Închide meniul

Detalii neştiute despre suspendarea primită de Simona Halep: „Mulţi s-au dezis de ea!”

Viviana Moraru Publicat: 16 august 2023, 9:04

Reclamă
Detalii neştiute despre suspendarea primită de Simona Halep: „Mulţi s-au dezis de ea!

Boris Becker, scenariu teribil după ce Simona Halep a fost exclusă de la US Open

Simona Halep, în timpul unui meci/ Profimedia

S-au aflat detalii neştiute despre suspendarea primită de Simona Halep. George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, a dezvăluit că mulţi dintre cei care au susţinut-o pe româncă, de când a început scandalul de dopaj, s-au dezis de ea pe parcurs.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep este în aşteptarea verdictului în procesul de dopaj în care este implicată de mai bine de un an. Românca a fost audiată la finalul lunii iunie, la tribunalul Sports Resolutions de la Londra, şi de atunci îşi aşteaptă decizia.

Detalii neştiute despre suspendarea primită de Simona Halep

Simona Halep a părăsit top 500 WTA, după ce nu a mai jucat niciun meci oficial de aproape un an. George Cosac a declarat că un astfel de lucru este normal, având în vedere că românca este suspendată pentru dopaj din luna octombrie.

De asemenea, preşedintele FRT a mai declarat că nu i se pare normal ca decizia tribunalului de la Londra să se lase aşteaptată atât de mult, ţinând cont de faptul că românca a fost audiată în urmă cu mai bine de o lună.

Cosac a mai subliniat faptul că mulţi dintre susţinătorii Simonei Halep s-au dezis de ea, în momentul în care aceasta a fost suspendată pentru dopaj.

Reclamă

„Acesta este regulamentul, indiferent că te numești Djokovic sau Williams, că ești fost lider mondiali. Punctele în tenis țin exact 12 luni. În momentul în care s-au împlinit 12 luni dispar, calculatorul ți le scoate din sistem. Atâta timp cât n-ai jucat, sigur că vei pierde absolut toate punctele.

Asta e ceva ce aș dori să adaug, este faptul că nu se rezolvă mai repede problema ei, că nu reușesc să dea un verdict

Îmi pare rău că foarte mulți dintre cei care au iubit-o pe Simona și care i-au fost alături, acum oarecum s-au dezis de ea”, a declarat George Cosac, pentru gsp.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Totodată, Cosac s-a mai declarat convins de faptul că toate performanţele lui Halep au fost obţinute în condiţii normale, deoarece fostul lider WTA a fost supus la numeroase contrale anti-doping, în întreaga carieră.

„Nu, marile performanțe, adică cei 7 ani petrecuți în Top 10, Grand Slam-urile, s-au obținut în condiții normale, a fost verificată și testată de peste 70 de ori, a mai spus Cosac, pentru aceeaşi sursă citată mai sus.

Simona Halep, prăbuşire dramatică în clasamentul WTA

Simona Halep are o prăbuşire dramatică în clasamentul WTA. Sportiva din România a ieşit din top 500 WTA. Halep mai are doar 70 de puncte.

În aşteptarea verdictului în scandalul de dopaj, Simona Halep are parte de o prăbuşire dramatică în clasamentul WTA. Halep a pierdut încă 900 de puncte şi a ajuns pe locul 578 mondial.

Sorana Cîrstea este jucătoarea română cel mai bine clasată, în menţinere pe locul 31, cu 1405 puncte. Tot în menţinere este şi Irina Begu, pe locul 39, cu 1197 puncte. Pe locul 59 se menţine Ana Bogdan, cu 952 de puncte.

Fiind suspendată provizoriu pentru dopaj, Simona Halep nu şi-a putu apăra trofeul cucerit în 2022 la Rogers Cup. Halep aşteaptă verdictul de la Sports Resolutions şi, indiferent de decizie, Simona Halep va avea parte de vremuri grele. Astfel, pentru a putea participa la turnee, Halep ar trebuie să beneficieze de wildcard-uri sau să joace în calificări.

Reclamă
Citește și:

Va câştiga Răzvan Lucescu titlul în Grecia?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:33 VIDEOLeeds – Norwich 4-0 a fost în AntenaPLAY! „Păunii”, în finala play-off-ului de promovare în Premier League de pe Wembley 23:29 VIDEOKazahstan – Suedia 1-3 și Canada – Norvegia 4-1 au fost LIVE în AntenaPLAY. A fost o seară spectaculoasă la CM de hochei 23:19 „Îţi vine să faci glume!” Darius Olaru, explicaţii pentru ironiile devastatoare adresate rapidiştilor: „Căpriorii, căpriorii!” 23:09 Forbes a publicat TOP 10 al celor mai bine plătiți atleți din lume. Cristiano Ronaldo câștigă aproape de 2 ori mai mult ca Messi 22:51 Aris – PAOK, finala campionatului pentru Răzvan Lucescu, e live în AntenaPLAY (duminică, 20:00). Românul, condamnat să câştige 22:37 VIDEOStatuie pentru Kylian Mbappe, înainte de EURO 2024! Cum arată „sosia” superstarului care și-a anunțat plecarea de la PSG 22:33 Cum pregăteşte Răzvan Lucescu finala campionatului Aris – PAOK (duminică, 20:00, AntenaPLAY). Mesaj de luptă: „Încă o provocare!” 22:11 „Foarte urât!” Andrea Compagno a reacționat, după ce FCU Craiova a retrogradat în Liga a 2-a. Mesaj direct pentru Adrian Mititelu 22:00 Didier Deschamps a anunțat lotul Franței pentru EURO 2024! Jucătorii care vor străluci lângă Kylian Mbappe 21:49 Adi Popa şi Gheorghe Mustaţă, scandal în direct din cauza „războiului” CSA Steaua – FCSB: „Nu mă interesează justiţia pe mine!” Vezi toate știrile
Citește și