Închide meniul

Expert biochimist, verdict despre suspendarea de patru ani primită de Simona Halep: „De ce ai luat supliment din China?”

Viviana Moraru Publicat: 14 septembrie 2023, 10:36

Reclamă
Expert biochimist, verdict despre suspendarea de patru ani primită de Simona Halep: „De ce ai luat supliment din China?

„Ion Țiriac o va ajuta pe Simona Halep la proces!” Boris Becker, detalii despre ajutorul primit de româncă

Simona Halep, în timpul unui meci/ Profimedia

Un expert biochimist a oferit un verdict, după suspendarea de patru ani primită de Simona Halep. Dorel Tocitu, şeful serviciul de Biochimie din cadrul Institutului Naţional de Cercetare Sportivă, a declarat că românca are slabe şanse ca TAS să întoarcă decizia celor de la ITIA.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep a ales să facă apel la TAS, după ce ITIA a suspendat-o pentru patru ani, ca urmare a faptului că a fost depistată pozitiv la testele anti-doping efectuate anul trecut, la US Open.

Expert biochimist, verdict despre suspendarea de patru ani primită de Simona Halep

Dorel Tocitu a tras un semnal de alarmă în privinţa Simonei Halep, şi a declarat că nu înţelege cum românca a consumat un supliment provenit din China, supliment care a fost contaminat cu Roxadustat.

Expertul biochimist a mai declarat că declaraţiile doctorului francez, care a spus că nu a găsit nimic în neregulă în privinţa testelor efectuate asupra firelor de păr ale Simonei Halep, nu au nicio relevanţă. Dorel Tocitu susţine că sunt luate în calcul doar expertizele laboratoarelor acreditate.

„Prima întrebare este: de ce ai lua un supliment venit din China când știm că în China, pornind de la hormonul de creștere, sunt probleme complicate?! De ce n-ai lua un supliment mai curățel?! Chiar din China vrei să le iei?!

Reclamă

Sigur, o să vină unul și o să spună: „Eu am experimentat suplimentul și am văzut că se îmbunătățesc performanțele”. Și așa mai departe… Ați văzut că cele 51 de probe de sânge sunt făcute în speranța că, dacă există ceva în favoarea sportivului, să se ia o decizie în favoarea sportivului.

La doping nu poate să vorbească orice laborator. Eu mă duc la un laborator de toxicologie al armatei din România. Dotat, bun, cu specialiști, tot ce vrei. Ăia îmi spun ceva. Dar ce îmi spun ăia nu are nicio valoare! Valoare are numai ce spun laboratoarele acreditate, iar aceste laboratoare ați văzut ce au spus. Ok, profesorul francez a spus: „După metoda mea, am găsit contaminare”. Laboratorul acreditat a zis: „După metoda mea acreditată n-am găsit”. Valoare nu are decât ce spune laboratorul acreditat, să fim bine înțeleși”, a declarat Dorel Tocitu, expert biochimist, conform gsp.ro.

De asemenea, Dorel Tocitu nu are speranţe în privinţa deciziei celor de la TAS, după apelul făcut de Simona Halep. Acesta a dat exemplu cazul Mariei Sharapova, care de asemenea a fost prinsă dopată, şi a contestat decizia la Tribunalul Sportiv. Rusoaicei i-a fost redusă pedeapsa cu câteva luni, fapt care nu a schimbat cu mult verdictul dat iniţial de ITIA.

Reclamă 4 / 0/3

„Sharapova, cu ceva mai mulți bani și cu o notorietate mai mare, s-a dus la TAS? Da sau nu? Putea să obțină o sentință favorabilă într-un tribunal civil, să dea o sumă de bani, obținea o decizie civilă.

Și ce a făcut? Nimic. Ea ar fi avut șanse să întoarcă situația cu meldoniumul ăsta, dar a priceput repede despre ce e vorba. Drept dovadă, nu a negat nimic, ba chiar a zis: „Nu doar că-l iau, îl iau de 15 ani”. Dintr-o dată a fost o altă judecată. Din momentul în care tu pui la îndoială laboratoarele… A câștigat cineva împotriva laboratorului cu proba B pozitivă?! Niciodată!”, a mai spus expertul biochimist, conform aceleiaşi surse citate mai sus.

Simona Halep, discurs vehement în fața jurnaliștilor după suspendarea de 4 ani

Simona Halep a avut un discurs vehement după suspendarea de 4 ani primită în scandalul de dopaj. Fostul lider mondial anunță că se va duce la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne pentru a-și dovedi nevinovăția.

„Sunt șocată! E o mare nedreptate ce se întâmplă, nu m-am dopat absolut niciodată și toate acestea or să iasă la iveală într-o zi.

Las experții să discute, ei se pricep cel mai bine și sunt convinsa că într-o zi o să dovedesc că sunt nevinovata și curată.

Tot ce s-a întâmplat a fost nedrept, din toate punctele de vedere și pot să spun că sunt dezamăgită că se poate judeca un sportiv doar pe presupuneri, toate analizele mele de sânge au ieșit negative și nu s-au găsit niciodată substanțe interzise, la urină doar pe data de 29 când a ieșit o cantitate infima de Roxadustat și asta a fost totul.

O să fac apel la TAS la această decizie fără sens și sper la adevărul o să iasă la iveala într-o zi și o să lupt până la capăt pentru acest lucru“, a declarat Simona Halep, în fața jurnaliștilor aflați în fața casei ei.

Reclamă
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:54 LIVE TEXTFarul – Sepsi 0-4. Umilinţă uriaşă pentru echipa lui Hagi! Safranko a reușit hattrick-ul, a marcat şi Matei 21:29 România – Japonia LIVE VIDEO în AntenaPLAY (13:30). Ultimul meci de la Campionatul Mondial de hochei pentru tricolori 21:27 OFICIAL! Edi Iordănescu poate convoca 26 de jucători pentru EURO 2024. Decizia luată de UEFA 21:08 Scandări xenofobe și decizii controversate la Farul – Sepsi! Fanii au „luat foc” după hattrick-ul lui Safranko 20:52 FotoCum a fost surprins Gică Hagi după ce Pavol Safranko a marcat un hattrick în prima repriză din Farul – Sepsi 20:28 „Îi vei lua locul lui Daniel Niculae la Rapid?” Dani Coman a dat cărțile pe față! Răspunsul a uimit pe toată lumea 20:12 VideoOlaru a primit cel mai emoţionant mesaj de la mama sa: „Am o latură mai sensibilă!” Anunţ uriaş: „Vreau titlul şi anul viitor” 19:49 „E o problemă! Sunt trist!” Daniel Pancu, verdict despre situația de la Rapid! Ce a spus despre comunicatul lui Dan Șucu 19:35 Andrey Rublev este primul finalist al turneului de la Madrid! L-a învins pe Taylor Fritz după doar 72 de minute 19:12 „Rapidismul ăsta..” Daniel Niculae, replică ironică după comunicatul lui Dan Șucu! Ce a postat pe rețelele de socializare Vezi toate știrile
Citește și