Închide meniul

Irina Begu şi-a distrus adversara! Nu i-a cedat decât 3 game-uri şi este principala favorită la câştigarea turneului de la Gdynia

Reclamă

Antena Sport Publicat: 20 iulie 2021, 16:16

Irina Begu şi-a distrus adversara! Nu i-a cedat decât 3 game-uri şi este principala favorită la câştigarea turneului de la Gdynia

Irina Begu s-a operat la nas

Profimediaimages

Ea a învins-o, în prima manşă cu scorul de 6-1, 6-2, pe elveţianca Ysaline Bonaventure, locul 127 WTA, după un meci care a durat o oră şi 13 minute.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Irina Begu, în optimile de finală de la Gdynia

În optimi, Begu va evolua cu poloneza Katarzyna Kawa, locul 143 WTA, sau cu croata Tereza Mrdeza, locul 223 WTA, prezentă pe tabloul principal ca lucky loser.

Calificarea în manşa a doua este recompensată cu un premiu de 4.000 de dolari şi cu 30 de puncte WTA. Begu este jucătoarea cel mai bine clasată care evoluează la turneul polonez, după ce principalele favorite s-au retras.

Irina Begu suferă de mononucleoză

Irina Begu a anunţat că suferă de mononucleoză, care este cunoscută şi sub denumirea de „boala sărutului”, şi din acest motiv nu va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Mononucleoza este o boala contagioasa produsa de virusuri, dintre care del mai frecvent este virusul Epstein-Barr (EBV).

„Îmi doream ca oamenii să înţeleagă de ce nu merg la Tokyo. Nu e ceva uşor de făcut, să fii la trei ediţii ale Jocurilor. Mi-aş fi dorit mult să am această prezenţă în palmares, era un obiectiv personal, pentru care făcusem o întreagă strategie. Am încercat şi am sperat că mă voi simţi mai bine, că sistemul meu imunitar va mai creşte şi că voi putea juca acolo. Însă nu a fost aşa şi atunci am luat această decizie pentru sănătatea mea, pentru a-mi prelungi cariera.

Reclamă

De mononucleoză, cum ştim, au mai fost sportivi care nu şi-au mai revenit, precum Soderling (n.r. – suedezul Robin Soderling, fost numărul 4 mondial), şi nu e de glumă, trebuie să fii atent. Chiar dacă n-aş mai putea să mai joc tenis, cel mai important e să fii sănătos şi să încerci să te recuperezi. Şi de aceea a trebuit să iau această decizie. Îmi pare tare rău că nu pot fi acolo. Îmi doream ca oamenii să ştie de la mine. Dacă nu era Olimpiada, nu aş fi vorbit niciodată despre problema mea de sănătate. Mononucleoza e foarte parșivă, pentru că nu e ca și cum ai scăpat într-o săptămână. Fiecare persoană reacționează diferit, poate să dureze două săptămâni, patru săptămâni, șase, depinde cum se recuperează corpul tău, pentru că e o boală care lasă urme”, a declarat Begu, pentru treizecizero.ro.

Denumită şi „boala sărutului”, mononucleoza este o infecţie determinată de virusul Epstein-Barr. Mononucleoza se manifestă printr-o oboseală acută, foame inexplicabilă, dureri de cap sau febra puternică. Se recomadă repausul la pat şi hidratare. Robin Soderling, finalist la Roland Garros, a afost nevoit să renunţe la tenis din această cauză. Şi Roger Federer a suferit de această afecţiune în 2008, unul dintre cei mai slabi ani din cariera marelui campion elveţian.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:50 VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League 23:28 „E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic! 23:20 UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!” 23:12 „Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare! 23:01 Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!” 23:00 „Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare! 22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! Vezi toate știrile
Citește și