Închide meniul

Cele opt jucătoare calificate la Turneul Campioanelor! Toate detaliile despre competiţia din Cancun

Viviana Moraru Publicat: 15 octombrie 2023, 19:35

Reclamă
Cele opt jucătoare calificate la Turneul Campioanelor! Toate detaliile despre competiţia din Cancun

Cele opt jucătoare calificate la Turneul Campioanelor

Iga Swiatek şi Aryna Sabalenka, în timpul unui meci/ Profimedia

Se ştie care sunt cele opt jucătoare calificate la Turneul Campioanelor. Competiţia de la finalul acestui an va alinia nume „grele” la start, principalele favorite fiind Iga Swiatek şi Aryna Sabalenka.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Turneul Campioanelor se va desfăşura în perioada 29 octombrie – 5 noiembrie, la Cancun, în Mexic. Competiţia reuneşte la start cele mai bune jucătoare din acest an.

Cele opt jucătoare calificate la Turneul Campioanelor

Ultimele trei jucătoare calificate la Turneul Campionelor s-au decis după turneul de 1000 de puncte WTA de la Bejing. După rezultatele înregistrate la competiţia din China, Marketa Vondrousova, Ons Jabeur şi Karolina Muchova şi-au asigurat biletele pentru turneul din Mexic.

Pe lângă acestea, alte cinci jucătoare erau deja sigure de prezenţa la Turneul Campioanelor, de la finalul lunii octombrie: Aryna Sabalenka, Iga Swiatek, Cori Gauff, Elena Rybakina și Jessica Pegula.

Cele opt jucătoare calificate vor fi împărţite în două grupe, a câte patru sportive. Fiecare jucătoare va juca trei meciuri, iar primele două clasate din fiecare grupă se vor califica în semifinale.

Reclamă

Competiţia aduce la start nume „grele” din tenisul feminin. Nu mai puţin de şapte jucătoare din cele opt prezente în Mexic au bifat cel puţin o finală de Grand Slam, în acest an.

Rezervă în acest an va fi, cel mai probabil, Maria Sakkari. Jucătoarea din Grecia va evolua în cazul în care una dintre cele opt sportive se va accidenta.

Ediţia de anul trecut a fost câştigată de Caroline Garcia, după o finală câştigată în faţa Arynei Sabalenka.

Reclamă 4 / 0/3

Elena Rybakina, Marketa Vondrousova și Karolina Muchova se vor afla la prima participare la Turneul Campioanelor. Dintre jucătoarele care vor lua startul la competiţia din Mexic, niciuna nu are în palmares trofeul Turneului Campioanelor.

Turneul este dotat cu premii în valoare de 9 milioane de dolari, spre deosebire de anul trecut, atunci când premiile au fost de 5 milioane de dolari.

Sorana Cîrstea, cap de serie numărul 1 la Transylvania Open

Sorana Cîrstea va fi cap de serie numărul 1 la Transylvania Open, după ce primele două favorite s-au retras. Turneul de la Cluj se desfăşoară în perioada 14-22 octombrie.

Franţuzoaica Garcia (10 WTA) şi croata Vekic (21 WTA) au anunţat vineri că se retrag, din motive medicale.

Calificările vor debuta sâmbătă 14 octombrie, cu 16 jucătoare la start, între care şi patru jucătoare din România: Ilona Georgiana Ghioroaie, Maria Sara Popa şi două tinere care au primit wild card-uri din partea organizatorilor: Briana Szabo şi Mara Gae, câştigătoarea US Open în acest an, în proba de dublu a junioarelor. La doar 17 ani, Mara Gae îşi va face debutul în circuitul profesionist de tenis.

Pe tabloul principal de simplu se află cinci jucătoare din România: Sorana Cîrstea (26 WTA), Patricia Ţig (locul 481 WTA – clasament protejat), Ana Bogdan (locul 72 WTA), Jaqueline Cristian (locul 100 WTA) şi alte două jucătoare care au primit wild card-uri: Gabriela Ruse (locul 185 WTA) şi Miriam Bulgaru (205 WTA).

Transylvania Open, dotat cu premii totale de 259.303 dolari în acest an, a fost desemnat cel mai bun turneu din lume în 2022 la categoria WTA 250.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:03 VIDEOEduard Ionescu și Ioana Sîngeorzan au ratat calificarea pe tabloul principal de la Saudi Smash! Meciurile au fost în AntenaPLAY 17:55 Ronnie O`Sullivan şi-a ales favoritul la câştigarea Campionatului Mondial de snooker, după ce a fost eliminat încă din sferturi 17:48 Marco Reus pleacă de la Borussia Dortmund după 12 ani! Fabrizio Romano a făcut anunțul care zguduie Bundesliga 17:44 Mesajul lui Dan Petrescu pentru FCSB, după ce echipa lui Gigi Becali a câştigat titlul. „Bursucul”, şocat de rapidişti 17:28 „Se întoarce Alex Chipciu la FCSB?” Mihai Stoica a dat răspunsul pe loc! Dezvăluire sinceră despre negocieri 17:00 Farul – Sepsi LIVE TEXT (20:00). Gică Hagi luptă pentru locul 2 din play-off! Echipele probabile 16:50 Programul complet al F1 Academy™ de la Miami! Prima sesiune de antrenamente a fost live video în AntenaPLAY 16:36 Foto„Avem potențial!” Roberto Gliga, prima reacție după România – Coreea de Sud 3-2! A vorbit după ce a fost „atacat” cu ciocolată 15:35 VIDEORomânia – Coreea de Sud 3-2! O nouă VICTORIE URIAŞĂ pentru „tricolori”, la CM de hochei, live în AntenaPLAY 15:12 Adevăratul motiv pentru care Dan Petrescu a acceptat să îşi încheie brusc vacanţa şi să semneze cu CFR Cluj: „Nu puteam refuza!” Vezi toate știrile
Citește și