Închide meniul

Cum ar trebui să se apere Simona Halep după ce a fost suspendată pentru dopaj. Anunţul unui expert: „Va fi un dosar destul de greu!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 24 octombrie 2022, 11:54

Reclamă
Cum ar trebui să se apere Simona Halep după ce a fost suspendată pentru dopaj. Anunţul unui expert: „Va fi un dosar destul de greu!

Ilie Năstase, revoltat de situaţia Simonei Halep

Simona Halep este în centrul unui scandal de dopaj / Profimedia

Un expert român a anunţat cum ar trebui să se apere Simona Halep în scandalul uriaş în care este implicată. Fosta campioană de la Roland Garros şi Wimbledon a fost suspendată pentru dopaj, după ce în corpul ei a fost găsită o substanţă interzisă, Roxadustat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Doru Toma, avocat specilizat pe cauze sportive de peste 2 decenii şi preşedinte al Asociaţiei Române pentru mediare, a dezvăluit care sunt paşii pe care trebuie să îi urmeze „Simo”. Acesta consideră că Halep şi echipa ei ar trebui să invoce o lipsă de premeditare şi neglijenţă. Doar aşa ar putea beneficia de clemenţă şi de o suspendare cât mai mică.

Cum ar trebui să se apere Simona Halep în scandalul de dopaj. Românca, depistată pozitiv cu Roxadustat

Conform Codului Mondial Anti-Doping, modificat în anul 2021, în cazul Simonei Halep sancțiunea este suspendarea pentru o perioada de 4 ani. Față de această sancțiune maximă pot apărea reduceri ale pedepsei ca urmare a unor circumstanțe: dacă sportivul avea scutire de uz terapeutic sau dacă acesta poate proba lipsa de intenție ori neglijență.

Nu știu dacă există vreo scutire de uz terapeutic, dar cred că dacă există până la acest moment s-ar fi aflat despre aceasta. În aceste condiții, cred că apărarea trebuie pregătită în a dovedi că sportivul nu a fost implicat în lanțul decizional care a dus la această situație.

Dar trebuie să mai reținem un aspect: în materia anti-dopingului funcționează principiul responsabilității stricte a sportivului. Acesta este responsabil de tot ce ține de respectarea normelor în materie, indiferent de competența colaboratorilor săi. Ca speță juridică nu este foarte complicată, dar pentru sportiv și apărătorii săi va fi un dosar destul de greu„, a declarat avocatul Doru Toma pentru eurosport.ro.

Reclamă

Cristian Jura, arbitru în cadrul Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne, a explicat cât timp are la dispoziţie Simona Halep să demonstreze „lipsa vinovăției”. Sportiva noastră a fost suspendată din tenis pe motivul că s-a dopat cu Roxadustat, o substanță interzisă de regulamentul WADA.

Cât timp are la dispoziţie Simona Halep să demonstreze „lipsa vinovăției”

Simona Halep e decisă să îşi caute dreptate, după ce a fost găsită dopată. Are la dispoziţie 21 de zile de la data la care i-a fost comunicată sentinţa.

Singurul lucru pe care îl poate face este să conteste punerea ei sub acuzare. Apoi să stabilească o strategie de apărare. Ea trebuie să conteste la Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv. Termenul la TAS este de 21 de zile de la data la care i-a fost comunicat documentul. Poate a avut o prescripție de la medic.

Reclamă 4 / 0/3

Am înțeles că a avut și ceva probleme de sănătate și poate un medic i-a recomandat medicamentul respectiv. Rămâne de văzut dacă a avut scutire de uz terapeutic sau nu a avut scutire de uz terapeutic. Ea asta trebuie să demonstreze: lipsa vinovăției sau a neglijenței semnificative!”, a declarat Cristian Jura, în exclusivitate, pentru Antena Sport.

Ion Ţiriac, îngrijorat după ce Simona Halep a fost suspendată din tenis

Simona Halep riscă o pedeapsă de 4 ani de suspendare, după ce a fost găsită dopată cu Roxadustat. Sportiva noastră poate obţine o suspendare mai mică dacă se va dovedi că cineva a instigat-o să consume această substanţă. Ion Ţiriac se teme de ce e mai rău.

Cred că Simona are o problemă mare. S-ar putea să fie o problemă care să îi schimbe viitorul.

Cred că trebuie să fim alături de un om care trebuie să-şi dovedească nevinovăţia”, a declarat Ion Ţiriac, potrivit observatornews.ro.

Recomandări
Citește și:

Cine se califică în finala Ligii Campionilor?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:00 Ionuţ Chirilă e gata să devină antrenorul lui Dinamo şi în Liga a 2-a: „Am construit cea mai puternică generaţie” 15:50 Real Madrid – Bayern Munchen LIVE TEXT (22:00). Meci infernal pe Santiago Bernabeu. Vom afla finala Ligii Campionilor 15:46 Ma Long, cel mai bun jucător de tenis de masă din istorie, nu îşi va putea apăra titlul olimpic la Paris. Anunţ şoc 15:16 Valentin Mihăilă începe negocierile după promovarea Parmei în Serie A: „Am purtat deja câteva discuții” 14:01 PAOK – Olympiacos, meci de totul sau nimic pentru Răzvan Lucescu, exclusiv în AntenaPLAY. Restanţa care poate decide titlul 13:20 Celebrul Tom Cruise, una dintre vedetele ceremoniei de închidere a Jocurilor Olimpice 2024 13:12 „Ar fi o lovitură colosală!” Mihai Stoica se teme de planul diabolic al lui Dan Şucu: „Rapid ar deveni o forţă!” 13:11 Christian Horner, anunţ incredibil despre rivalitatea dintre Red Bull şi Mercedes 12:50 EXCLUSIVReacţia jucătorilor din vestiarul FCSB după ce au aflat de transferul iminent al lui Florinel Coman 12:10 FotoIon Ţiriac a dat în judecată statul român. Suma uriaşă pusă la bătaie Vezi toate știrile
Citește și