Închide meniul

Jaqueline Cristian a învins o fostă finalistă de la US Open şi s-a calificat în optimi la Charleston

Alex Masgras Publicat: 3 aprilie 2024, 9:12

Reclamă
Jaqueline Cristian a învins o fostă finalistă de la US Open şi s-a calificat în optimi la Charleston

Jaqueline Cristian a învins o fostă finalistă de la US Open şi s-a calificat în optimi la Charleston

Jaqueline Cristian, în timpul meciului cu Madison Keys, la Charleston / Profimedia

Jaqueline Cristian a învins o fostă finalistă de la US Open şi s-a calificat în optimi la Charleston. Săptămâna aceasta, mai multe jucătoare din România evoluează în turneele pe zgură care au loc în Statele Unite ale Americii şi în Columbia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jaqueline Cristian, care evoluează pe zgura verde de la Charleston, a învins-o pe Madison Keys, locul 18 WTA, scor 3-6, 6-3, 6-3, după 2 ore şi 4 minute de joc.

Jaqueline Cristian a învins o fostă finalistă de la US Open şi s-a calificat în optimi la Charleston

Aceasta a fost a doua întâlnire directă dintre cele două jucătoare. Românca de pe locul 83 în clasamentul WTA şi-a luat revanşa pentru înfrângerea suferită în 2022, la Australian Open, în faţa americancei care juca în 2017 finala US Open. De asemenea, Keys mai are trei semifinale, la Australian Open (2015 şi 2022) şi Roland Garros (2018) şi două sferturi de finală la Wimbledon (2015, 2023).

Jaqueline Cristian îşi va afla adversara din optimi în cursul zilei de miercuri. Pentru un loc în sferturi, ea va întâlni câştigătoarea partidei dintre Emma Navarro (20 WTA) şi Katie Volynets (110 WTA).

În ceea ce o priveşte pe Ana Bogdan, locul 66 WTA, ea a fost învinsă în primul tur de la Charleston de Elisabetta Cocciaretto (56 WTA). Jucătoarea din Italia s-a impus cu 2-6, 1-6, 7-6(6), după 2 ore şi 25 de minute de joc.

Reclamă

Irina Bara, în optimi la Bogota

Jucătoarea română de tenis Irina Bara s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA 250 de la Bogota (Columbia), dotat cu premii totale de 267.082 de dolari, marţi, după ce a câştigat în faţa ucrainencei Katarina Zavaţka în trei seturi, cu 2-6, 6-3, 6-4.

Bara (29 ani, 178 WTA) s-a impus după două ore şi 23 de minute, într-un meci întrerupt luni la scorul de 3-2 pentru Zavaţka (24 ani, 195 WTA) în primul set, din cauza ploii, potrivit agerpres.ro.

Zavaţka a câştigat primul set cu 6-2, după trei ghemuri consecutive. În actul secund, Bara a reuşit să încline balanţa, la scorul de 3-3, reuşind să lege trei ghemuri la rând (6-3). În decisiv, românca a avut 4-0, dar Zavaţka s-a apropiat la 4-3, au urmat câte un break de fiecare parte, Bara câştigând setul tot pe serviciul adversarei, la a cincea sa minge de meci.

Reclamă 4 / 0/3

Cele două s-au mai întâlnit de şase ori, scorul fiind acum 4-3 pentru Bara. Precedentul duel s-a încheiat cu victoria Katarinei, Bara abandonând la scorul de 6-0, 1-0 pentru adversara sa, în 2019, în optimi la Szekesfehervar.

Bara şi-a asigurat un cec de 4.040 de dolari şi 30 de puncte WTA, urmând să joace în turul secund cu Nadia Podoroska (Argentina/N.5) sau Laura Pigossi (Brazilia).

Irina Bara nu mai câştigase un meci în circuitul principal feminin din 2022, când se impunea în primul tur la Wimbledon, 6-2, 6-4 cu Chloe Paquet (Franţa).

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:10 EXCLUSIVPetrolul a primit interdicţie la transferuri! A treia echipă din play-out sancţionată de FIFA în această lună 18:53 Motivul pentru care Mihai Rotaru nu l-a felicitat pe Gigi Becali pentru câştigarea titlului! Patronul oltenilor a spus totul! 18:36 Vestea momentului despre Dennis Man! Răsturnare de situaţie anunţată de antrenorul Parmei 18:15 Daniel Pancu, fotografie de colecţie cu Gică Hagi: „În vizită de lucru la Rege” 17:56 Dan Petrescu, prima reacţie după ce a revenit la CFR Cluj! Singurul obiectiv pe care i l-a trasat de Neluţu Varga: „E clar!” 17:34 Simona Halep a primit wild card la Trophee Clarins! Românca aşteaptă să fie pe tabloul principal şi la Roland Garros 2024 17:32 FCSB revine în Ghencea! Anunţul de ultimă oră legat de echipa lui Gigi Becali: „E semnat contractul” 17:19 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 30 aprilie 2024 17:02 EXCLUSIVValeriu Iftime anunţă că se îmbată dacă FC Botoşani se salvează de la retrogradare: „Nu am crezut niciodată că putem să scăpăm”! 16:33 România – Japonia, în optimile Billie Jean King Cup! Test dificil pentru tricolore. Cum arată tabloul turneului final din Sevilla Vezi toate știrile
Citește și