Închide meniul

CTP, verdict devastator după ce Simona Halep a fost suspendată 4 ani: „E distrugerea vieții sportive a Simonei”

Iulian Focșăneanu Publicat: 12 septembrie 2023, 19:04

Reclamă
CTP, verdict devastator după ce Simona Halep a fost suspendată 4 ani: „E distrugerea vieții sportive a Simonei

CTP, verdict devastator după ce Simona Halep a fost suspendată 4 ani

Cristian Tudor Popescu şi Simona Halep / Colaj Hepta

CTP a venit cu un verdict devastator după ce Simona Halep a fost suspendată 4 ani de ITIA. Cristian Tudor Popescu anunţă că decizia luată în cazul de dopaj nu îl surprinde. Cunoscutul jurnalist se aştepta ca fostul lider WTA să primească pedeapsa maximă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cristian Tudor Popescu anunţă că, în condiţiile date, cariera Simonei Halep este încheiată. Simo” va împlini 32 de ani peste 2 săptămâni şi, în cazul în care nu îşi dovedeşte nevinovăţia la TAS, va putea reveni pe teren abia pe 6 octombrie 2026.

CTP, verdict devastator după ce Simona Halep a fost suspendată 4 ani

În luna octombrie a anului trecut, Halep a primit vestea că a fost suspendată provizoriu după ce a fost testată pozitiv cu Roxadustat. Au fost găsite nereguli şi în paşapaportul ei biologic.

Nu mă surprinde deloc decizia, având în vedere amânările insuportabile. Nu avea cum să fie o decizie ușoară, blândă! E maximul de pedeapsă. Mă temeam! Decizia are două efecte, cel al timpului fizic, încă 3 ani de acum să stea în afara competițiilor și apoi să revină, mi se pare imposibil.

Mai e aspectul moral al acestei decizii, e pedeapsa maximă. Simona e considerată vinovată fără rezerve pentru substanța găsită, foarte grea lovitura pentru moral. E o lovitură teribilă, e distrugerea vieții sportive a Simonei Halep.

Reclamă

O prostieee! Apărarea ei a fost o prostie! Am spus asta de nu știu câte ori. Am fost revoltat să văd atâtea amânări repetate, dar cum au ales avocații să o apere… Am fost șocat! Păi, ce? Roxadustat e zahăr pudră să se găsească în suplimente de efort? E aberantă apărarea. Decizia e decizie, nu avem ce să facem”, a spus Cristian Tudor Popescu pentru prosport.ro.

Şi Ilie Năstase a avut o reacţie după anunţul că Simona Halep a primit pedeapsa maximă.

E o decizie urâtă şi tardivă pentru mine. Ca să aştepţi un an şi câteva săptămâni să dai o decizie… au fost şi alte jucătoare în situaţia asta, poate şi mai grav, şi au dat decizie după o săptămână sau două. Nu ştiu cum s-a judecat şi pe ce bază.

Reclamă 4 / 0/3

Dacă erau 2 ani dar aşa, cu 4 ani, e mai greu. Şi la băieţi, mai mult de un an nu s-a dat. Nu ştiu cum au decis cum au decis să dea 4 ani. Au făcut-o să aştepte un an de zile. Eu, dacă aş fi avocatul lor, i-aş da în judecată pentru că nu am putut munci un an de zile”, a spus Ilie Năstase în exclusivitate pentru AS.ro.

Reacţia presei internaţionale, după ce Simona Halep a primit o suspendare de patru ani

Jurnaliştii de la Sky Sports şi-au întrerupt transmisia în direct pentru a anunţa faptul că Simona Halep a fost suspendată pentru patru ani: „Simona Halep a fost supendată pentru patru ani pentru dopaj. ITIA a confirmat faptul că sportiva a fost suspendată pentru această perioadă, după ce a încâlcat regulile anti-doping. Este câştigătoarea a două turnee de Grand Slam şi fost lider WTA!

Un tribunal independent a stabilit faptul că sportiva a luat în mod intenţionat substanţe interzise”, au anunţat jurnaliştii de la Sky Sports.

De asemenea, şi britanicii de la The Sun au analizat pe larg suspendarea primită de Simona Halep. Aceştia au notat că cei de la ITIA nu au avut milă de româncă: „Nimic nu i-a oprit să o lovească cu o suspendare de patru ani”, au notat şi britanicii de la The Sun.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:58 Adrian Şut îl aşteaptă pe Gigi Becali la petrecerea de titlu a FCSB-ului: „Ne-am bucura să fie alături de noi!” 11:27 Cremonese – Pisa (13:30) şi Lecco – Sampdoria (19:00), LIVE VIDEO, în AntenaPLAY! Spectacol în Serie B 10:50 Dan Şucu anunţă „revoluţia” la Rapid! Mesaj categoric despre situaţia lui Bogdan Lobonţ: „Noi nu ne spălăm rufele în public!” 10:30 Noutățile lunii mai în AntenaPLAY 10:07 Zeljko Kopic a răbufnit, înaintea duelurilor decisive pentru Dinamo: „Ei nu ar trebui să mai facă parte din club!” 9:57 Moment emoţionant la Madrid! Rafael Nadal şi-a luat adio de la turneu şi l-a menţionat pe Ion Ţiriac în discursul de rămas-bun 9:33 Transferul lui Denis Drăguş a intrat în linie dreaptă! Standard şi-a dat acordul! Anunţul presei din Turcia 9:13 „Cristi Chivu, o variantă pentru Rapid?” Răspunsul dat imediat de Victor Angelescu! Mesaj şi despre Mircea Lucescu 8:39 Carlo Ancelotti, semnal de alarmă după Bayern Munchen – Real Madrid 2-2: „A fost momentul nostru de slăbiciune!” 8:39 Thomas Tuchel, mesaj acid către „galactici”, după Bayern Munchen – Real Madrid 2-2: „Au marcat două goluri din două ocazii” Vezi toate știrile
Citește și