Închide meniul

Cristian Tudor Popescu cere ca Guvernul să intervină în procesul Simonei Halep: „E ca şi cum ar fi arestată preventiv!”

Viviana Moraru Publicat: 25 mai 2023, 10:22

Cristian Tudor Popescu cere ca Guvernul să intervină în procesul Simonei Halep: „E ca şi cum ar fi arestată preventiv!

Simona Halep ar putea fi ştearsă din clasamentul WTA

Simona Halep, în timpul unui meci / Profimediaimages

  • Cristian Tudor Popescu, mesaj categoric despre procesul Simonei Halep
  • CTP cere intervenţia Guvernului României

Cristian Tudor Popescu cere ca Guvernul să intervină în procesul Simonei Halep. Jurnalistul susţine că românca traversează o situaţia incredibilă, şi pare a fi arestată preventiv, astfel că aceasta are nevoie de intervenţia autorităţilor române. CTP este revoltat de faptul că audierea fostului lider WTA a fost amânată pentru a treia oară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep a transmis un nou mesaj dur pe reţelele de socializare, după ce ITIA a decis ca procesul său, programat la finalul acestei luni, să fie din nou amânat. Românca a dezvăluit că va rata şi Wimbledon din cauza suspendării.

Cristian Tudor Popescu cere ca Guvernul să intervină în procesul Simonei Halep

Cristian Tudor Popescu a transmis un mesaj extrem de dur, şi a declarat că Simonei Halep i se refuză dreptul la Justiţiei, fiind o încălcare a unui drept al omului.

Reclamă

Astfel, acesta consideră că este esenţială intervenţia Guvernului României, pentru ca românca să fie audiată cât mai rapid. De asemenea, jurnalistul a asemănat situaţia Simonei Halep cu un arest preventiv, pe termen nelimitat.

„Nu cred în teorii ale complotului occidental împotriva românilor și României – că de teorii ale complotului rusesc n-am auzit. Dar dacă așa va fi pe 28 mai, atunci nu mai e vorba de Roxadustat, dopaj, suspendare, nu mai e vorba nici măcar de tenis sau de jucătoarea Simona Halep. Ne vom afla în fața unei încălcări strigătoare la cer a unui drept al omului, al unui cetățean dintr-o țară a Uniunii Europene – dreptul la Justiție

Reclamă

Simonei Halep i se refuză de luni de zile accesul la actul de Justiție. E ca și cum ar fi arestată preventiv, pe termen nelimitat, fără ordin judecătoresc, la poarta terenului de tenis de performanță.

Practic, ITIA se substituie instanței de judecată, supunând-o pe Simona Halep la executarea pedepsei prin eternizarea suspendării provizorii.

În această situație, cred că se impune intervenția guvernului României. Care trebuie să apere drepturile cetățenilor săi în străinătate, adresându-se instituțiilor internaționale de Justiție – Curtea Europeană a Drepturilor Omului, de pildă”, a declarat Cristian Tudor Popescu, pentru fanatik.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Patrick Mouratoglou, atac în scandalul de dopaj al Simonei Halep

Patrick Mouratoglou a lansat un atac brutal în scandalul de dopaj în care este implicată Simona Halep. Francezul a avut mai multe răspunsuri pe postarea sportivei nostre, prin care aceasta anunță o nouă amânare a procesului.

Halep este suspendată provizoriu din circuit, din octombrie 2022, după ce a fost prinsă dopată cu Roxadustat. De atunci, ITIA a amânat în trei rânduri procesul Simonei.

”ITF continuă să se comporte la fel de rău cum a făcut-o de la început. O rușine pentru sportul nostru”, a fost un răspuns al lui Mouratoglou.

”Probabil vor să arate lumii că sunt buni de ceva. Imensa majoritate a jucătorilor testați pozitiv în ultimii ani sunt victimele contaminării. Unde sunt cei care se dopează cu adevărat? Joacă în continuare”, a mai comentat antrenorul Simonei.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
21:37 VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor 21:29 Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el” 20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! 19:54 Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor” 19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle 18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Anunţ uriaş despre participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice de la Paris: "Exită o portiţă. Am început demersurile"
Tenis • 27 mart., 17:42
Anunţ uriaş despre participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice de la Paris: „Există o portiţă. Am început demersurile”
Cum a putut reacţiona Nick Kyrgios după ce Simona Halep a fost acuzată că "s-a dopat masiv"
Tenis • 26 mart., 18:50
Cum a putut reacţiona Nick Kyrgios după ce Simona Halep a fost acuzată că „s-a dopat masiv”: „Am înţeles”
Camelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 martie
Antena Sport Update • 26 mart., 17:52
Camelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 martie 2024
Sorana Cîrstea, prima reacţie după ce a fost eliminată de la turneul de la Miami!
Tenis • 26 mart., 9:54
Sorana Cîrstea, prima reacţie după ce a fost eliminată de la turneul de la Miami! Ce a spus despre Simona Halep
Andy Roddick a intervenit în scandalul dintre Simona Halep şi Caroline Wozniacki
Tenis • 26 mart., 7:46
Andy Roddick a intervenit în scandalul dintre Simona Halep şi Caroline Wozniacki: „Totul este o afacere”