Închide meniul
Video

EXCLUSIV | Simona Halep îşi caută dreptatea la un tribunal din Marea Britanie. „După aceea să meargă la TAS!”

Reclamă

Antena Sport Publicat: 28 octombrie 2022, 22:18

Simona Halep îşi caută dreptatea la un tribunal din Marea Britanie. Abia apoi se poate duce la TAS

Simona Halep riscă patru ani de suspendare / Profimediaimages

Simona Halep se apară pe toate căile în scandalul de dopaj. Fostul lider WTA încă n-a ajuns la TAS, chiar dacă au apărut zvonuri că şi-ar fi depus deja dosarul! Cazul ei se va judeca prima oară la un tribunal din Marea Britanie. „Simo” e aproape să piardă şi 2 milioane de euro dintr-un foc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tocmai au expirat cele 21 de zile, iar Halep încă n-a ajuns la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. A ales ca primă cale de atac un tribunal din Marea Britanie.

Simona Halep îşi caută dreptatea la un tribunal din Marea Britanie

Cristian Jura, arbitru în cadrul Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, a anunţat care este calea de atac pe care o mai are Halep. A dezvăluit care este procedura pe care trebuie să o urmeze fosta campioană de la Roland Garros şi Wimbledon.

Există o autoritate de testare ITA (n.r. International Testing Agency) şi această autoritate efectuează testarea antidoping la solicitarea Federaţiilor, pe plan internaţional. Cei de la Federaţia Internaţională de Tenis colaboreaza cu o asociaţie care se numeste Sport Resolutions care e localizată în Marea Britanie. Primul pas ar putea să fie la Sport Resolutions şi abia după aceea să fie la TAS„, a declarat Cristian Jura în exclusivitate pentru Antena Sport.

TAS este tribunalul suprem din sport, iar Halep va ajunge şi aici, indiferent de cum se va finaliza primul proces.

Reclamă

Să devină întâi decizia asta provizorie… să devina definitiva şi abia după aceea să meargă la TAS!„, a mai spus arbitrul român.

Vestea mai proastă pentru Halep e că îşi poate pierde sponsorul prinicpal, de la care primeste 1.7 milioane de euro pe an. Simona Halep îşi poate dovedi totuşi nevinovăţia la acel tribunal din Marea Britanie.

Horia Tecău, mesaj de susținere pentru Simona Halep

Horia Tecău a transmis un mesaj de susținere pentru Simona Halep în scandalul de dopaj. Fostul mare tenismen e sigur că „Simo” n-ar fi luat substanța interzisă în mod intenționat.

Reclamă 4 / 0/3

Tecău a anunțat că lumea sportului trebuie să o ajute pe Halep să treacă peste momentele dificile, după ce a fost depistată cu Roxadustat la US Open 2022.

Am vorbit cu Simona. În aceste zile suntem alături de ea. Tot ce pot să vă spun, cunoscând-o pe Simona, este că aş paria cariera mea că nu a luat nimic conştient. Este una dintre sportivele care ţine cel mai mult la acest lucru. Suntem alături de ea moral şi aşteptăm, să spun aşa, o sentinţă cât mai blândă în favoarea ei.

Trece prin momente dificile în aceste zile. Este într-o aşteptare în care lucrurile încă se judecă. Și cu siguranţă trebuie să fim alături de ea şi acum în etapa care urmează. Este o sportivă puternică şi îşi doreşte să joace în continuare. Mai are multe de demonstrat în tenis. Și eu îmi doresc ca ea să iasă cât mai bine din acest episod şi să joace în continuare„, a spus Horia Tecău, potrivit Sport Magazin.

Cum a comentat Jimmy Connors scandalul de dopaj

Jimmy Connors a comentat scandalul de dopaj care o are în prim-plan pe Simona Halep. Fostul lider ATP s-a declarat surpins de faptul că românca se confruntă cu o astfel de situaţie, având în vedere performanţele sale remarcabile din tenis.

Simona Halep a fost suspendată provizoriu din tenis, după ce a fost depistată pozitiv cu o substanţă interzisă, numită Roxadustat. Vestea a şocat lumea sportului alb, şi mai multe legende şi-au exprimat susţinerea pentru româncă.

Am văzut știrea. Eu nu cred că este așa. Clar s-a întâmplat ceva ciudat. E dublă camioană de Grand Slam, e o jucătoare care muncește foarte mult, care își vede de treaba ei. Nu o apăr și nu o acuz. Spun doar ce am văzut din afară la ea. Când am văzut știrea, am zis că trebuie să citesc mai mult, însă nu am intrat în detalii: ce a făcut, cum s-a întâmplat, când a fost prinsă.

Nu știu regulile de acum din tenis (n.r – în privința dopajului), îmi este greu să spun ceva despre acest caz, dar sper că a fost o greșeală și va reveni pentru că îmi place stilul ei, e genul de jucătoare care muncește din greu și dă tot ce poate pe teren. Sper că va continua să fie o forță în circuitul feminin”, a declarat Jimmy Connors, în cadrul podcastului Advantage Connors.

Reclamă
Recomandări
  • Simona Halep încă nu s-a dus la TAS
  • Unde şi-ar căuta dreptatea fostul lider WTA

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
16:43 Dan Petrescu a început revoluția la CFR Cluj! Primul jucător care pleacă de la echipa lui Neluțu Varga 16:36 Gică Hagi, genial când a fost întrebat de Manchester City – Real Madrid: „M-ai prins în ofsaid! Am şi momente din astea!” 16:26 PAOK – Club Brugge LIVE SCORE (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Meciurile serii din Europa 16:01 „Se rupe” Arena Naţională la derby-ul FCSB – Rapid! Câte bilete s-au vândut deja la meciul ce poate decide matematic titlul! 15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile 15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” 15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” 14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma 13:51 VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang 1-4 a fost în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 Vezi toate știrile
Citește și