Închide meniul

Cristian Tudor Popescu, pus pe gânduri de retragerea Simonei Halep de la Washington: „Nu e numai căldura de vină. Nu cred că este într-o situație fizică și psihică foarte bună”

Viviana Moraru Publicat: 4 august 2022, 13:33

Cristian Tudor Popescu, pus pe gânduri de retragerea Simonei Halep de la Washington: „Nu e numai căldura de vină. Nu cred că este într-o situație fizică și psihică foarte bună

Simona Halep, la Washington

Simona Halep, la Washington/ Profimedia

  • Cristian Tudor Popescu, analiză asupra jocului Simonei Halep
  • Românca s-a retras de la Washington

Cristian Tudor Popescu a analizat jocul Simonei Halep, după retragerea acesteia de la Washington. Gazetarul a ajuns la concluzia că, nu căldura sufocantă a fost factorul care a determinat-o pe românca să abandoneze.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep s-a retras de la turneul Citi Open. Românca pierduse primul set al întâlnirii cu Anna Kalinskaya, şi era condusă şi în cel de-al doilea, cu 2-0. Simo a acuzat din plin temperaturile ridicate înregistrate la Washington.

Cristian Tudor Popescu, pus pe gânduri de retragerea Simonei Halep de la Washington

Cristian Tudor Popescu este îngrijorat de evoluţia Simonei Halep, în cele două partide de la Washington. Gazetarul este d părere că românca a arătat un tenis oscilant, şi o sfătuieşte să găsească soluţii înainte de următoarele turnee importante.

Reclamă

„Cred că nu e numai căldura de vină. Este de vină și căldura, dar Simona nu găsește… mă gândesc și la meciul precedent, câștigat contra unei jucătoare modeste (n.r. – Cristina Bucsa), cu multe, multe greșeli, cu un joc oscilant și confuz.

Nu cred că, în momentul actual, Simona este într-o situație fizică și psihică foarte bună. Se poate recupera pentru turneele următoare, pentru Rogers Cup, se poate recupera până la US Open, dar cred ca în acest moment trebuie să ia niște măsuri”, a declarat CTP la Pro Arena.

Reclamă

Totodată, Cristian Tudor Popescu a identificat cel mai slab punct din jocul Simonei Halep. Serviciul al doilea nu o ajută pe româncă să câştige puncte, fiind un capitol la care mai trebuie să lucreze, după cum afirmă CTP.

„Ea și-a îmbunătățit serviciul ca mecanică, dar sunt niște probleme de natură psihică. A făcut unele greșeli din pricina nesiguranței, din pricina anumitor temeri față de adversară, în special pe serviciul doi.

Simona nu are un serviciu doi în momentul de față. Când îi intră primul serviciu, ea capătă încredere, întreaga alură a jocului ei e bună, dar, în momentele în care trebuie să servească cu serviciul doi, în special în fața unor adversare care joacă scurt, Simona e vulnerabilă. Ce am văzut noi după cooptarea lui Mouratoglou? O îmbunătățire a serviciului unu, dar la serviciul doi mai trebuie lucrat„, a mai spus Cristian Tudor Popescu, conform sursei citate mai sus.

Reclamă 4 / 0/3

Simona Halep s-a retras de la Washington

Simona Halep nu a mai putut continua partida cu Anna Kalinskaya, şi a luat decizia de a abandona. Românca cedase primul set, cu scorul de 7-5, după ce iniţial a fost condusă cu 4-0. Ulterior, şi în setul secund rusoaica avea avantaj de 2-0.

Fostul lider WTA a fost puternic afectată de căldura sufocantă de la Washington. La ora partidei din optimi, în capitala Statelor Unite ale Americii se înregistrau 34 de grade Celsius, umiditatea fiind foarte accentuată.

Simona Halep a cerut intervenţia echipei medicale în primul set, la scorul de 4-1 pentru Kalinskaya. Ulterior, şi în setul secund a apelat la medici, care i-au pus gheaţă în jurul gâtului, pentru a-i ameliora puternicul discomfort produs de căldură.

Ce urmează pentru Simona Halep, după ce s-a retras din optimile turneului de la Washington

Simona Halep va participa la două turnee importante, în perioada următoare. Primul va fi cel de la Toronto, unde se află printre favorite. Competiţia din Canada, de unde nu lipsesc primele 30 de jucătoare ale lumii, se va desfăşura în perioada 8-14 august, astfel că românca va avea câteva zile de pauză.

La Rogers Cup, Simona Halep a cucerit trofeul în două rânduri, însă când competiţia avea loc la Montreal. În 2016 şi 2018, românca se impunea după finale cu Madison Keys şi Sloane Stephens. De asemenea, în 2015, în ediţia care s-a desfăşurat la Toronto, Simo a mai jucat o finală, pierdută în faţa Belindei Bencic.

La turneul de la Toronto va lua parte şi Serena Williams, cea care a revenit pe teren cu ocazia Wimbledon 2022.

Ulterior, Simona Halep va participa la Cincinnati, turneu ce se desfăşoară în perioada 15-21 august. La competiţia din Statele Unite ale Americii, românca a bifat trei finale, în trecut. În 2015 era învinsă de Serena Williams, în 2017 de Garbine Muguruza, iar în 2018 nu reuşea să treacă de Kiki Bertens.

Reclamă

Cele două turnee care vor urma pentru Simona Halep sunt premergătoare ultimului Grand Slam al anului, US Open, care este programat în perioada 29 august – 11 septembrie.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia 11:15 Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024” 11:05 Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!” 10:10 „Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul! Ce a spus despre lupta la titlu 10:00 Tudor Giurgiu, invitatul lui Dan Pavel la AS.ro LIVE. Povești de senzație din lumea filmului 9:54 Proprietarul Formulei 1, gata de o afacere uriașă! Vrea să cumpere MotoGP cu patru miliarde de euro 9:40 „O decizie proastă!” Ionuț Lupescu, reacție categorică după pedeapsa uriașă primită de Dinamo 9:18 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30) şi Bernadette Szocs – Adriana Diaz (vineri, 08:40), la WTT Champions Incheon 2024 9:10 Mihai Stoica l-a sfătuit pe Denis Alibec să revină în țară! Mesaj clar despre atacul naționalei: „Sunt trei pe două posturi!” 8:39 Tabloul semifinalelor de la Miami: Ekaterina Alexandrova a eliminat-o şi pe Jessica Pegula Vezi toate știrile
Pe același subiect
Anunţ uriaş despre participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice de la Paris: "Exită o portiţă. Am început demersurile"
Tenis • 27 mart., 17:42
Anunţ uriaş despre participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice de la Paris: „Există o portiţă. Am început demersurile”
Cum a putut reacţiona Nick Kyrgios după ce Simona Halep a fost acuzată că "s-a dopat masiv"
Tenis • 26 mart., 18:50
Cum a putut reacţiona Nick Kyrgios după ce Simona Halep a fost acuzată că „s-a dopat masiv”: „Am înţeles”
Camelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 martie
Antena Sport Update • 26 mart., 17:52
Camelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 martie 2024
Sorana Cîrstea, prima reacţie după ce a fost eliminată de la turneul de la Miami!
Tenis • 26 mart., 9:54
Sorana Cîrstea, prima reacţie după ce a fost eliminată de la turneul de la Miami! Ce a spus despre Simona Halep
Andy Roddick a intervenit în scandalul dintre Simona Halep şi Caroline Wozniacki
Tenis • 26 mart., 7:46
Andy Roddick a intervenit în scandalul dintre Simona Halep şi Caroline Wozniacki: „Totul este o afacere”