Închide meniul

Emma Răducanu, debut fabulos la Billie Jean King Cup! Campioana de la US Open a jucat pentru prima dată în carieră, la profesioniști, pe zgură

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 15 aprilie 2022, 21:16 / Actualizat: 16 aprilie 2022, 15:13

Emma Răducanu, debut fabulos la Billie Jean King Cup! Campioana de la US Open a jucat pentru prima dată în carieră, la profesioniști, pe zgură

Emma Răducanu a fost criticată pentru contractele de publicitate uriașe

Profimedia

Emma Răducanu, 12 WTA, a învins-o pe Tereza Martincova, 50 WTA, scor 7-5, 7-5, în confruntarea dintre Marea Britanie și Cehia la Billie Jean King Cup. A fost meciul premierelor pentru tânăra jucătoare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pentru Emma Răducanu a fost debutul la Billie Jean King Cup în echipa Marii Britanii și, de asemenea, primul meci din cariera de profesionistă disputat pe zgură.

Emma Răducanu, debut fabulos la Billie Jean King Cup

Emma Răducanu n-a mai jucat pe zgură de mai bine de patru ani, când a participat la ediția de junioare de la Roland Garros 2018. Jucătoarea de 19 ani a ajuns până in turul 4 la Wimbledon și a câștigat US Open înainte să evolueze pe această suprafață la senioare.

„A fost nevoie să mă adaptez ca să joc pe zgură, chiar și acum. A bătut vântul și mingea a sărit prost, a fost foarte dificil să mă adaptez la situație, dar sunt foarte mândră de cum m-am descurcat.

La începutul celui de-al doilea set m-am plafonat puțin și toată lumea din echipa mea îmi spunea că intensitatea a scăzut. Este greu să-ți recâștigi ritmul, dar sunt foarte fericită că am făcut-o până la urmă”, a spus Emma Răducanu, după meci.

Reclamă

Egalitate după prima zi între Marea Britanie și Cehia

Victoria crucială adusă de Emma Răducanu pentru Marea Britanie a egalat situația la general, 1-1, după ce Harriet Dart a fost învinsă cu 1-6, 0-6, de Marketa Vondrousova.

Urmează alte două meciuri de simplu sâmbătă, plus un duel la dublu, dacă cele două națiuni nu vor fi departajate. Se joacă în sistemul cel mai bun din cinci meciuri.

Reclamă 4 / 0/3

Echipa învingătoare a acestei întâlniri va merge la Turneul Final 2022, printre cele mai bune 12 formaţii din lume. Echipa învinsă va juca un baraj de rămânere în Grupa Mondială.

Marea Britanie se numără printre țările care licitează pentru a găzdui turneul final și astfel s-ar putea califica în continuare ca națiune gazdă.

Programul de sâmbătă al confruntării Marea Britanie – Cehia

  • Emma Raducanu (GBR) vs Marketa Vondrousova (CZE)
  • Harriet Dart (GBR) vs Tereza Martincova (CZE)

Dacă se ajunge la egalitate după meciurile de simplu:

  • Katie Swan & Sonay Kartal (GBR) vs Marie Bouzkova & Linda Fruhvirtova (CZE)

 

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:35 Mihai Stoica, dezvăluiri cutremurătoare despre accidentarea lui Alexandru Pantea: „Nu va fi apt pentru pregătirea de vară!” 8:15 Florinel Coman va merge la vraciul Marijana! Mihai Stoica, dezvăluiri despre starea vedetei. Verdict despre participarea la EURO 8:11 Anunţ de ultim moment despre transferul dorit de Gigi Becali pentru Dream Team-ul de Liga Campionilor de la FCSB 7:40 Jucătorul de la CFR Cluj care l-a făcut praf pe Adi Mutu şi apoi şi-a anunţat plecarea: „Nu are caracter, a vrut să se salveze” 0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
25
apr.
23:55
Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!”
25
apr.
23:35
FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul
25
apr.
23:22
Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord”
Vezi toate știrile
Citește și