi peste 42 de milioane de dolari, Simona Halep fiind aproape de a o detruna de pe locul secund al acestui clasament.

Simona Halep se află în faţa unor jucătoare precum Maria Sharapova, Caroline Wozniacki şi Victoria Azarenka, toate cele trei câştigând sub 30 de milioane de dolari în carierele lor.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:10 LIVE VIDEOQPR – Leeds, acum în AntenaPLAY. Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier League! Echipele de start 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! 21:49 FCSB – Farul LIVE TEXT (sâmbătă, 20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 21:45 Dinamo – FC Voluntari 1-1. „Câinii” rămân pe loc de retrogradare! Cum arată acum clasamentul în play-out 21:18 FotoAnunţul despre starea lui Adrian Mititelu Jr, la 5 zile după ce „Spaima litoralului” l-a găsit inconştient şi i-a salvat viaţa! 21:13 Rafael Nadal a dezvăluit de ce nu ia în calcul să se retragă. Ce îl mai motivează, la 37 de ani: „Să-i ofer o amintire!” 20:14 Liverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Anunţul lui Fabrizio Romano 19:36 Jaqueline Cristian s-a calificat în turul 3 la Madrid! Revenire de senzaţie a româncei, care pierduse primul set! 19:32 VIDEO„Împreună putem deveni campioni!” Mobilizare generală la FCSB, înaintea meciului care le poate aduce roş-albaştrilor titlul Vezi toate știrile
Citește și