Închide meniul

Finală de vis la turneul de la Madrid! Iga Swiatek şi Aryna Sabalenka se vor lupta pentru trofeu

Viviana Moraru Publicat: 3 mai 2024, 9:55

Reclamă
Finală de vis la turneul de la Madrid! Iga Swiatek şi Aryna Sabalenka se vor lupta pentru trofeu

Finală de vis la turneul de la Madrid | Iga Swiatek, duel cu Aryna Sabalenka

Iga Swiatek şi Aryna Sabalenka, înaintea unui meci/ Profimedia

Va fi o finală de vis la turneul de la Madrid, urmând ca Iga Swiatek şi Aryna Sabalenka să se dueleze pentru marele trofeu. Aceasta va fi reeditarea finalei de anul trecut, atunci când jucătoarea din Belarus s-a impus în trei seturi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Aryna Sabalenka a trecut în semifinale de Elena Rîbakina, cap de serie 4, scor 1-6, 7-5, 7-6 (5), în două ore şi 17 minute. Swiatek s-a impus în faţa americancei Madison Keys, scor 6-1, 6-3, pentru a obţine astfel biletele pentru finală.

Finală de vis la turneul de la Madrid | Iga Swiatek, duel cu Aryna Sabalenka

Aryna Sabalenka s-a calificat în a treia sa finală la Madrid şi a pus capăt unei serii de 16 victorii consecutive pe zgură pentru Rîbakina.

„M-am luptat mult pe serviciul meu în primul set şi, cu siguranţă, game-urile uşoare pe serviciul meu mi-au dat un pic mai multă încredere că mai am câteva şanse în acest meci”, a declarat Sabalenka, conform news.ro. „Asta mi-a cam dat un plus de energie pentru a continua să lupt şi să încerc în continuare pe serviciul ei pentru a face break şi a reveni în meci”.

Iga Swiatek ţinteşte al 20-lea titlu din carieră şi al treilea din acest sezon. Pentru al doilea an consecutiv, ea este la o victorie distanţă de a câştiga singurul mare turneu european pe zgură care i-a scăpat.

Reclamă
Reclamă 4

Ea este deja de două ori campioană la turneele WTA 500 de la Stuttgart, WTA 1000 de la Roma şi este de trei ori campioană la Roland Garros. O victorie ar aduce-o pe Swiatek la egalitate cu Rîbakina în topul celor mai multe meciuri câştigate (30) şi titluri (3) din circuit în acest an. Ea ar deţine trei din cele cinci titluri WTA 1000 în 2024, după ce a câştigat Doha şi Indian Wells.

Sabalenka încearcă să câştige al 15-lea titlu din carieră şi al doilea din acest sezon. Ea încearcă să o egaleze pe Petra Kvitova ca triplă campioană de la Madrid. Sabalenka încearcă să se alăture lui Rîbakina ca jucătoare care au învins-o pe Swiatek de două ori pe zgură.

Topul în care Simona Halep şi Serena Wiiliams strălucesc încă

Topul în care Simona Halep şi Serena Wiiliams strălucesc încă este cel al victoriilor consecutive obţinute la Madrid, unul dintre turneele favorite ale sportivei noastre, pe care l-a câştigat de două ori, în doi ani consecutivi.

Reclamă

În perioada 2016-2018, Simona obţinea 15 victorii consecutive la Caja Magica. Ea îşi adjudeca titlul în 2016 şi 2017 şi atingea sferturile de finală în 2018, acolo unde era oprită de Karolina Pliskova, 4-6, 3-6.

La acest capitol, Simona este depăşită doar de Serena Williams, care a legat 19 victorii la Madrid, unde s-a impus în 2012 şi 2013. În 2014, ea s-a retras, înaintea duelului din sfeturi cu Petra Kvitova, cea care i-a orprit până la urmă seria, un an mai târziu, în semifinalele competiţiei.

Top 3 la acest capitol este completat de Aryna Sabalenka. Sportiva din Belarus e campioană în 2023 şi a ajuns deja în finala acestei ediţii, având astfel 13 victorii consecutive la Caja Magica.

Ce rezultat obţine România cu Slovacia?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
20:04

LIVE TEXTFranţa – Polonia şi Olanda – Austria se joacă ACUM. Austriecii au dat lovitura, printr-un autogol

19:56

Slovacia – România, LIVE TEXT miercuri, ora 19:00! „Tricolorii”, la un pas de o calificare istorică în „optimile” EURO 2024

19:40

„Am avut discuții!” Giovanni Becali, anunțul momentului despre Dennis Man și Valentin Mihăilă!

19:26

„Să nu ne culcăm pe o ureche!” Viorel Moldovan, avertisment pentru România, înaintea duelului cu Slovacia

19:21

Dinamo și-a stabilit programul pentru cantonamentul din Slovenia! Câte amicale vor disputa „câinii” lui Zeljko Kopic

18:59

„Ianis Hagi, la Fenerbahce?” Giovanni Becali a dat imediat răspunsul, chiar înaintea meciului decisiv al României de la EURO

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 VIDEODavid Popovici s-a calificat în finala probei 100 de metri liber, în direct pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (miercuri, 19:52) 3 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 4 VIDEODavid Popovici a câştigat medalia de aur în „proba regină” a nataţiei, la Campionatele Europene de nataţie. Cursă colosală 5 Portugalia – Cehia 2-1. Portughezii au marcat golul victoriei în prelungirile meciului. Debut cu dreptul pentru Ronaldo la EURO 6 Ce cotă incredibilă are România la calificarea în „optimile” EURO 2024. Tricolorii, lideri în Grupa E după ce au umilit Ucraina
Citește și