Închide meniul

Fostul antrenor al Simonei Halep pune sub semnul întrebării suspendarea pentru dopaj primită de româncă: „Rămâne de văzut”

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 21 octombrie 2022, 18:17

Fostul antrenor al Simonei Halep pune sub semnul întrebării suspendarea pentru dopaj primită de româncă: „Rămâne de văzut

Fostul antrenor al Simonei Halep pune sub semnul întrebării suspendarea pentru dopaj primită de româncă

Simona Halep, în timpul unei partide / Profimedia

Un fost antrenor al Simonei Halep pune sub semnul întrebării suspendarea din tenis pentru dopaj primită de româncă. Firicel Tomai s-a declarat în şoc, după aflarea veştii care a făcut încojurul lumii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep a fost suspendată din tenis provizoriu, după ce a fost testată pozitiv pentru Roxadustat. Românca a picat testul anti-doping la ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open.

Un fost antrenor al Simonei Halep pune sub semnul întrebării suspendarea pentru dopaj primită de româncă

Firicel Tomai a comentat vestea că Simona Halep a fost depistată pozitiv pentru o substanţă pozitivă. Fostul antrenor al româncei, din perioada 2008-2012, a dezvăluit că aceasta ar fi trebuit să publice mai devreme faptul că există o incertitudine la nivelul ultimului test anti-doping efectuat la US Open.

Totodată, Tomai susţine că Patrick Mouratoglou era conştient de ceea ce se întâmplă cu Simona Halep, de aceea a luat decizia de a pregăti alt jucător.

„Dacă este un accident sau nu, rămâne de văzut. Nu mi s-a întâmplat ca un sportiv să ia ceva ce nu ştiu, dar nu este datoria antrenorului. Sportivul trebuie să verifice. Lucrurile sunt foarte sensibile. Ea la nivelul acesta ar trebui să aibe toate lucrurile stabilite. Medicina sportivă nu e bazată doar pe farmacii, este mult mai evoluată, cu medicamente foarte scumpe. Există metode prin care îţi dezvolţi capacitatea de efort.

Reclamă

Pe mine mă miră că dacă a venit această probă B, de ce până acum nu a făcut public, ca să dovedesc că sunt bine intenţionat. Dar, probabil a aşteptat a doua probă. Undeva îmi explic de ce Mouratoglou antrenează acum un alt jucător. Nu e uşor să primeşti o ştire din asta, dar cred că ar fi trebuit să publice mai devrme.

Dacă e un an jumătate (n.r. de suspendare), nu prea văd ce poate face. Dacă ea dovedeşte că nu a luat de bună ştiinţă, WTA o poate sprijini, Simona are o imagine bună. Noi, ca est-europeni, ca ţări sărace, ei au tot interesul ca jucătorii români să nu aibă vizibilitate. La multe concursuri, nu-ţi dau voie să te antrenezi pe terenuri centrale.

Poate să fie o contaminare. Au fost cazuri în care au venit analizele altui pacient. Ai alternativa să-ţi dovedeşti nevinovăţia. La vârsta aceasta este destul de greu să revină. Dacă Simona este „curată”, nu cred că mai poate reveni ca energie”, a declarat Firicel Tomai, pentru Digi Sport.

Reclamă 4 / 0/3

Andrei Pavel, devastat după ce Simona Halep a fost suspendată pentru dopaj

Andrei Pavel, devastat după ce Simona Halep a fost suspendată pentru dopaj. Simona Halep a fost suspendată provizoriu din tenis după ce a fost testată pozitiv cu Roxadustat. Lumea tenisului e în stare de șoc.

Andrei Pavel a spus că este în stare de şoc după ce a primit vestea care a zguduit lumea tenisului.

„Acum am aflat și, m-a sunat toată lumea. M-am uitat pe discursul ei, e șocant, totul este foarte șocant, m-am uitat pe ce a scris ea, am căutat și de substanța aia de care nu am auzit niciodată. Produce globule roșii, nu știu ce să spun. Nu m-am gândit niciodată că o să fie testată pozitiv, că o să ia substanțe.

Am lucrat cu ea, o cunosc. Trece printr-o perioadă foarte grea și chestia asta nu e ceva pozitiv. Sper să fie puternică să treacă peste asta. Niciodată nu m-am gândit că este un sportiv sau o persoană care să folosească asemenea lucruri și doresc să nu fie o pată neagră pe cariera ei. Sper să iasă cu capul sus din chestia ăsta, și din divorț. E greu să faci un comentariu la toată chestia asta”, a spus Andrei Pavel în exclusivitate pentru AS.ro.

Recomandări
  • Firicel Tomai, şocat de suspendarea primită de Simona Halep
  • Românca a fost prinsă dopată

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
8:34 Fotbalistul lui Gică Hagi care vrea să plece de la Farul, după ce a marcat cu CFR Cluj: „Nu pot să mint” 8:17 Mihai Stoica, semne de întrebare despre revenirea lui Dan Petrescu la CFR Cluj: „Dacă era hotărât, venea de acum!” 7:46 VIDEOFernando Alonso, cu zâmbetul pe buze după incidentul care l-a trimis pe ultimul loc în cursa de sprint din China: „Mi-a plăcut” 7:25 VIDEOMax Verstappen a dezvăluit de ce se teme, după victoria din sprintul din Marele Premiu al Chinei: „Va fi destul de dificil” 6:40 VIDEOMax Verstappen, victorie în cursa de sprint din China! Urmează calificările, de la ora 10:00, LIVE pe Antena 3 CNN şi AntenaPLAY 6:40 VIDEOMax Verstappen a câștigat cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY 19
apr.
23:55
VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal
19
apr.
23:47
„E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1
19
apr.
23:32
„Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj
19
apr.
23:30
Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări!
Vezi toate știrile
Citește și