Închide meniul

Elena Rybakina este prima finalistă de la Miami Open. Va lupta pentru trofeu cu câştigătoarea meciului Sorana Cîrstea – Petra Kvitova

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 31 martie 2023, 10:25

Elena Rybakina este prima finalistă de la Miami Open. Va lupta pentru trofeu cu câştigătoarea meciului Sorana Cîrstea – Petra Kvitova

Elena Rybakina este prima finalistă de la Miami Open

Elena Rybakina, după victoria cu Jessica Pegula / Profimediaimages

Jucătoarea din Kazaahstan Elena Rybakina , locul 7 WTA, este prima finalistă de la Miami Open 2023. În semifinalele turneului de categorie WTA 1000 a reuşit să o învingă pe americanca Jessica Pegula, numărul 3 mondial.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rybakina este într-o formă de zile mari. Nu i-a dat nicio şansă adversarei şi s-a impus cu scorul de 7-6 (3), 6-4, într-o oră şi 51 de minute.

Elena Rybakina este prima finalistă de la Miami Open

Elena Rybakina a obţinut prima victorie din carieră împotriva americancei Pegula. Pierduse precedentele două meciuri directe. Acum are 13 victorii la rând în circuitul WTA şi a ajuns la o performanţă remarcabilă. În 2023 a câştigat 21 dintre cele 24 de partide.

Dacă va câştiga turneul, ea va deveni a cincea jucătoare care se impune în acelaşi an la Indian Wells şi Miami Open, după Steffi Graf (1994, 1996), Kim Clijsters (2005), Victoria Azarenka (2016) şi Iga Swiatek (2022).

În ultimul act, Elena Rybakina o va întâlni pe câştigătoarea meciului dintre Sorana Cîrstea, locul 74 WTA, şi Petra Kvitova (Cehia), locul 12 WTA.

Reclamă

Când se joacă meciul Sorana Cîrstea – Petra Kvitova

S-a aflat când se joacă meciul Sorana Cîrstea – Petra Kvitova, care va avea loc în semifinalele turneului Miami Open 2023 şi va fi putea fi urmărit în format LIVE TEXT pe AS.ro. Organizatorii au stabilit programul şi au anunţat ora partidei care are o miză uriaşă.

Sorana Cîrstea vine după cea mai importantă victorie a carierei. S-a calificat în penultimul act după un succes entuziasmant în faţa ocupantei locului 2 WTA, Aryna Sabalenka. „Sori” este fără set pierdut în competiţia cu premii totale în valoare de 8.800.000 de dolari.

Şi Petra Kvitova a ajuns, în premieră, în semifinale la Miami după ce a învins-o pe Ekaterina Alexandrova, scor 6-4, 3-6, 6-3. Urmează al 11-lea duel cu Sorana Cîrstea. Chiar dacă are numai 4 victorii în faţa Petrei Kvitova, românca de 32 de ani s-a impus în 2 dintre ultimele 3 confruntări.

Reclamă 4 / 0/3

Organizatorii de la Miami Open au stabilit ca semifinala dintre Sorana Cîrstea şi Petra Kvitova să se dispute în această seară, nu înainte de ora 22:00 (ora României). Meciul la care fanii români sunt aşteptaţi să vină în număr mare va avea loc pe Arena Centrală.

Sorana Cîrstea și-a făcut planul

Sorana Cîrstea susține că îi cunoaște jocul perfect Petrei Kvitova, după cele 10 întâlniri directe din circuitul WTA. Românca susține că va încerca să fie inteligentă pe teren, pentru a o putea surprinde pe jucătoarea din Cehia.

Ne cunoaștem foarte bine, atât eu, cât și ea. Cred că ne știm jocul pe dinafară. Va fi interesant, va trebui să fiu inteligentă, să joc solid, dar în același timp să o surprind. Va fi o oportunitate frumoasă și un meci de un nivel ridicat”, a declarat Sorana Cîrstea, pentru digisport.ro.

Petra Kvitova s-a arătat bucuroasă de faptul că se va duela cu Sorana Cîrstea pentru un loc în finală. Jucătoarea din Cehia susține că s-a antrenat cu românca la startul turneului, și este convinsă că duelul din semifinale va fi unul frumos, între două sportive trecute de 30 de ani.

E plăcut să joci împotriva cuiva care este într-o formă bună, deci va fi un meci excelnet, cu siguranță. Am dat deja câteva bătălii cu ea de-a lungul anilor. Ne-am antrenat aici înainte ca turneul să înceapă, de asemenea.

E drăguț, trebuie să o spun, ca cineva peste 30 de ani să joace atât de bine. E plăcut. Mă bucur pentru Sorana, pentru cum joacă, pentru seria bună pe care o are. Cu siguranță va fi plăcut să o înfrunt!”, a declarat Petra Kvitova, într-un interviu pentru wtatennis.com.

Reclamă
Recomandări
  • Elena Rybakina – Jessica Pegula 7-6 (3), 6-4
  • Rybakina are 13 victorii la rând în circuitul WTA

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
16:26 PAOK – Club Brugge LIVE SCORE (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Meciurile serii din Europa 16:01 „Se rupe” Arena Naţională la derby-ul FCSB – Rapid! Câte bilete s-au vândut deja la meciul ce poate decide matematic titlul! 15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile 15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” 15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” 14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma 13:51 VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang 1-4 a fost în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor Vezi toate știrile
Citește și