Închide meniul

Motivul pentru care Simona Halep a primit wild card la Madrid. Performanţa Simonei, pe care doar Serena Williams a mai reuşit-o

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 4 aprilie 2024, 8:42

Motivul pentru care Simona Halep a primit wild card la Madrid. Performanţa Simonei, pe care doar Serena Williams a mai reuşit-o

Motivul pentru care Simona Halep a primit wild card la Madrid

Simona Halep, la Madrid - Profimedia Images

Motivul pentru care Simona Halep a primit wild card la Madrid are legătură cu performanţele din trecut obţinute de românca de 32 de ani la Caja Magica. Ibericii nu au uitat de cele două titluri câştigate de Simo, în 2016 şi 2017, la turneul din capitala Spaniei, acolo unde a mai pierdut şi alte două finale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În această situaţie, organizatorii competiţiei de 1000 WTA au luat hotărârea să îi acorde un wild card Simonei, o şansă uriaşă de a urca în clasamentul WTA pentru campioana noastră, dacă ţinem cont de punctele oferite de competiţia de la Caja Magica.

Motivul pentru care Simona Halep a primit wild card la Madrid

Caroline Wozniacki, Kei Nishikori şi Martín Landaluce sunt ceilalţi trei sportivi care au primit deja wild card-uri de la iberici. Pe site-ul oficial al competiţiei, organizatorii au vorbit pe larg despre performanţele lui Halep, de la fostul turneu al lui Ion Ţiriac.

„Nicio altă femeie nu a ajuns de mai multe ori în finală decât Simona Halep. Ea a atins ultimul act pentru prima oară în 2014, fiind învinsă de Maria Sharapova. În 2016 şi 2017, ea s-a impus pe Arena Manolo Santana.

În 2019, a fost aproape de un nou titlu, dar a fost învinsă de Kiki Bertens. Simona Halep şi Serena Williams sunt singurele sportive care au reuşit să-şi apere titlul la Madrid”, se arată pe site-ul oficial al competiţiei.

Reclamă

Reacţia Simonei Halep după wild card-ul primit la Madrid

Turneul de la Madrid se va desfășura în perioada 23 aprilie – 5 mai. Imediat cum a primit acest wildcard, Simona Halep a scris un mesaj pe rețelele de socializare, în care le-a mulțumit organizatorilor.

„Mulțumesc foarte mult, Madrid Open, pentru acest wild card. Madridul a fost mereu un turneu special pentru mine, cu amintiri plăcute. Sunt recunoscătoare că îmi pot face mai multe amintiri!”, a scris Simona Halep, pe Instagram.

Pe de altă parte, Halep a revenit în clasamentul WTA! Fostul lider mondial s-a întors pe terenul de tenis după o pauză de un an şi jumătate, după ce suspendarea de patru ani a fost redusă la 9 luni. Ea a participat la Miami, acolo unde a pierdut în primul tur în faţa Paulei Badosa.

Reclamă 4 / 0/3

Pentru prezenţa pe tabloul principal, Simona Halep a primit 10 puncte WTA. Astfel, ea a revenit în ierarhia feminină după o pauză de şapte luni.

Fostul lider mondial Simona Halep a revenit în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA) publicat luni, la şapte luni de la ultima sa apariţie în ierarhie şi ocupă locul 1.143, cu cele 10 puncte primite pentru participarea la Miami Open

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:39 Marian Iancu, la un pas de revenirea în fotbalul românesc! Echipa cu care vrea să facă performanţă: „Aş merge şi eu ca acţionar” 12:31 CSA Steaua, sancţionată de Comisia de Disciplină! Echipa din Ghencea va juca fără spectatori! Ce amendă trebuie să plătească 12:10 Statuia lui Dani Alves din oraşul natal a fost retrasă 11:55 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:30 Slovenia – România LIVE VIDEO (13:30, AntenaPLAY), la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” 10:47 Tragedie uriaşă pentru Francis Ngannou! Fostul campion din MMA a anunţat decesul fiului său 10:08 Andrea Compagno a fost şocat atunci când a văzut clasamentul din Liga 1: „Nu pot să îmi explic” 9:50 Primul jucător dat afară de Dan Petrescu de la CFR Cluj! Neluţu Varga a făcut anunţul: „Nu îl vrea” Vezi toate știrile
Citește și