Închide meniul

Elisabeta Lipă o susţine necondiţionat pe Simona Halep: „Sunt ferm convinsă că este nevinovată”

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 12 februarie 2024, 14:15

Elisabeta Lipă o susţine necondiţionat pe Simona Halep: „Sunt ferm convinsă că este nevinovată

Elisabeta Lipă o susţine necondiţionat pe Simona Halep

Elisabeta Lipă şi Simona Halep / Colaj Profimedia

Elisabeta Lipă o susţine necondiţionat pe Simona Halep. Preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport a vorbit despre cazul fostului lider WTA. Halep a fost audiată la Lausanne în urmă cu câteva zile şi aşteaptă un verdict favorabil de la TAS.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep nu a mai jucat de la US Open 2022, atunci când a fost învinsă de Daria Snigur în primul tur de la Flushing Meadows. Tot la New York, Simona Halep a fost depistată pozitiv, în urma unui test anti-doping.

Elisabeta Lipă o susţine necondiţionat pe Simona Halep

Preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport (ANS), Elisabeta Lipă, a afirmat, luni, că este ferm convinsă că jucătoarea de tenis Simona Halep e nevinovată în cazul de dopaj în care a fost suspendată pe patru ani de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului, potrivit agerpres.ro.

„Dacă aş şti ce şanse are, la TAS, Simona Halep, v-aş spune, dar Dumnezeu şi cei care o judecă ştiu ce verdict vor da. Eu pot să spun că doar în pielea ei să nu fii, pentru că nu este uşor psihic să treci prin aşa ceva, mai ales când te ştii nevinovat. Eu sunt ferm convinsă că este nevinovată, pentru că la nivelul Simonei nu putea să fie depistată pozitiv cu atâta amatorism. Dar, din păcate, sportivul se lasă în totalitate în mâinile colectivului său şi când ajunge în situaţia Simonei răspunde doar sportivul, ceea ce nu este corect”, a comentat Lipă, la câteva zile după ce Simona Halep a fost audiată de Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Halep a fost audiată la Lausanne în perioada 7-9 februarie şi un verdict va fi dat în apelul depus de ea în următoarele săptămâni sau luni.

Reclamă

Simona Halep a fost suspendată pe o perioadă de patru ani

Cariera româncei s-a oprit pe 7 octombrie 2022, data debutul suspendării sale provizorii după un test efectuat la US Open 2022, pozitiv la un produs interzis, roxadustat, o moleculă care stimulează producţia de globule roşii şi care este clasificat ca EPO (etriopoetină) în regulamentele Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA).

În primăvara anului trecut, Halep a fost acuzată de o nouă infracţiune, de data aceasta fiind vorba de „nereguli” în datele paşaportului ei biologic, un instrument de monitorizare pe termen lung pentru sportivii de nivel înalt.

Simona Halep a fost suspendată pe o perioadă de patru ani pentru dopaj, a anunţat, pe 12 septembrie 2023, Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA). Perioada sa de ineligibilitate este luată în considerare din 7 octombrie 2022 până pe 6 octombrie 2026. Halep a depus apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne în data de 24 octombrie, împotriva suspendării sale pe patru ani pentru dopaj.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:11 David Miculescu, în cea mai bună formă de la transferul la FCSB! A marcat din nou şi a declanşat nebunia pe Arena Naţională 20:58 „Am intrat în vacanță!” Ioan Ovidiu Sabău și-a făcut praf jucătorii, după FCU Craiova – U Cluj 3-2 20:33 LIVE VIDEOBenfica – Braga se joacă ACUM în AntenaPLAY. Meciul zilei în Liga Portugal 20:18 „Nu sărbătorim nimic!” Mihai Stoica, veste proastă pentru suporteri înainte de FCSB – Farul! Mesajul care a uimit pe toată lumea 20:00 LIVE TEXTFCSB – Farul 1-0! David Miculescu a dat lovitura! Roş-albaştrii, la un pas de titlu 19:44 VIDEOPalermo – Reggiana 1-2 a fost în AntenaPLAY. Echipa lui Ionuț Nedelcearu, pas greșit în lupta pentru promovare 19:40 Dan Nistor a răbufnit după FCU Craiova – U Cluj 3-2. L-a atacat pe Juan Bauza: „Parcă l-a împușcat cineva!” 19:36 Cine i-a luat locul lui Florinel Coman, în primul 11 al FCSB-ului! Roş-albaştrii se pregătesc de sărbătoare 19:26 FCU Craiova – U Cluj 3-2! Oltenii „respiră” și o lasă pe Dinamo pe ultimul loc! Cum arată clasamentul 19:13 Adrian Mititelu Jr, surprins la FCU Craiova – U Cluj! Prima apariţie publică, după ce a stat în comă zece ore Vezi toate știrile
Citește și