Închide meniul

Florin Segărceanu, susţinere totală pentru Simona Halep, după ce românca a fost suspendată pentru dopaj: „Este o mare tragedie”

Viviana Moraru Publicat: 21 octombrie 2022, 17:38

Florin Segărceanu, susţinere totală pentru Simona Halep, după ce românca a fost suspendată pentru dopaj: „Este o mare tragedie

Simona Halep

Simona Halep, în timpul unui meci / Profimedia

  • Florin Segărceanu, susţinere pentru Simona Halep
  • Fostul lider WTA a fost suspendată provizoriu din tenis

Florin Segărceanu a comentat vestea că Simona Halep a fost suspendată pentru dopaj. Fostul jucător de tenis speră ca totul să fie o greşeală, fiind convins că românca este una dintre cele mai testate jucătoare din sportul alb.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep a fost suspendată provizoriu pentru dopaj, după ce a fost depistată pozitiv cu o substanţă pozitivă numită roxadustat. Românca a picat testul anti-doping la ultimul turneu la care a participat, şi anume Grand Slam-ul de la US Open.

Florin Segărceanu, susţinere totală pentru Simona Halep, după ce românca a fost suspendată pentru dopaj

Florin Segărceanu susţine că Simona Halep era mereu atentă la substanţele pe care le folosea, fiind foarte des supusă unor teste anti-doping. Fostul jucător de tenis a declarat că ar fi o adevărată tragedie dacă românca nu va dovedi contrariul, iar suspendare va rămâne valabilă şi după apelul său.

Reclamă

Segărceanu a comparat situaţia Simonei Halep cu cea a Mariei Sharapova, care a fost suspendată tot pentru dopaj. Rusoaica a revenit ulterior pe teren, însă forma sa a fost foarte modestă, ulterior luând decizia de a se retrage.

„La 6 dimineaţa au sunat la uşă să le facă control. Probabil că Simona a fost ce amai testată. Mie nu îmi vine să cred. Probabil că trebuie să fie un contra-test. Probabil că există aşa ceva. Eu nu cred că Simona putea să ia aşa ceva în mod conştient.

Reclamă

Acum că este o greşeală, că nu este o greşeală, nu ştiu. Toţi jucătorii profesionişti au lista substanţelor şi ştiu că nu pot să ia nurofen. Ea avut şi probleme cu sinusurile, s-a operat. Ea avea această problemă pe care o gestiona. Ea era foarte conştientă şi atentă. Pun semnul întrebării la ce s-a întâmplat şi cum s-a ajuns aici. Conştient nu, dar poate e o greşeală de administare a unor substanţe.

Ea a fost operată de curând pentru probleme de respiraţie. Ceea ce pot să spun mai mult ca sigur e că ea ştie că este vorba despre ce e vorba.

Nici nu vreau să mă gândesc la un astfel de scenariu pentru că eu o cunosc foarte bine. În niciun caz nu ar folosi substanţe interzise. Dacă este să se dovedească, este o mare tragedie. Dacă ne amintim de cazul Sharapova, a fost finalul carierei”, a declarat Florin Segărceanu, la Digi24.

Reclamă 4 / 0/3

Reacţia presei internaţionale, după ce Simona Halep a fost suspendată provizoriu din tenis pentru dopaj

Reacţia presei internaţionale, după ce Simona Halep a fost supendată povizoriu din tenis pentru dopaj nu a întârziat să apară. Publicaţii cu renume din întreaga lume au comentat ştirea uluitore.

Sky Sports a avut o intervenţie în direct, la aflarea veştii că Simona Halep este suspendată. Jurnaliştii britanici şi-au întrerupt programul pentru a informa publicul cu privire la vestea care a cutremurat lumea sportului mondial. Aceştia anunţă că românca este prima jucătoare de top din tenis care pică un test anti-doping, de la „cazul” rusoaicei Maria Sharapova, din urmă cu şase ani.

Totodată, alte publicaţii cu renume din Europa au fost şocate la aflarea veştii că Simona Halep a fost depistată pozitiv cu o substanţă interzisă.

Simona Halep, campioana de la Wimbledon din 2019, pică un test anti-doping şi este depistată cu Roxadustat în sânge. Fostul lider mondial susţine că se simte ‘trădată’ şi va lupta ‘până la capăt’ să-şi cureţe numele”, notează cei de la dailymail.co.uk.

„Simona Halep, pozitivă la testul de dopaj”, este titlul de pe Marca, iar cei de la Gazzetta dello Sport titrează că românca „a luat substanţe interzise la US Open”, fiind un „şoc pentru lumea tenisului”.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
11:12 NEWS ALERTS-a mai accidentat un jucător la FCSB! A suferit o ruptură şi riscă să stea o lună departe de teren. Lovitură dură pentru lider 10:58 FotoUn milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: „Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!” 10:50 FotoEndrick a reușit o performanță de senzaţie în numai 7 zile. Starul de 17 ani, aşteptat la Real Madrid, este de neoprit 10:20 Florentin Petre cere un jucător în naţionala României: „Nu poţi să începi fără el! E cel mai în formă!” 10:08 „Ce nu a luat Ianis de la Gică Hagi?” Gică Craioveanu nici nu a stat pe gânduri: „N-are cum să o aibă!” 9:29 Modul incredibil prin care avocaţii încearcă să îl scape pe Mario Iorgulescu de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare 9:26 Bernadette Szocs, după victoria uriaşă cu Adriana Diaz, de la Incheon: „Dacă voi juca aşa, va urma un alt rezultat mare” 9:05 Carlos Alcaraz, eliminat de Grigor Dimitrov din sferturile turneului de la Miami! Principalul favorit a fost spulberat de bulgar 8:43 Schimbări uriașe la FCSB. Cinci jucători, gata să plece de la echipa lui Gigi Becali chiar dacă vor câștiga titlul 8:42 Andrei Nicolescu a anunţat măsuri dure după ce Dinamo va juca 4 meciuri cu porţile închise: „Ca la aeroport!” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
WTA • 28 mart., 23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
Anunţ uriaş despre participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice de la Paris: "Exită o portiţă. Am început demersurile"
Tenis • 27 mart., 17:42
Anunţ uriaş despre participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice de la Paris: „Există o portiţă. Am început demersurile”
Cum a putut reacţiona Nick Kyrgios după ce Simona Halep a fost acuzată că "s-a dopat masiv"
Tenis • 26 mart., 18:50
Cum a putut reacţiona Nick Kyrgios după ce Simona Halep a fost acuzată că „s-a dopat masiv”: „Am înţeles”
Camelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 martie
Antena Sport Update • 26 mart., 17:52
Camelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 martie 2024
Sorana Cîrstea, prima reacţie după ce a fost eliminată de la turneul de la Miami!
Tenis • 26 mart., 9:54
Sorana Cîrstea, prima reacţie după ce a fost eliminată de la turneul de la Miami! Ce a spus despre Simona Halep