Închide meniul

Fostul antrenor al Simonei Halep, detalii surprinzătoare din procesul de dopaj: „A fost amânat de două ori. Eşantioanele fizice au fost refuzate!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 1 aprilie 2023, 13:23

Fostul antrenor al Simonei Halep, detalii surprinzătoare din procesul de dopaj: „A fost amânat de două ori. Eşantioanele fizice au fost refuzate!

ITIA a cerut ca Simona Halep să fie suspendată 6 ani şi să i se ia trofeele câştigate după 8 martie 2022

Simona Halep, la o conferinţă de presă. Profimedia

  • Simona Halep este suspendată provizoriu încă din luna octombrie
  • Ce se întâmplă la procesul de dopaj al Simonei

Firicel Tomai, fostul antrenor al Simonei Halep, a oferit detalii surprinzătoare din procesul de dopaj în care este implicată fosta campioană de la Wimbledon şi Roland Garros. „Simo” a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului încă din luna octombrie, după un test pozitiv la Roxadustat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Darren Cahill anunţase că audierile ar fi trebuit să aibă loc în luna februarie, la un tribunal sportiv din Marea Britanie, dar acestea au fost amânate. Fostul lider WTA se luptă pentru a-şi dovedi nevinovăţia.

Fostul antrenor al Simonei Halep a oferit detalii surprinzătoare despre procesul de dopaj

Firicel Tomai, cel care a colaborat cu Simona Halep între 2009 şi 2013, a venit cu dezvăluiri surprinzătoare. Mai multe probe oferite de jucătoarea din România ar fi fost refuzate.

Reclamă

Simona se luptă cu două amânări, procesul trebuia să aibă loc de două ori până acum, dar a fost amânat din diverse motive. Au fost trimise eșantioane fizice, medicamentele sau bidonul, și din câte știu au fost refuzate, s-a cerut o expertiză la laborator.

Este ciudat că se fac aceste amânări, este în detrimentul Simonei. Dar ea are vârsta și calitățile necesare încât să mai poată juca tenis 3-4 ani”, a declarat Firicel Tomai la digisport.ro.

Reclamă

Şi Ion Ţiriac a vorbit despre Simona Halep. Miliardarul român a fost întrebat dacă „Simo” va putea juca la Roland Garros 2023 şi a venit cu un răspuns clar.

Că e Roland Garros sau Roma, doare rău, dar să nu crezi că fata asta dacă joacă – și mi se pare că joacă, vine și la Stejarii, la pregătire fizică, la toate treburile – însă e greu să spui.

Nu are turnee, nu are seturi jucate, nu are competiție. Unde începe și până unde ajunge, nu știu”, a spus Ion Ţiriac, la o conferinţă de presă.

Reclamă 4 / 0/3

Sorana Cîrstea o putea depăşi pe Simona Halep în clasamentul WTA

Sorana Cîrstea s-a oprit în semifinale la Miami Open 2023. A pierdut meciul cu Petra Kvitova, scor 7-5, 6-4, şi nu va putea juca cu trofeul pe masă.

Dacă ar fi reuşit să câştige turneul cu premii totale de 8.800.000 de dolari, Sorana Cîrstea ar fi fost prima rachetă a României. Ar fi făcut un salt uriaş în clasament, până pe poziţia a 13-a. Din păcate pentru ea, s-a oprit în semifinale.

Chiar şi aşa, Sorana va face un salt de 33 de locuri în clasamentul WTA. Astfel, de pe locul 74, va fi pe locul 41 WTA începând de luni. „Sori” va avea un total de 1218 puncte, mai puţin decât Simona Halep şi Irina Begu.

Cîrstea a ajuns la 40 de puncte în spatele Irinei Begu şi s-a apropiat şi de Simona Halep. Chiar dacă nu a mai jucat într-un meci oficial de mai bine de şapte luni, din cauza scandalului de dopaj, Halep continuă să aibă un avans de 347 de puncte faţă de „Sori”.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
16:26 Sorin Cârţu a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul lui, Ianis: „Are mereu impresia că e prejudiciat” 16:25 Lovitură pentru Radu Drăgușin! Antrenorul lui Tottenham i-a dat o veste proastă fundașului de la echipa națională 15:41 Istvan Kovacs va arbitra Universitatea Craiova – Rapid 14:42 Bernadette Szocs – Chen Meng e LIVE STREAM în AntenaPLAY (sâmbătă, 05:45). Duel pentru semifinale, la WTT Champions Incheon 2024 14:40 UPDATEGică Hagi, ofertă uriaşă din Emiratele Arabe Unite! Anunţul făcut de impresar: „A plecat, azi e în Dubai”. Reacţia lui Hagi 14:24 LPF a schimbat regulamentul, iar Dinamo – Petrolul se poate juca cu fani în tribună! Anunţul oficial 13:58 Ioan Ovidiu Sabău, despre revenirea lui Chipciu la echipa naţională: „Va fi luat în calcul cu condiţia asta!” 12:58 Raul Rusescu a anunţat care e atacantul pe care l-ar lua „cu ochii închişi” la FCSB. Sfat pentru Gigi Becali 12:53 Sepsi – CFR Cluj LIVE TEXT, ora 20:30. Echipa lui Mutu nu mai are voie să facă paşi greşiţi în lupta la titlu 12:34 Flavio Briatore a fost externat după ce a fost operat cu succes: „Mi-au găsit o tumoare benignă la inimă” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
WTA • 28 mart., 23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
Diverse • 28 mart., 19:57
FOTO
„Cu bicicleta nu am cum” Ion Ţiriac a dezvăluit motivul pentru care a ajuns să piloteze avioane la peste 80 de ani!
Anunţ uriaş despre participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice de la Paris: "Exită o portiţă. Am început demersurile"
Tenis • 27 mart., 17:42
Anunţ uriaş despre participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice de la Paris: „Există o portiţă. Am început demersurile”
Cum a putut reacţiona Nick Kyrgios după ce Simona Halep a fost acuzată că "s-a dopat masiv"
Tenis • 26 mart., 18:50
Cum a putut reacţiona Nick Kyrgios după ce Simona Halep a fost acuzată că „s-a dopat masiv”: „Am înţeles”
Camelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 martie
Antena Sport Update • 26 mart., 17:52
Camelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 martie 2024