Închide meniul

Patrick Mouratoglou, atac în scandalul de dopaj al Simonei Halep. ”Cei care se dopează cu adevărat joacă în continuare”

Dan Roșu Publicat: 25 mai 2023, 9:33 / Actualizat: 26 mai 2023, 17:59

Patrick Mouratoglou, atac în scandalul de dopaj al Simonei Halep. ”Cei care se dopează cu adevărat joacă în continuare”

Patrick Mouratoglou, atac brutal în scandalul de dopaj al Simonei Halep

Simona Halep și Patrick Mouratoglou / Profimedia Images

  • Simona Halep este suspendată provizoriu din circuitul feminin
  • ITIA a amânat procesul Simonei în trei rânduri

Patrick Mouratoglou a lansat un atac brutal în scandalul de dopaj al Simonei Halep. Francezul a avut mai multe răspunsuri pe postarea sportivei nostre, prin care aceasta anunță o nouă amânare a procesului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Halep este suspendată provizoriu din circuit, din octombrie 2022, după ce a fost prinsă dopată cu Roxadustat. De atunci, ITIA a amânat în trei rânduri procesul Simonei.

Patrick Mouratoglou, atac brutal în scandalul de dopaj al Simonei Halep

”ITF continuă să se comporte la fel de rău cum a făcut-o de la început. O rușine pentru sportul nostru”, a fost un răspuns al lui Mouratoglou.

Reclamă

”Probabil vor să arate lumii că sunt buni de ceva. Imensa majoritate a jucătorilor testați pozitiv în ultimii ani sunt victimele contaminării. Unde sunt cei care se dopează cu adevărat? Joacă în continuare”, a mai comentat antrenorul Simonei.

Simona Halep, la pământ

Simona Halep s-a prăbuşit emoţional, după ce procesul său de dopaj a fost amânat pentru a treia oară. Românca a transmis un nou mesaj dur, dezvăluind că cei de la ITIA îi distrug reputaţia, iar întreg scandalul de dopaj în care este implicată de la finalul lunii octombrie are un impact major asupra sănătăţii sale mentale.

Reclamă

Procesul Simonei Halep ar fi trebuit să aibă loc la finalul acestei luni, însă a fost din nou amânat, pentru a treia oară. Românca a răbufnit din nou pe reţelele de socializare, unde a transmis un mesaj acid.

„Din nou, sun devastată! ITIA mi-a amânat iar procesul, pentru a treia oară! Aştept să fiu judecată încă din luna octombrie. În decembrie, am demonstrat, graţie unor experţi, lotul din care provenea suplimentul contaminat, supliment din cauza căruia testul a ieşit pozitiv.

Am cerut, aşa cum sunt şi regulile anti-doping, un proces rapid: este dreptul meu, este scris în reguli! Din păcate, ITIA mi-a amânat procesul de trei ori:

Reclamă 4 / 0/3

– refuzându-mi dreptul de a fi judecată de către un tibunal independent;

-refuzându-mi dreptul de a participa la vreun turneu în ultimele opt luni.

Acum ştiu că am ratat Australian Open, Roland Garros şi Wimbledon. Fără să mai menţionez că îmi voi pierde toate punctele şi clasarea mea.

Nu numai că îmi ucid reputaţia, dar de asemenea mă ucid pe mine ca sportiv profesionist, şi nici nu vreau să mai vorbesc despre consecinţele asupra sănătăţii mele mentale.

Nerespectarea regulilor de către ITF (ITIA) cu privire la audierea pe care o solicit este total lipsită de respect. Nu mai am cuvinte… Justiția amânată este justiție interzisă”, a notat Simona Halep pe contul oficial de Instagram.

Darren Cahill e alături de Simona Halep

Darren Cahill a avut o intervenție imediată, legată de noile acuzații aduse Simonei Halep. Australianul o susține pe fosta lui elevă, alături de care a câștigat Roland Garros 2018.

Simona este acuzată că ar fi încălcat pentru a doua oară regulamentul antidoping. Lui Halep i s-au găsit nereguli în pașaportul biologic. Cahill abia așteaptă să o reprezinte în cazul ei.

Reclamă

”Îmi mențin fiecare cuvânt din declarația pe care am făcut-o în luna octombrie. Încrederea și suportul pentru Simona sunt de neclintit.

De-abia aștept să am șansa să o reprezint în procesul ei cât de repede posibil”, a fost mesajul lui Darren Cahill, pe Twitter, la care a atașat ultimele declarații făcute de Simona Halep.

 

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei 16:43 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 28 martie 16:39 Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi 16:22 „Merită Ianis Hagi să fie la EURO?” Răspunsul pe care l-a dat Anghel Iordănescu 15:42 Stadionul pe care va juca Dinamo, după sancțiunea primită! Anunț de ultim moment: „Îi ajutăm cu orice!” 14:56 Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest: „Au început campaniile de dezinformare” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Anunţ uriaş despre participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice de la Paris: "Exită o portiţă. Am început demersurile"
Tenis • 27 mart., 17:42
Anunţ uriaş despre participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice de la Paris: „Există o portiţă. Am început demersurile”
Cum a putut reacţiona Nick Kyrgios după ce Simona Halep a fost acuzată că "s-a dopat masiv"
Tenis • 26 mart., 18:50
Cum a putut reacţiona Nick Kyrgios după ce Simona Halep a fost acuzată că „s-a dopat masiv”: „Am înţeles”
Camelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 martie
Antena Sport Update • 26 mart., 17:52
Camelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 martie 2024
Sorana Cîrstea, prima reacţie după ce a fost eliminată de la turneul de la Miami!
Tenis • 26 mart., 9:54
Sorana Cîrstea, prima reacţie după ce a fost eliminată de la turneul de la Miami! Ce a spus despre Simona Halep
Andy Roddick a intervenit în scandalul dintre Simona Halep şi Caroline Wozniacki
Tenis • 26 mart., 7:46
Andy Roddick a intervenit în scandalul dintre Simona Halep şi Caroline Wozniacki: „Totul este o afacere”