Închide meniul

Emma Răducanu s-a calificat în sferturi la Washington, după o partidă colosală: „Am murit de 3 ori în acest meci”

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 5 august 2022, 12:47

Emma Răducanu s-a calificat în sferturi la Washington, după o partidă colosală: „Am murit de 3 ori în acest meci

Emma Răducanu va participa la Transylvania Open 2022

Emma Răducanu, la turneul de la Washington/ Profimedia

Emma Răducanu s-a calificat în sferturile turneului de la Washington, după un meci istoric. Britanica a învins-o pe Camila Osorio, scor 7-6 (5), 7-6 (4), în două ore şi 50 de minute. A fost cel mai lung meci de două seturi pe tabloul principal al unui turneu WTA în 2022.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Emma Răducanu a răsuflat uşurată, la capătul unu meci colosal. Sportiva de pe locul 10 WTA se va lupta în sferturile de la Citi Open cu rusoaica Liudmila Samsonova.

Emma Răducanu s-a calificat în sferturi la Washington

Confruntarea dintre Emma Răducanu şi Camila Osorio s-a disputat în condiţii de caniculă şi de umiditate ridicată. Ambele sportive au avut nevoie de time out-uri medicale.

Chiar dacă meciul s-a încheiat în minimum de seturi, partida a fost una intensă şi echilibrată. Ambele manşe s-au încheiat la tie-break, unde Emma Răducanu a dat dovada de maturitate şi calm şi le-a câştigat pe ambele.

După meci, britanica cu origini româneşti s-a declarat fericită de modul în care a abordat partida. Totodată, Emma Rpducanu a lăudat şi prestaţia Camilei Osorio, care a reuşit să revină spectaculos în setul al doilea.

Reclamă

„Cred că a fost unul din meciurile cele mai fizice pe care le-am jucat. A fost un efort monumental pentru a câştiga. Sunt foarte fericită şi mândră de felul în care am luptat în momentele importante. Asta îmi dă multă încredere.

Cred că am murit de 3 ori în acest meci. Sincer, nu știu cum am revenit și am câștigat. Camila este o luptătoare incredibilă, fiecare punct a fost teribil de greu. Poate că nu lovește atât de tare, dar îți trimite înapoi din nou și din nou, e incredibil cât poate lupta. A reușit să revină de la 4-2, 40-0, salvând trei mingi de meci. Sunt extrem de fericită că am reușit, în cele din urmă, să câștig”, a declarat Emma Răducanu, la finalul partidei din sferturile de la Washington.

Reclamă 4 / 0/3

În runda următoare, britanica o va întâlni pe sportiva din Rusia Liudmila Samsonova, numărul 60 mondial. Prin calificarea în sferturi, Răducanu şi-a asigurat un premiu de 6.200 de dolari şi 60 de puncte.

Simona Halep s-a retras de la Washington

Simona Halep nu a mai putut continua partida cu Anna Kalinskaya, şi a luat decizia de a abandona. Românca cedase primul set, cu scorul de 7-5, după ce iniţial a fost condusă cu 4-0. Ulterior, şi în setul secund rusoaica avea avantaj de 2-0.

Fostul lider WTA a fost puternic afectată de căldura sufocantă de la Washington. La ora partidei din optimi, în capitala Statelor Unite ale Americii se înregistrau 34 de grade Celsius, umiditatea fiind foarte accentuată.

Simona Halep a cerut intervenţia echipei mediacel în primul set, la scorul de 4-1 pentru Kalinskaya. Ulterior, şi în setul secund a apelat la medici, care i-au pus gheaţă în jurul gâtului, pentru a-i ameliora puternicul discomfort produs de căldură.

Ce urmează pentru Simona Halep, după ce s-a retras din optimile turneului de la Washington

Simona Halep va participa la două turnee importante, în perioada următoare. Primul va fi cel de la Toronto, unde se află printre favorite. Competiţia din Canada, de unde nu lipsesc primele 30 de jucătoare ale lumii, se va desfăşura în perioada 8-14 august, astfel că românca va avea câteva zile de pauză.

La Rogers Cup, Simona Halep a cucerit trofeul în două rânduri, însă când competiţia avea loc la Montreal. În 2016 şi 2018, românca se impunea după finale cu Madison Keys şi Sloane Stephens. De asemenea, în 2015, în ediţia care s-a desfăşurat la Toronto, Simo a mai jucat o finală, pierdută în faţa Belindei Bencic.

Ulterior, Simona Halep va participa la Cincinnati, turneu ce se desfăşoară în perioada 15-21 august. La competiţia din Statele Unite ale Americii, românca a bifat trei finale, în trecut. În 2015 era învinsă de Serena Williams, în 2017 de Garbine Muguruza, iar în 2018 nu reuşea să treacă de Kiki Bertens.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și