Închide meniul

Jaqueline Cristian s-a calificat în sferturi la Charleston! Victorie superbă în trei seturi

Viviana Moraru Publicat: 5 aprilie 2024, 8:37

Reclamă
Jaqueline Cristian s-a calificat în sferturi la Charleston! Victorie superbă în trei seturi

Jaqueline Cristian s-a calificat în sferturi la Charleston

Jaqueline Cristian/ Profimedia

Jaqueline Cristian s-a calificat spectaculos în sferturi la turneul WTA 500 de la Charleston (Carolina de Sud), dotat cu premii totale de 922.573 de dolari, joi, după ce a învins-o pe americanca Emma Navarro, cu 6-3, 5-7, 6-1.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jaqueline Cristian (25 ani, 83 WTA) a reuşit a doua sa victorie consecutivă în faţa unei jucătoare din top 20 mondial, după două ore şi 27 de minute.

Jaqueline Cristian s-a calificat în sferturi la Charleston

Românca trecuse în optimi de Madison Keys (18 WTA), iar acum a învins-o şi pe Navarro (22 ani, 20 WTA). Jaqueline Cristian mai avea doar o victorie în faţa unei adversare din top 20, după ce a învins-o în 2022 pe Elena Rîbakina, la Doha.

Jaqueline Cristian a câştigat primul set cu 6-3, după o serie de patru ghemuri consecutive. În actul secund, românca a ratat două mingi de meci la scorul de 5-4, iar apoi Navarro a reuşit să încline balanţa şi să câştige setul cu 7-5. Jaqueline Cristian a dominat autoritar setul decisiv, pe care şi l-a adjudecat cu 6-1.

Jaqueline Cristian şi-a asigurat un cec de 22.146 de dolari şi 108 puncte WTA, iar în sferturi o va întâlni pe rusoaica Daria Kasatkina, care a întrecut-o pe ucraineanca Anhelina Kalinina cu 6-1, 6-4. Singurul meci direct cu Kasatkina (26 ani, 11 WTA) s-a încheiat cu abandonul româncei în 2022, în turul al doilea la Doha, la scorul de la 2-2 în setul secund, după ce îl câştigase pe primul cu 6-2.

Reclamă

Motivul pentru care Simona Halep a primit wild card la Madrid

Motivul pentru care Simona Halep a primit wild card la Madrid are legătură cu performanţele din trecut obţinute de românca de 32 de ani la Caja Magica. Ibericii nu au uitat de cele două titluri câştigate de Simo, în 2016 şi 2017, la turneul din capitala Spaniei, acolo unde a mai pierdut şi alte două finale.

În această situaţie, organizatorii competiţiei de 1000 WTA au luat hotărârea să îi acorde un wild card Simonei, o şansă uriaşă de a urca în clasamentul WTA pentru campioana noastră, dacă ţinem cont de punctele oferite de competiţia de la Caja Magica.

Caroline Wozniacki, Kei Nishikori şi Martín Landaluce sunt ceilalţi trei sportivi care au primit deja wild card-uri de la iberici. Pe site-ul oficial al competiţiei, organizatorii au vorbit pe larg despre performanţele lui Halep, de la fostul turneu al lui Ion Ţiriac.

Reclamă 4 / 0/3

Nicio altă femeie nu a ajuns de mai multe ori în finală decât Simona Halep. Ea a atins ultimul act pentru prima oară în 2014, fiind învinsă de Maria Sharapova. În 2016 şi 2017, ea s-a impus pe Arena Manolo Santana.

În 2019, a fost aproape de un nou titlu, dar a fost învinsă de Kiki Bertens. Simona Halep şi Serena Williams sunt singurele sportive care au reuşit să-şi apere titlul la Madrid”, se arată pe site-ul oficial al competiţiei.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:45 Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol 23:40 Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă 23:31 FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma 23:12 Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva” 23:02 VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris 22:36 Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi” 22:08 Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY 22:04 Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile” 21:48 Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului 21:29 Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A! Vezi toate știrile
Citește și